Prof.dr. Türe: "Nöroşirürji Cerrahisi Zor Meslek" - Son Dakika
Güncel

Prof.dr. Türe: "Nöroşirürji Cerrahisi Zor Meslek"

Prof.dr. Türe: "Nöroşirürji Cerrahisi Zor Meslek"

Türk Nöroşirürji Derneği Başkanı Prof.Dr. Uğur Türe, Türkiye’de nöroşirürjiyen sayısının 1300’ü aştığını ve bu rakamın fazla olduğunu söyledi.

06.04.2014 10:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Nöroşirürji Derneği Başkanı Prof.Dr. Uğur Türe, Türkiye'de nöroşirürjiyen sayısının 1300'ü aştığını ve bu rakamın fazla olduğunu söyledi.

'Gençler Geleceğimiz' temasıyla bu yıl 28'incisi düzenlenen Türk Nöroşirürji Derneği Bilimsel Kongresi, Antalya Rixos Sungate Hotel Kongre Merkezi'nde devam ediyor. 8 Nisan'a kadar sürecek kongreye dünyanın farklı ülkelerinden bin 500'e yakın nöroşirürji cerrahı, uzmanlık öğrencileri, nöroşirürji hemşireleri katıldığı kongrede karşılıklı bilgi alış verişinde bulunacak.

Türk Nöroşirürji Derneği Başkanı Prof.Dr. Uğur Türe, derneğin 28 yıl önce kurulduğunu hatırlatarak, bu yıl 28. bilimsel kongrelerini düzenlediklerini söyledi. Rekor bir katılımla kongreye başladıklarını işaret eden Prof.Dr. Türe, "Dünyada ve Türkiye'deki nöroşirürjik gelişmeleri birbirimizle paylaşıyoruz. Bu bilgileri gençlere aktarmaya çalışıyoruz" dedi.

Bu yıl temalarının, 'Gençler geleceğimiz' olduğunu ifade eden Prof.Dr Türe, sözlerini şöyle sürdürdü: "Tıp alanına ne yazık ki gençlerin ilgisi azalıyor. Nöroşirürjide bu karamsarlık biraz daha fazla gibi. Ne yazık ki nöroşirürji (sinir sistemi cerrahisi) çok zor bir meslek. Çok uzun eğitim gerektiren bir meslek. Genç arkadaşlar tıp fakültesinin ardından nöroşirürjiye pek girmek istemiyorlar. Biz en iyi tıp fakültesi öğrencilerinin beyin cerrahı olmasını istiyoruz. Bunun için tüm çabalarımız. Bu ihtisasa giren arkadaşlarımıza gelecek için çok iyi bir nöroşirürji düzeyi bırakmak istiyoruz. Bu kongrede gençlerle bunları görüşüyoruz. Gençlerin beklentileri nedir, hayal kırıklıkları nedir. Daha iyisi nasıl yapılabilir. Nöroşirurji eğitimi nasıl daha iyi bir hale getirilebilir."

SAYIDAN ÇOK KALİTE

Türkiye'de nöroşirürjiyen sayısının 1300'ü aştığını ve bu rakamın fazla olduğuna dikkat çeken Prof.Dr. Türe, şunları söyledi: "Bu sayının çok artmaması lazım. Hızlı nöroşirürjiyen yetiştirmemek lazım. Ben Türkiye'de 350'inci beyin cerrahisiyim. Şuan sayı 1300 oldu. Bu kadar kısa sürede, bu kadar nöroşirürjiyenin yetişmesi doğru değil. Buna bir dur demek lazım." Eğitimi daha kaliteli hale getirmek gerektiğini anlatan Türe, sözlerini şöyle sürdürdü: "İhtisası uzatmak lazım. Kusura bakmasın kimse ama ihtisasın daha uzun olması gerekir. Çocukken hatırlıyorum bir beyin ameliyatı yapmak için 6 sene tıp eğitimi ondan sonra askerlik 6 sene ihtisas yapılacak ondan sonra beyin cerrahı olunuyor diye düşünmüştüm. Sonunda beyin cerrahı oldum. Çok mutluyum. Bu 6 sene yetmiyor daha fazla eğitimi göze alarak bu işe girmek lazım."

21. YÜZYIL SİNİR BİLİMLERİNİN OLACAK

'Beyin cerrahı oldum, bu işti bitti' diye düşünmenin yanlış olduğunu anlatan Prof.Dr. Türe, sözlerine şöyle devam etti: "Bundan sonra hayatıma bakayım. Yok öyle bir şey. Ortalama bir beyin cerrahi olmak kabul edilebilir bir şey değil. İyi olmak zorundasınız daha iyi olmalısınız. Güzel bir meslek. Tıp fakültesini bitiren başarılı arkadaşların bizden sonrası için daha çok çalışan beyin cerrahları yetiştirmesi lazım. Genç arkadaşlar nörojişirürjiye ilgi duyacak. 21. yüzyıl sinir bilimleri yüzyılı ve beyin cerrahisinin burada çok önemli yeri var. Onlar bizden daha iyi beyin cerrahları olacak dünyanın buna ihtiyacı var."

Prof.Dr. Türe, genç nöroşirürjiyenlere kongre kapsamında dünyaca ünlü profesörler tarafından 3 boyutlu beyin ameliyatlarını anlattığını sözlerine ekledi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Prof.dr. Türe: 'Nöroşirürji Cerrahisi Zor Meslek' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement