Prof. Dr. Saraçoğlu, Meyve ve Bitkilerin Önemini Anlattı - Son Dakika
Güncel

Prof. Dr. Saraçoğlu, Meyve ve Bitkilerin Önemini Anlattı

TBMM Tıbbi ve Aromatik Çeşitliliğini Korunması Araştırma Komisyonu'nda konuşan Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, doğru kullanıldığında bitki ve meyvelerin hayat kurtardığını söyledi.

22.05.2019 22:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Tıbbi ve Aromatik Çeşitliliğini Korunması Araştırma Komisyonu'nda konuşan Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, doğru kullanıldığında bitki ve meyvelerin hayat kurtardığını söyledi.

TBMM Tıbbi ve Aromatik Çeşitliliğini Korunması Araştırma Komisyonu, AK Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın başkanlığında toplandı. Komisyonda; Tarım ve Orman Bakanlığı, Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü, Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü, Orman Genel Müdürlüğü, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü temsilcileri ile Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu dinlendi.

'FARKINDA DEĞİLİZ'

Prof. Dr. Saraçoğlu, Türkiye'de bulunan bitki çeşitliliğinin hiçbir ülkede olmadığını söyledi. Anadolu topraklarının bitkisel varlığının, dünyanın en büyük potansiyel ekonomik gücüne sahip olduğunu aktaran Saraçoğlu, "Ama biz bunun farkında değiliz. Biyolojik çeşitliliği ile genetik kaynaklarıyla sebzesi, meyvesi baharatı tahılı tıbbi aromatik bitkileriyle çok büyük bir potansiyeldir" dedi.

'DOĞAL DOMATESİN SUYU KALP BÜYÜMESİNE ETKİLİ'

Doğru kullanıldığı zaman bitki ve meyvelerin, hayat kurtardığını kaydeden Prof. Dr. Saraçoğlu, "Tıbbi bitki denilince akla sadece ot şeklinde olanlar gelmemelidir. Portakal da bir tıbbi bitkidir. Yafa portakalı, halk arasında 'ala hastalığı' olarak bilinen 'vitiligo' hastalığı için oldukça etkilidir. Patates, patatesin kabuğu içeriğindeki derin etkin maddesi 'kolonsa' dediğimiz 'kolon kanseri'ne karşı etkilidir. Beyaz dut kurutulmuşu kandaki yüksek iltihabı düşüren ve bugün bilinen en güçlü endikedir. Brokoli iyi huylu prostat büyümesi ve her iki kadından birinin memesinde bulunan 'fibrotiche'ye karşı etkili. Nar, periton sıvısı karın zarında biriken sıvıya engel oluyor. Özellikle siroz hastalarında. Çocuk sahibi olamayan kadınlarda eğer rahim duvarı ince ise onun kalınlaşmasında etkilidir. Hamile bir bayanda rahimde sıvı azaldıysa ya annenin ya da bebeğin hayatı tehlikededir. Hamile kadınlara günde 2 bardak taze sıkılmış havuç suyu içilirse sıvı karşılanmış olur. Bugüne kadar binlerce anne adayını bu dertten kurtardık. Domates, doğal domatesin suyu içildiğinde kalp büyümesine karşı etkilidir" diye konuştu. - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Prof. Dr. Saraçoğlu, Meyve ve Bitkilerin Önemini Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Sivas'ta kırmızı ışıkta bekleyen kamyona arkadan çarpan araçta 5 kişi yaralandı
    11:10 Sivas'ta kırmızı ışıkta bekleyen kamyona arkadan çarpan araçta 5 kişi yaralandı

    Sivas'ın Şarkışla ilçesinde meydana gelen kazada, hafif ticari araç kırmızı ışıkta bekleyen kamyona arkadan çarptı. Kazada 5 kişi yaralandı ve olay yerine sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralılar hastaneye kaldırıldı ve kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası Yarın Başlıyor
    11:09 Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası Yarın Başlıyor

    Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası, Türkiye'de düzenlenecek. 27 ülkeden 108 sporcu, 29-31 Mart tarihleri arasında İbrahim Çolak Cimnastik Salonu'nda yarışacak. Türkiye'yi erkeklerde 9, kadınlarda ise 5 sporcu temsil edecek.

  • Tekirdağ'da Jandarma Uyuşturucu ve Ruhsatsız Tabanca Operasyonları Yaptı
    11:08 Tekirdağ'da Jandarma Uyuşturucu ve Ruhsatsız Tabanca Operasyonları Yaptı

    Tekirdağ'ın Muratlı ilçesinde Jandarma ekipleri, uyuşturucu madde ve ruhsatsız tabanca bulunduran şüphelilere yönelik operasyonlar düzenledi. Muratlı'nın Yeşilsırt Mahallesi'nde bir kişinin üzerinde uyuşturucu madde ve sentetik haplar ele geçirilirken, Aşağısevindikli Mahallesi'nde ise bir şahsın üzerinde ruhsatsız tabanca bulundu. Şüpheliler hakkında adli işlem başlatıldı.

  • Balıkesir'de dolandırıcılar koyun satışıyla vatandaşları dolandırdı
    11:06 Balıkesir'de dolandırıcılar koyun satışıyla vatandaşları dolandırdı

    Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde ileri tarihli EFT işlemi yaparak vatandaşlardan koyun satın alan dolandırıcılar, satın alma işlemi bitince EFT'yi iptal ederek kayıplara karıştı. Jandarma ekipleri, dolandırıcıları yakaladı.

  • 2023 Yılında Emekli Olanların Çoğunluğu SSK'lılar
    11:06 2023 Yılında Emekli Olanların Çoğunluğu SSK'lılar

    Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, EYT düzenlemesinden en çok SSK'lı çalışanların yararlandığını belirterek, 2023 yılında emekli olan 2 milyon yüz 193 bin kişinin yaklaşık 1 milyon 925 bin SSK'lı olduğunu ifade etti. Karakaş ayrıca, 2025 ocak ayına kadar 1 milyondan fazla EYT'linin daha emekli olabileceğine dikkat çekti.

  • Erzincan'da 285 Adet Sentetik Hap Ele Geçirildi, 1 Kişi Tutuklandı
    11:06 Erzincan'da 285 Adet Sentetik Hap Ele Geçirildi, 1 Kişi Tutuklandı

    Erzincan'da yapılan çalışmalarda, K.E. ve M.D. isimli şüpheli şahısların araç ve ikametlerinde yapılan aramada toplam 285 adet sentetik ecza maddesi ele geçirildi. M.D. isimli şüpheli şahıs tutuklanarak cezaevine teslim edilirken, K.E. hakkında işlemler devam etmektedir.


Advertisement