Prof. Dr. Sönmez'in Kanlı Yeleği Delil Oldu - Son Dakika
Güncel

Prof. Dr. Sönmez'in Kanlı Yeleği Delil Oldu

Prof. Dr. Sönmez\'in Kanlı Yeleği Delil Oldu

Ünlü kalp cerrahı Prof.Dr. Bingür Sönmez'i Kars'ın Sarıkamış ilçesinde geçen 24 Ağustos günü tabanca ile yaralayan ve haklarında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle Kars Ağır Ceza Mahkemesinde dava açılan eski AK Partili Belediye Başkanı 62 yaşındaki İlhan Özbilen ile yeğeni 20 yaşındaki Özcan Taş'ın yargılanmasına devam edildi.

17.02.2015 16:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ünlü kalp cerrahı Prof.Dr. Bingür Sönmez'i Kars'ın Sarıkamış ilçesinde geçen 24 Ağustos günü tabanca ile yaralayan ve haklarında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle Kars Ağır Ceza Mahkemesinde dava açılan eski AK Partili Belediye Başkanı 62 yaşındaki İlhan Özbilen ile yeğeni 20 yaşındaki Özcan Taş'ın yargılanmasına devam edildi. Avukatları Prof. Dr. Bingür Sönmez'in olay günü üzerinde bulunan kanlı avcı yeleğini mahkemeye delil olarak sundu.

Sarıkamış Dayanışma Grubu Başkanı olan Prof.Dr. Bingür Sönmez, 55 gönüllü ile birlikte geçen 20 Ağustos günü, Erzurum'un Narman ilçesine bağlı Çimenli Köyünden yola çıktı ve 22 Aralık 1914'te 9'uncu Kolordu'ya bağlı birliklerin gittiği 65 kilometrelik Topyolu'nu kullanarak Allahuekber Dağları üzerinden Sarıkamış'a gitti. Prof.Dr. Bingür Sönmez'i yakından izlediği güvenlik kameraları ile saptanan Sarıkamış eski Belediye Başkanı İlhan Özbilen, 24 Ağustos günü 'Bingür' diye bağırdıktan sonra tabanca ile ateş etti.

Prof. Dr. Sönmez'i kolundan ve bacağından yaralayan İlhan Özbilen yarı otomatik tabancasıyla olay yerinde yakalandı. Özbilen olaydan sonra, Prof. Dr. Sönmez'in yere düşmesinin ardından tekme atan yeğeni Özcan Taş ise daha sonra tutuklandı.

Cumhuriyet Savcısı tarafından hazırlanan iddianamede 30 Mart 2014'teki seçimlerde partisi tarafından üçüncü kez aday gösterilmeyen İlhan Özbilen'in bu durumdan Prof. Dr. Bingür Sönmez'i sorumlu tuttuğu için saldırıyı gerçekleştirdiğine dikkat çekildi. Mobese ve güvenlik kamelarından sağlanan görüntülere göre, İlhan Özbilen 24 Ağustos günü yeğeni Özcan Taş'ın kullandığı 06 PC 428 plakalı minibüsle Prof. Dr. Sönmez'i saat 09.44'den saat 10.30'a kadar izledi ve Gaziler Meydanı'nda eylemi gerçekleştirdi. İddianamede, Prof. Dr. Bingür Sönmez'in kendini koruma refleksi ile yüzünü kapatmak istemesi nedeniyle sol elinin bileğinden ve bacağından yaralandığına işaret edildi. Özbilen hakkında TCK'nın 82/1-a maddesi uyarınca 'tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs', yeğen Özcan Taş hakkında ise 'tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs suçuna yardım etmekten' ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

ÖZBİLEN: ÖLDÜRME KASTIM OLSA BAŞKA YERİNE ATEŞ EDERDİM

Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yapılan ikinci duruşmaya Prof. Dr. Sönmez'in avukatları Necati Bölükbaşı ile Erkan Karagöz, tutuklu sanıklar Özbilen ile yeğeni Taş, avukatları İbrahim Baştimar ile Aydın Alkan katıldı. Avukat Necati Bölükbaşı, 2'si kamuda görevli 5 tanığın dinlenmesini istedi. Avukatlar Necati Bölükbaşı ve Erkan Karagöz, olay sırasında Prof. Dr. Bingür Sönmez'in üzerinde bulunan avcı yeleğini göstererek, vurulma sırasında elini kaldırdığı için kurşunun bileğinden girip saat kemerini parçalayarak cebine düştüğünü anlattılar. Avukatlar, kanlı yeleğin delil olarak saklanmasını istedi. Yelek ve fotoğraflar mahkeme tarafından değerlendirilmek üzere adli emanete alındı.

Sanık avukatları İbrahim Baştimar ve Aydın Alkan ise avcı yeleğinin soruşturma yapıldığında verilmediğini belirtti. Sanık avukatları, Prof. Dr. Bingür Sönmez'e 'hayati tehlikesi' olduğu yolunda verilen rapora da itiraz ederek tutukluların tahliyesini istedi.

Prof. Dr. Bingür Sönmez ile aralarında husumet bulunmadığını savunan eski belediye başkanı İlhan Özbilen ise tahliye edilme talebinde bulundu. İlhan Özbilen, "Aramızda 2 metre mesafe vardı. Öldürme kastım olsa başka yerine ateş ederdim" dedi.

Mahkeme heyeti, geçici ve kesin raporların eklenerek Adli Tıp İhtisas dairesine gönderilmesine, 'hayati tehlike' konusunda görüş alınmasına, tutuklular adına kayıtlı olan iki cep telefonuyla 23- 24 Ağustos 2014 günleri yapılan görüşmelerin tesbiti için TİB'e müzekkere yazılmasına, kaçma şüphesi bulunması, adli kontrol hükümlerinin yetersiz kalacağı dikkate alınarak tutukluların tahliye isteminin reddine karar verdi. Duruşma, 2 Nisan gününe ertelendi.

AVUKATLARI NE DEDİ?

Tutukluların avukatı Aydın Alkan, duruşmadan sonra yaptığı açıklamada, "Müvekkilimizin kesinlikle Bingür Sönmez ile geçmişe dayalı hiçbir husumeti yoktur. Bu husumetten de kaynaklanmış bir olay değildir. Bu olay aniden gelişmiş bir olaydır. Dosyadaki delil durumu göz önünde bulundurulduğunda müvekkillerimizin tahliye edilmemesinin usule aykırı olduğu kanaatindeyiz. Mahkemenin objektif bir yargılama yaptığı kanaatindeyiz. Yani mahkemen tarafsızlığından bir kuşkumuz yok. Mahkemenin yargılama sonunda da tarafsız bir karar vereceğine inanıyoruz. Şunu söylemek istiyorum, her insan suç işlemeye meyilli bir şekilde yaratılmıştır. O yüzden İlhan beyin de kişiliği ne olursa olsun o da suç işleyebilir ki zaten mahkeme huzurunda da eylemini kendisi tekrar etti. Bu olaydan memnun olmadığını, anlık bir öfkeden kaynaklandığını beyan etti mahkemede" diye konuştu.

Avukat Necati Bölükbaşı ise Bingür Sönmez'in olay sırasında üzerinde bulunan kanlı yeleğini mahkemeye götürdüklerini ve delil olarak dosyaya konulmasını istediklerini bildirdi. Bununla ilgili olay sırasında çekilmiş olan o kanlı gömleğin görüntüleri dosyaya fotoğraf ve görüntü olarak konulması için bir de CD verdiklerini anımsatan Necati Bölükbaşı, "2 Nisan'daki duruşmada delillerin toplanması kuvvetli olasılıkla tamamlanacak ve hüküm verilebilecek noktaya gelinecekti" dedi.

Bingür Sönmez'in avukatı Erkan Karagöz de Ağır Ceza Mahkemesi başkanının değiştiğini, dosyanın hızlı bir seyir gösterdiğini bildirdi. Karagöz, "Bizim tanıklardan 3'ü sanık İlhan Özbilen'e müdahale eden AKUT Erzurum Grubu üyesi. İkisi de vurulmadan hemen sonra ilk tedaviyi yapan doktor arkadaşlar. Bunların tanıklıkları çok önemli. Ayrıca Prof. Dr. Bingür Sönmez'in avcı yeleğini bugün teslim ettik. O giysisinde hemen kalp hizasında göğüs üst cebindeki yaranın, yaradan daha çok aşağıya doğru inen kan izinin varlığını gösteren bir delil bu. Bu en azından sadece bacak hizasına ateş edildiği iddiasını çürütecek bir delildir.Bu aşamada tanıkların ifadelerinin dinlenmesinden hemen sonra yargılama süresinin sonlanacağını düşünüyorum. Yani en fazla 1-2 duruşmalık bir süreç var önümüzde" diye konuştu.

- Kars

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Prof. Dr. Sönmez'in Kanlı Yeleği Delil Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir'de iki ayrı fabrikada çıkan yangına müdahale ediliyor
    07:10 İzmir'de iki ayrı fabrikada çıkan yangına müdahale ediliyor

    İzmir Çiğli'de bulunan metal kaplama fabrikasında çıkan yangın, yakınlardaki plastik kaplama fabrikasına da sıçradı. Bölgede çok sayıda itfaiye ekibi yangına müdahale ediyor. İhbar üzerine adrese itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

  • Ghost of Tsushima Director's Cut PC Sistem Gereksinimleri Açıklandı
    07:09 Ghost of Tsushima Director's Cut PC Sistem Gereksinimleri Açıklandı

    Sony, Ghost of Tsushima Director's Cut için PC sistem gereksinimlerini açıkladı. Sucker Punch Productions tarafından geliştirilen açık dünya aksiyon oyunu, 16 Mayıs'ta Epic Games Store üzerinden PC için erişilebilir olacak. Oyunun düşük ayarlarda 1080p çözünürlükte 30 FPS'de çalışması mümkün olacak. Önerilen ise yüksek ayarlarda 1080p'de 60 FPS'yi hedefliyor. Ayrıca oyun en yeni grafik teknolojilerini destekleyecek ve ultra geniş monitörleri de destekleyecek. Ghost of Tsushima Director's Cut, tek oyunculu senaryoya ek olarak Iki Island genişlemesini ve Legends çok oyunculu modunu sunacak. PC ve PlayStation için çapraz oyun desteği de bulunacak. Oyunun fiyatı 1499 TL olacak.

  • İzmir Çiğli'de organize sanayi bölgesindeki kauçuk ve plastik fabrikasında yangın çıktı! Ekipler olay yerine sevk edildi
    07:03 İzmir Çiğli'de organize sanayi bölgesindeki kauçuk ve plastik fabrikasında yangın çıktı! Ekipler olay yerine sevk edildi

    İzmir Çiğli'de organize sanayi bölgesindeki kauçuk ve plastik fabrikasında yangın çıktı! Ekipler olay yerine sevk edildi

  • İzmir Çiğli'de metal kaplama fabrikasında çıkan yangın plastik fabrikasına da sıçradı
    06:59 İzmir Çiğli'de metal kaplama fabrikasında çıkan yangın plastik fabrikasına da sıçradı

    İzmir Çiğli'de bulunan Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'ndeki metal kaplama fabrikasında çıkan yangın, yakınlardaki plastik kaplama fabrikasına da sıçradı. Bölgede çok sayıda itfaiye ekibi yangına müdahale ediyor. İhbar üzerine adrese itfaiye, polis ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Fabrikalardaki yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

  • Maltepe'de restoran yangını: İş yeri alev alev yandı
    06:58 Maltepe'de restoran yangını: İş yeri alev alev yandı

    Maltepe Zümrütevler Karaca Caddesi'nde bulunan Kebapçı Özcan isimli restoranda çıkan yangın, ocak altında unutulan kömürlerin tutuşması sonucu hızla yayıldı. Yangın, cep telefonu kameraları tarafından kaydedildi ve iş yeri kullanılamaz hale geldi. Yangın sırasında bir araç da zarar gördü. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürdü ve polis ekipleri güvenlik önlemleri aldı. Yangında can kaybı veya yaralanma olmazken, binada maddi hasar meydana geldi.

  • Maltepe'de restoranda çıkan yangın cep telefonu kameralarınca kaydedildi
    06:56 Maltepe'de restoranda çıkan yangın cep telefonu kameralarınca kaydedildi

    Maltepe Zümrütevler Karaca Caddesi'nde bulunan Kebapçı Özcan isimli restoranda ocak altında unutulan kömürlerin tutuşması sonucu çıkan yangın, cep telefonu kameralarınca kaydedildi. Yangına itfaiye ekipleri müdahale etti ve yangın söndürüldü. Yangında ölen ya da yaralanan olmazken, iş yeri kullanılamaz hale geldi ve çevredeki bir araç da zarar gördü. Olay yerine polis ekipleri ve olay yeri inceleme ekibi sevk edildi.

  • Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı
    06:52 Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı

    Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanş maçında Kadıköy’de Yunan temsilcisi Olympiakos’u ağırlıyor. Pire’deki ilk maçtan 3-2 mağlup ayrılan Fenerbahçe'nin yarı finale çıkması için iki farklı galibiyet alması gerekiyor. Olympiakos ise beraberlik veya galibiyetle yarı finale çıkacak takım olacak. Fenerbahçe'nin tur atlaması durumunda yarı finaldeki rakibi, Lille-Aston Villa eşleşmesinin galibi olacak.

  • Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı
    06:52 Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı

    Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanş maçında Kadıköy’de Yunan temsilcisi Olympiakos’u ağırlıyor. Pire’deki ilk maçtan 3-2 mağlup ayrılan Fenerbahçe'nin yarı finale çıkması için iki farklı galibiyet alması gerekiyor. Olympiakos ise beraberlik veya galibiyetle yarı finale çıkacak takım olacak. Fenerbahçe'nin tur atlaması durumunda yarı finaldeki rakibi, Lille-Aston Villa eşleşmesinin galibi olacak.

  • Tokat merkezli 2 depremden sonra Sulusaray, Artova ve Yeşilyurt'ta eğitime ara verildi
    06:47 Tokat merkezli 2 depremden sonra Sulusaray, Artova ve Yeşilyurt'ta eğitime ara verildi

    Tokat merkezli 2 depremin merkez üssü olan Sulusaray ile depremden etkilenen Artova ve Yeşilyurt ilçelerinde eğitime ara verildi. Tokat Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Sulusaray, Yeşilyurt ve Artova ilçelerindeki okullarda eğitim ve öğretime 1 gün süreyle ara verileceği belirtildi.

  • Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem
    06:15 Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi. Tokat'ın Sulusaray ilçesi Yozgat il sınırına yakın bin noktada saat 01.06'da deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi.


Advertisement