Profesör Mısırlıgil: Alerjik Hastalıkların Görülme Sıklığı Artıyor - Son Dakika
Güncel

Profesör Mısırlıgil: Alerjik Hastalıkların Görülme Sıklığı Artıyor

Ankara üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Araştırma ve Uygulama Hastanesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi, Türkiye Ulusal Allerji ve Klinik İmmünoloji Derneği Başkanı Prof.Dr. Zeynep Mısırlıgil, Türkiye ve dünyada alerjik hastalıkların görülme sıklığının arttığını söyledi.

20.06.2014 15:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Araştırma ve Uygulama Hastanesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi, Türkiye Ulusal Allerji ve Klinik İmmünoloji Derneği Başkanı Prof.Dr. Zeynep Mısırlıgil, Türkiye ve dünyada alerjik hastalıkların görülme sıklığının arttığını söyledi.

Bülent Ecevit Üniversitesi'nde düzenlenen Aerobiyoloji sempozyumunda konuşan Prof. Dr. Zeynep Mısırlıgil, alerjik hastalıklar ile hava kirliliğinin toplum sağlığı açısından önemli sorunlar olarak karşılarına çıktığını söyledi. Prof.Dr. Mısırlıgil, "Ayrıca günümüzde Aerobiyoloji bilimindeki gelişmeler ile alerjik hastalıklar, bu konuların uzmanlarınca sık tartışılması gereğini ortaya koymaktadır. Bu amaçla sempozyumu gerçekleştiriyoruz" dedi.

Bursa Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Adem Bıçakcı ise 'Marmara ve Karadeniz bölgelerinde Ambrosia bir tehlike oluşturuyor mu?' konulu sunum yaptı. Bıçakcı, Avrupa'da çok merkezli bir çalışmada 3 bin 34 hastanın yüzde 66'dan fazlasında ambrosia artemisiifolia polenlerine duyarlılık saptandığını belirtti. Bıçakcı, şöyle dedi:

"Sonuç olarak ambrosia gerek bitki gerekse polen varlığı yönünden ülkemiz için şimdilik çok fazla bir tehlike oluşturmasa da Karadeniz ve Marmara bölgelerinde ideal alerjen panelinde yer alması, yine özellikle Ağustos-Eylül dönemlerinde görülen ve polenden kaynaklanan alerjik hastalıkların değerlendirilmesinde dikkate alınması gerekir."

Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Alerji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Nihat Sapan ise hava kirleticilerinin insanlarda klinik belirtiler ve alerjenle etkileşime yol açtığını kaydetti. Yarın sona erecek sempozyumda 10 sunum yapılacağı belirtildi. - Zonguldak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Profesör Mısırlıgil: Alerjik Hastalıkların Görülme Sıklığı Artıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement