Profesyonel Koçluk Eğitimi 06 Şubat'ta - Son Dakika
Güncel

Profesyonel Koçluk Eğitimi 06 Şubat'ta

Pozitif Değişim ve Gelişim Odaklı Profesyonel Koçluk Eğitimi 06 Şubat'ta İzmir'de başlıyor.

12.01.2013 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uluslararası Koçluk Federasyonu (ICF) tarafından akredite edilen, Adler Central Europe Profesyonel Koçluk Sertifika Programı İlk modülü olan Profesyonel Koçluğun Temelleri, İzmir'deki yeni dönemine 06 Şubat'ta başlıyor.

Program Alfred Adler'in çalışmasından edinilen "insan olmak" ile ilgili dokuz yol gösterici ilkenin temelinden yola çıkmaktadır. Olağanüstü, deneysel öğrenme dinamiğine dayalıdır. Öğrenciler, çevresindekilere uygulama nüansları konusunda uzmanlaşmak üzere içten içe uygulanan koçluk kavramları, ilkeleri ve yöntemlerine yönelik derin bir kavrayış edinmektedir.

Adler sertifikası iş yerinde ve kurum çevresi dışında kullanılacak koçluk becerileri ve bilgilerine yönelik geniş bir temel sunmaktadır.

Toplamda 15 günlük koçluğa özgü eğitim sunan Profesyonel Koçluk Sertifika Programı;

• Profesyonel Koçluğun Temelleri

• İş Ortamında Koçluk

• Usta Koçluğa Doğru İlerleme

Şeklinde 3 modül olarak tasarlanmıştır. 3 Modülde toplam 100 saatlik Temel Koçluk Eğitimini takiben 100 saatlik Pratik Koçluk Eğitimi ile 22 Teleclass uygulaması sonrasında yazılı/ sözlü sınavlar yapılacak, başarılı olanlara ACPC (Adler Certified Professional Coach) sertifikası verilecek ve bu kişiler ICF tarafından ACC (Associate Certified Coach) ünvanı almaya hak kazanacaklardır.

2008 yılından bu yana 450'den fazla mezun veren Adler Sertifika programları özellikle profesyonel gelişimlerini ve değişimi hedefleyen koçlar, insan kaynakları yöneticileri, eğitimciler, danışmanlar ile işlerinin gelişmesine ve iyileşmesine yardımcı olmak isteyen bireyler için geliştirildi. Bu programlar aynı zamanda şirketlerin genel düşünce yapılarının gelişmesini sağlıyor, kurumlar arası ilişkiyi ve paylaşımı artırıyor ve bu sayede firmaların rekabet gücünü yükseltiyor.

1998 yılında Toronto'da kurulmuş olan Adler International Learning, 2008 yılında Türkiye'de ICF Akredite Koçluk Sertifikasyon programlarına Adler Central Europe olarak başlamış, Liderlik Koçluğu alanında eğitim vermek üzere tasarlanmış ve akademik temellere dayanan modelini daha da ileri taşımıştır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Profesyonel Koçluk Eğitimi 06 Şubat'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement