İsmail Küçükkaya istedi! Adaylar birbirine soru sordu - Son Dakika
Güncel

İsmail Küçükkaya istedi! Adaylar birbirine soru sordu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimleri öncesi, AK Parti adayı Binali Yıldırım ile CHP adayı Ekrem İmamoğlu'nun katıldığı ortak yayında adayların birbirine soru sorulması için imkan verildi. İlk soru İmamoğlu'ndan Yıldırım'a geldi. Daha sonra da Yıldırım, İmamoğlu'na soru sordu.

16.06.2019 22:08  Güncelleme: 22:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsmail Küçükkaya'nın moderatörlüğünde gerçekleşen ortak yayında AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım ve CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu karşılıklı birbirine soru sordu.

"AA'NIN YAPTIKLARI SİZE NE İFADE EDİYOR?"

İlk soruyu CHP adayı Ekrem İmamoğlu, AK Parti Adayı Binali Yıldırım'a yöneltti. İmamoğlu Yıldırım'a "Sayın Yıldırım, Anadolu Ajansı'nın yaptıkları sizin için ne ifade ediyor? Bakanlarla yaptığınız görüşmeleri çok doğru olduğunu söylerken, o sabah yaptığınız görüşmeleri normal mi görüyorsunuz? Gönül Belediyeciliği ile doldurulmasını nasıl karşılıyorsunuz? Çaldıların muhattabı kimdir?" diye sordu.

Yıldırım ise cevap olarak " AA'nın kesintisi normal bir şey değil, kabul ediyorum. Ama bunu kendileri açıklamalı, ben muhattap değilim.Çok açık bir şey söylüyorum, 39 belediyenin 25'ini ve nüfusunda yüzde 65'ini kazanmışız. İBB'nin toplam meclis üye sayısı 310-310, 180'inin kazanmışız. Siz 130 kazanmışsınız. Çoğunluk bizde. Yani, sonuç buyken, kaybettik mi diyecektik? Kazandık herhalde, bu yüzden de o afişleri astık. Nitekim birkaç gün sonra da siz astınız." dedi.

"HUKUKÇULARINIZ SİZİ YANILTTI MI?"

Yıldırım ise İmamoğlu'na " İBB verilerini hemen neden kopyalama talimatı verdiniz. Hukukçularınız sizi mi yanılttı?" sorusunu yöneltti.

İmamoğlu ise bu soruya şöyle cevap verdi: "Burada kendi cümleleriyle yanıt veriyorum. Bir belediye başkanı, her türlü incelemeyi yapar. Bu bir veri yedekleme işidir. Veri yedekleme işinde, kopyalama işi yapılır. Talimat 31 Mart'ta verdik. Büyükşehir'in korunması için. Bakın afaki değişiklik yapılabilir, bu doğal. Yani bu kadar kolay bir iş. Hiçbir riski yok. Yedeklenerek muhafaza edilecek yer yine İBB olacaktı, ama olmadı. Bunların yapılması doğru diyenler yine İBB içindeki kişilerdi. Yıldırım'a, süreci daha iyi analiz etmesini diler, talep ederim. Bir belediye başkanı belediyesiyle ilgili her türlü kavramı inceleyebilir."

İsmail Küçükkaya istedi! Adaylar birbirine soru sordu

Son Dakika Güncel İsmail Küçükkaya istedi! Adaylar birbirine soru sordu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement