Profesöründen Çiftçisine Kadar Her Meslekten Vekil! - Son Dakika
Güncel

Profesöründen Çiftçisine Kadar Her Meslekten Vekil!

Profesöründen Çiftçisine Kadar Her Meslekten Vekil!

Şanlıurfa milletvekillerinin profilinde profesöründen çiftçisine kadar he meslek grubundan isimler var.

11.06.2015 11:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa milletvekillerinin profili; bir siyaset bilimi uzmanı, biri profesör diğeri yardımcı doçent iki akademisyen, bir makine mühendisi, bir ziraat mühendisi, bir doktor (genel cerrah), bir avukat, bir öğretmen, iki kamu görevlisi ve bir çiftçiden oluşuyor

Yedisi AK Parti'den, beşi Halkların Demokratik Partisi'nden (HDP) olmak üzere seçilen 12 milletvekili arasında profesörden-mühendise, avukattan-doktora, öğretmenden-politikacıya, siyaset bilimcisinden-çiftçisine kadar çeşitli mesleklerden insanlar var.

ADALET VE KALKANMA PARTİSİ (AK PARTİ)

NURETTİN NEBATİ

Siyaset Bilimi Uzmanı; İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsünde Uluslararası İlişkiler alanında yaptı. Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında doktora unvanını aldı.

İş adamı, tekstil işiyle uğraştı. Akaryakıt istasyonu işletmeciliği yaptı. MÜSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) Disiplin Kurulu Üyeliğinde bulundu. 23'üncü dönem İstanbul milletvekili olarak meclise girdikten sonra AK Parti'nin mali işlerden sorumlu genel başkan yardımcısı olarak da görev yaptı.

KASIM GÜLPINAR

Kamu Görevlisi; Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Arap Dili ve Edebiyatı Bölümünü bitirdi. TÖMER'de öğretmenlik yaptı. Dış Ticaret Müsteşarlığı İGEME'de Mütercim olarak çalıştı. Samanyolu Televizyonunda Diplomasi Muhabirliği yaptı. Devlet Bakanlığında Özel Kalem Müdürlüğü ve Siyasi Danışmanlık, Sanayi ve Ticaret Bakanlığında Siyasi Danışmanlık görevlerinde bulundu. 24. Dönemde Akdeniz İçin Birlik Parlamenter Asamblesi (AİBPA) Türk Grubu Üyesi oldu.

SEYİT EYYÜPOĞLU

Tüccar ve çiftçi; Ahmet Yesevi İlköğretim Okulunu bitirdi.

Serbest ticaret ve çiftçilikle uğraştı. 19, 20, 23 ve 24'üncü dönemde Şanlıurfa Milletvekili seçildi.

MAZHAR BAĞLI

Profesör-öğretim görevlisi; 1992 Selçuk Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nden mezun oldu. 1995 yılında Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyoloji Anabilim Dalı'nda Yüksek Lisans derecesini aldı. 1999 Yılında Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyoloji Anabilim Dalında "Bilgi Sürecinde Modern Bilincin Mahremiyeti İfşası" adlı tezi ile doktora unvanını aldı. 1993-1999 yılları arasında Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nde araştırma görevlisi olarak çalıştı. 1999-2011 yılları arasında Dicle Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde görev yapan Bağlı, 1999 yılında yardımcı doçent, 2006 yılında doçent ve 2012 2012 yılında profesör oldu.

HALİL ÖZCAN

Yardımcı Doçent-Öğretim Görevlisi; Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr.; Kral Suud Üniversitesi Eğitim Fakültesi İslami İlimler Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tefsir Bölümünde, doktorasını Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Arap Dili ve Edebiyatı Bölümünde yaptı. Bir süre Suudi Arabistan'da öğretmenlik yaptı. 1993'te Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Arap Dili ve Belagatı Anabilim Dalında Araştırma Görevlisi olarak göreve başladı. İngiltere'de dil eğitimi gördü. Harran Üniversitesi Fen ve Edebiyat Fakültesi Doğu Dilleri Bölümünde yardımcı doçent olarak görev yaptı. Arapça Dil Merkezi kurdu. Aile vakfına ait Salih Özcan Öğrenci Yurdu ve Hilal Eğitim Vakfının yöneticiliğini yaptı. Şanlıurfa'nın Rakka, Halep, Haseki ile kültür köprülerinin koordinatörlüğü görevini üstlendi. 24'üncü dönem milletvekili seçilmeden önce Harran Üniversitesi'nde yardımcı doçent olarak akademisyenliğe devam ediyordu.

HAMİDE SÜRÜCÜ

Makine Mühendisi; Harran Üniversitesinde Makine Mühendisliği bölümünü bitirdi. AK Parti Şanlıurfa İl Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulundu.

AHMET EŞREF FAKIBABA

Doktor-Genel Cerrah; Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesini kazandı ve 1975 yılında mezun oldu. 1982 yılında İstanbul Taksim ilkyardım hastanesinde genel cerrahi uzmanlığını tamamladı. Aynı yıl Iğdır Devlet Hastanesinde göreve başladı. İki yıl başhekimlik yaptıktan sonra 1984 yılında Birecik Devlet Hastanesine geçiş yaptı. 1992 yılında Şanlıurfa SSK Hastanesine tayin oldu. 1994-2004 yılları arasında 11 yıllık başhekimlik hizmetinin ardından 28 Mart 2004 tarihindeki seçimlerde AK Parti'den belediye başkanlığına aday oldu ve kazandı. 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde ise bağımsız aday oldu ve yine kazandı. Sonra'dan Saadet Partisi'ne katıldı ancak Numan Kurtulmuş'un partiden ayrılış nedenini göstererek partiden istifa etti. Bir süre bağımsız belediye başkanlığı yapan Fakıbaba, geçen yıl yine AK Parti'ye geçiş yaptı. Ancak 2014 yerel seçimlerinde partisi tekrar belediye başkan adayı olarak kendisini tercih etmedi.

HALKLARIN DEMOKRATİK PARTİSİ (HDP)

OSMAN BAYDEMİR

Avukat; Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra bir yıl serbest avukatlık yaptı. 1995 yılında İnsan Hakları Derneği Diyarbakır Şubesi Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi. 1995-2002 yılları arasında İnsan Hakları Derneği Yönetim Kurulu üyeliği, yönetim kurulu başkanlığı, şube başkanlığı ve genel başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu. 3 Kasım 2002 seçimlerinde DEHAP'tan Diyarbakır milletvekili adayı oldu; ancak parti barajı geçemediğinden seçilemedi. Diyarbakır Barosu, Toplumsal Hukuk Araştırma Vakfı üyelikleri yanı sıra Göç ve İnsani Yardımlaşma Vakfı ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı kurucu üyesidir.

DİLEK ÖCALAN

Belediye çalışanı; 3 Ekim 1987 doğumlu olan yeğen Öcalan, Mersin Üniversitesinde okudu. Öcalan, Diyarbakır Bağlar Belediyesi'nde de bir süre çalıştı. O zamana kadar parti faaliyetlerinde yer almayan Öcalan, BDP'nin bölge partisi düzeyine çekilmesi nedeniyle ilk kez siyasete adım atıp PM'de görev aldı.

İBRAHİM AYHAN

Ziraat mühendisi ve öğretmen; Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zoo Teknik Bölümü mezunudur. Öğretmenlik yaptı. Ayrıca Eğitim-Sen, DTP ve BDP il başkanlığı görevinde bulundu. BDP il başkanlığını sürdürdüğü esnada tutuklanarak cezaevine konuldu. Bu esnada 24'üncü dönem milletvekili seçildi.

LEYLA GÜVEN

Politikacı; Adana'da doğduktan sonra bir süre Almanya'da yaşayan Güven, daha sonra 1994 yılında atıldığı siyasette HADEP çatısı altında kadın kollarında görev yaptı. 2004 yılında yapılan yerel seçimlerde Adana'nın Seyhan İlçesi'ne bağlı Küçük Dikili Beldesi Belediye Başkanlığı'na seçildi. 29 Mart 2009 Yerel Seçimlerinde ise Viranşehir Belediye Başkanlığına seçildi. KCK operasyonları kapsamında Aralık 2009'da tutuklanan Güven, cezaevinden çıktıktan sonra HDP Şanlıurfa milletvekili olarak siyasi hayatını sürdürmek istiyor.

ZİYA ÇALIŞKAN

Emekli Öğretmen; Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesinden mezun oldu. Yıllarca Eğitim-Sen yöneticiliği ve sendikanın aktif görevlerinde bulundu. Ondan sonra 1994'te HADEP döneminde merkez ilçe başkanlığından parti meclis üyeliğine kadar varan süreçte sorumluluklar, görevler aldı. Onun dışındaki zamanlarda ilkokul öğretmeni olarak hayatını sürdürdü.

(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Profesöründen Çiftçisine Kadar Her Meslekten Vekil! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler
    07:09 iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler

    Apple'ın geliştirici konferansına sayılı günler kala, iOS 18'in tanıtılması ve iPhone 16 serisi ile uyumlu olarak sunulacak olması büyük bir merak konusu haline geldi. Yapay zeka desteği, arayüzdeki tasarım değişiklikleri ve güvenlikle ilgili yenilikler gibi birçok önemli özellik bekleniyor. Özellikle güvenlik özellikleri dikkat çekici olacak ve Apple'ın güvenlik sistemlerinin etkinliği önümüzdeki dönemlerde test edilecek. Ayrıca, yapay zeka entegrasyonuyla Siri ve diğer uygulamaların kullanıcı deneyimini iyileştirmesi hedefleniyor. iOS 18 güncellemesinin hangi iPhone modellerini destekleyeceği de merak ediliyor ve bu güncelleme Apple ekosistemindeki kullanıcı deneyimini önemli ölçüde etkileyecek.

  • İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu
    06:58 İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu

    İran'ın İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda bulunan İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyulduğu bildirildi. Patlamanın kaynağı henüz açıklanmadı ve nedeni bilinmiyor.

  • Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı
    06:49 Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı

    Tokat'ta önceki gün meydana gelen 5,6'lık depremin ardından gün ağarınca hasarın boyutu netlik kazandı. Dron ile havadan görüntülenen merkez üssünde hasarın boyutu gözler önüne serildi. Depremin etkisiyle oluşan hasarın tam boyutu ve zarar görenlerin durumuyla ilgili detaylı bilgilendirme yetkililer tarafından gün içerisinde yapılması bekleniyor.

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.


Advertisement