Profesör Ağrıdağ: Hükümet Kadın Sığınma Evlerinin Sorumluluğunu Üzerinden Attı - Son Dakika
Güncel

Profesör Ağrıdağ: Hükümet Kadın Sığınma Evlerinin Sorumluluğunu Üzerinden Attı

Profesör Ağrıdağ: Hükümet Kadın Sığınma Evlerinin Sorumluluğunu Üzerinden Attı

Çukurova Üniversitesi KADUM Müdürü Prof. Dr. Gülseren Ağrıdağ, hükümetin kadın sığınma evlerinin yönetimini Valilik emrine vererek, sorumluluğu üzerinden attığını ileri sürdü.

13.07.2011 11:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çukurova Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Gülseren Ağrıdağ, hükümetin seçimden önce çıkardığı kanun hükmünde kararnameyle, kadın sığınma evlerinin yönetimini Valilik emrine vererek, sorumluluğu üzerinden attığını ileri sürdü.

Türkiye'deki kadın sığınma evlerinin yönetiminin hükümet tarafından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan alarak İl Valileri'nin emrine verilmesini değerlendiren Prof. Dr. Gülseren Ağrıdağ, bu durumun sığınma evlerine yerleştirilen kadınların korunması konusunda ciddi zafiyetlerine neden olacağını ileri sürdü.

Kararnamenin çıkma aşamasında, kadın bakanlığının kurulması yönünde beklentilerinin olduğunu belirten Prof. Dr. Ağrıdağ, "Hükümet beklenmeyen bir şey yaptı. Tam da seçim propagandasının ortasında kanun hükmünde kararname çıkararak kadın sığınma evlerini üzerinden attı. Biz bu alanda var olan açığın kapatılmasını bekliyorduk.

Bundan sonra kadın sığınma evleri açılacaksa, belediyeler tarafından açılacak. Denetimlerini Valiler yapacak. Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü'nün kapatılarak taşra teşkilatına, yerel yönetim ve valilere verildiğini öğrenince çok üzüldüm. Sivil toplum kuruluşları bu duruma itiraz etmek ve yetkinin bakanlık nezrinde kalması için imza kampanyalarına başladı. Biz de sonuna kadar destek vereceğiz" dedi.

HER VALİ AYNI UYGULAMAYI YAPMAYABİLİR

Bu haliyle kadın sığınma evlerindeki işleyişinin vali ve taşra yönetiminin inisiyatifine kaldığını kaydeden Prof. Dr. Ağrıdağ, işleyişin iller arasındaki farklılaşmaya neden olacağını ifade etti.

Prof. Dr. Ağrıdağ, "Sığınma evlerindeki işleyiş, oradaki yönetimin bakış açısına kaldı. Manisa'daki valiyle, Siirt'teki vali aynı düşünüp aynı kararı alamaz. Bunun da olumsuz sonuçları olacaktır. Çünkü bölgelerde sunulan hizmet farklılaşacak, kalite değişecek.

Önceden kadın töre cinayetine kurban gitmesin diye başka ildeki sığınma evine yollanıyordu. Şimdi başka ildeki teşkilat istemezse eğer kaderine terk edilecek. Bunun böyle olduğunu gören kadınlar ise dayak yiyecek ve sesini çıkaramayacak. Çünkü devletin tam koruyamayacağını bilecek" diye konuştu. - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Profesör Ağrıdağ: Hükümet Kadın Sığınma Evlerinin Sorumluluğunu Üzerinden Attı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement