Prof. Dr. Özsezgin Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Prof. Dr. Özsezgin Son Yolculuğuna Uğurlandı

Aydın'da 78 yaşında hayatını kaybeden sanat tarihçisi ve sanat eleştirmeni Prof. Dr. Kaya Özsezgin için Hacettepe Güzel Sanatlar Fakültesinde tören düzenlendi.

19.08.2016 17:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'da 78 yaşında hayatını kaybeden sanat tarihçisi ve sanat eleştirmeni Prof. Dr. Kaya Özsezgin için Hacettepe Güzel Sanatlar Fakültesinde tören düzenlendi.

Özsezgin'in ailesi, yakınları ve öğrencilerinin katıldığı törende konuşan Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mümtaz Demirkalp, Özsezgin'in değerli bir sanatçı ve akademisyen olduğunu belirterek, fakülte ve üniversite camiasına başsağlığı diledi.

Prof. Özsezgin'in cenazesi, Bilkent Doğramacızade Ali Paşa Camisi'nde ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Sanat tarihçiliği, sanat eleştirmenliği ve dekanlık yaptı

İlk ve orta öğrenimini Diyarbakır'da tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü'nden mezun olan Özsezgin, bir süre sanat tarihi ve resim öğretmeni olarak görev yaptı.

Özsezgin, 1984'de öğretim görevlisi olarak Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde göreve başladı. 1989'da doçent, 1996'da profesör olan Özsezgin, 1997'de aynı fakültenin dekanlığına atandı.

Vatan ve Ulus gazetelerinde, Pazar Postası, Sanat ve Sanatçılar, Papirüs, Milliyet Sanat Dergisi gibi çeşitli yayın organlarında sanat üzerine yazıları ve eleştirileri yayımlanan Özsezgin, 1989'da Sanat Kurumu sanat yazarı ödülünü, 1995'te 7. İstanbul Sanat Fuarı sanat eleştirmeni ödülünü aldı.

Yaz tatilini geçirdiği Aydın'da beyin kanaması geçiren Özsezgin, 15 Ağustos'ta Aydın Devlet Hastanesi'nde ameliyata alındı. Kültür Bakanlığının temin ettiği ambulans uçakla Ankara İbn-i Sina Hastanesi'ne nakil edilmek istendiyse de risk nedeniyle gönderilmeyen Özsezgin, yapılan tüm müdahalelere rağmen 17 Ağustos'ta hayatını kaybetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Prof. Dr. Özsezgin Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement