PFDK, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'e 4 maç men cezası verdi - Son Dakika
Spor

PFDK, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'e 4 maç men cezası verdi

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Kayserispor karşılaşmasının ardından yaptığı açıklamalar nedeniyle Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'e 4 maç men cezası verdi. Kararın GS'nin kuruluş yılına denk gelen saat 19.05'te açıklanması ise tepkilere neden oldu.

05.09.2019 19:09  Güncelleme: 19:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim'e Kayserispor karşılaşmasının ardından yaptığı açıklamalar sebebiyle PFDK tarafından 4 maç men cezası ve yardımcı antrenör Ümit Davala'ya, rakip takım taraftarına hakaret ettiği gerekçesiyle 3 maç men cezası verdi.

Türkiye Futbol Federasyonu kararı, Galatasaray'ın kuruluş yılına denk gelen saat 19.05'te açıklanması tartışmaları alevlendirdi.

KAYSERİ MAÇI SONRASI AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim'e, Süper Lig'in 3. haftasında alınan 3-2'lik Kayserispor mağlubiyetinin ardından yaptığı açıklamalar sebebiyle 4 maç men cezası ve 19 bin TL para cezası verdi. Yardımcı antrenör Ümit Davala'ya ise rakip takım taraftarlarına hakaret ettiği gerekçesiyle 3 maç men cezası ve 19 bin 500 TL para cezası verdi.

Türkiye Futbol Federasyonu kararı, Galatasaray'ın kuruluş yılına denk gelen saat 19.05'te açıklanması tartışmaları alevlendirdi.

PFDK'dan konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Galatasaray A.Ş.'nin, 30.08.2019 tarihinde oynanan İstikbal Mobilya Kayserispor - Galatasaray A.Ş. Süper Lig Cemil Usta Sezonu müsabakasında, merdiven boşluklarının boş bırakılmamasından dolayı 25.000.-TL para cezası ile cezalandırılmasına,

Aynı müsabakada Galatasaray A.Ş. teknik sorumlusu Fatih Terim'in, sportmenliğe aykırı açıklamalarda bulunulmasından dolayı 4 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 19.000. TL para cezası ile cezalandırılmasına,

Aynı müsabakada Galatasaray A.Ş. antrenörü Ümit Davala'nın, rakip takım taraftarlarına yönelik hakareti nedeniyle 3 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 19.500 TL para cezası ile cezalandırılmasına, (...)"

NE OLMUŞTU?

Deneyimli çalıştırıcı, Kayserispor'u 90+9'da Adem Büyük'ün attığı golle 3-2 mağlup ettikleri maçın ardından yaptığı açıklamada, "Geçen sezon Galatasaray yalnızlaştırılmaya çalışılıyor diye bir ortam vardı. Geçen sene organize, ancak amatör bir kötülük gözlemliyorum demiştim. Bu sene profesyonelce yapıyorlar. Sözlerine alınmışlar demek ki, artık profesyoneller. Bunu bu maç için söylemiyorum. Bunların tek ilacı vardır, Galatasaray olarak bir bütün şeklide durabilmek." ifadelerini kullanmıştı.

Galatasaray önümüzdeki 4 haftada Kasımpaşa, Yeni Malatyaspor (d), Fenerbahçe ve Gençlerbirliği (d) ile karşılaşacak. Bu da kararın TFF Tahkim Kurulu tarafından indirilmemesi halinde Terim'in Fenerbahçe derbisinde yedek kulübesindeki yerini alamayacağı anlamına geliyor.

PFDK, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim\'e 4 maç men cezası verdi
Kaynak: AA

Son Dakika Spor PFDK, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'e 4 maç men cezası verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (108)

  • mert mert: bunun türk futbolundan men edilmesi lazım 58 93 Yanıtla Tarık: Sende kına yakarsın kardeş 44 17 Abc: Bunlar fransiz kulturuyle yetistiler turkluk kim cincon kim 20 33 Erdal : Ismin mert ama sen namertsin gevşek 30 20 Gerçekleri tarih yazar: Abc siz bizans torunu rum soyunuzunuz.patrikane takımı fenerrum 16 7
  • Haydar: Kina yakin bi yerinize 33 25 Yanıtla
  • Cim bom : Yine topunuz gelsin baş edemez imparator fatih terim bu taraftar hep seninle 35 milyon daha gerek varmı anlayana 16 17 Yanıtla 6s: Imparatormu futbolcuyken lakabi tatli cadıydı 0 4 Fenerliyim: Kimse kusura bakmasın,Gs kupaları topluyor bizde nal topluyoruz.Başarız bir yönetim kendi zaafını diğer takımlara çamur atarak gündem değiştirmeye çalışıyor,bizim mallarda arkasından gidiyor 4 0
  • Niyo: Az bile vermişler beter olsunlar.... 13 15 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement