"Projeni Yap, Desteği Kap" - Son Dakika
Güncel

"Projeni Yap, Desteği Kap"

"Projeni Yap, Desteği Kap"

DAKA, 2013 yılı teklif çağrısı sürecinde gerçekleştirdiği tanıtım toplantılarının ikincisini Hakkâri Atatürk kültür Merkezi'nde yaptı.

07.01.2013 09:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yüzde 40 oranında uygulanan il kotasından da faydalanacak olan Hakkâri'de pozitif ayrımcılık yapılması hem Hakkârili kurum amirlerini hem de vatandaşları mutlu etti.

"Hakkâri, ülke gündemine oturdu"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Hakkâri'yi taşıyalım" önerisiyle Türkiye gündemine düşen şehirde İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı ve Yatırım ve Turizm Altyapısının Güçlendirilmesine Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Projeleri Mali Destek Programı tanıtım toplantısında bir konuşma yapan DAKA Genel Sekreteri Dr. Emin Yaşar Demirci, Hakkâri'ye mevzuatın öngördüğü çerçevede pozitif ayrımcılık uyguladıklarını söyledi.

Van, Muş, Bitlis ve Hakkâri illerine hizmet veren DAKA, 10 milyon lira bütçesi olan 'İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı' ile 8 milyon lira bütçeli 'Yatırım ve Turizm Altyapısının Güçlendirilmesine Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Projeleri Mali Destek Programı' teklif çağrı süreci ile ilgili bilgilendirme toplantıları kapsamında Hakkârili yatırımcılar ve projeye ilgi duyan vatandaşlara yönelik bir toplantı düzenledi.

Hakkâri Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıya DAKA Genel Sekreteri Dr. Emin Yaşar Demirci, Hakkâri Vali Yardımcısı Abdullah Şen, kurum amirleri, DAKA yetkilileri ve vatandaşlar katıldı.

Programda bir konuşma yapan DAKA Genel Sekreteri Dr. Emin Yaşar Demirci, geçmiş yıllardaki proje istatistikleri ve verdikleri destekleri anlatarak Hakkâri'den daha çok proje beklediklerini ifade etti.

"Hakkâri'den önemli projeler bekliyoruz"

Genel Sekreter Dr. Demirci "Hakkâri DAKA ofisimizde her türlü üretim, iş ve kazanmak ile ilgili sorunlarınızı paylaşacağız. Bu program kapsamında yüzde 40 il kotası koyduk yani Hakkâri'de yine projeler için yeterli sayıda proje gelmesi halinde 1 Milyon TL garanti. Bu bizim Hakkâri'yi mevzuat çerçevesinde kayırmak için ortaya koymuş olduğumuz bir pozitif ayrımcılık formülü. Umarım sadece 1 Milyon TL değil bunun birkaç katını bir proje desteğini Hakkâri elde eder diye ümit ediyorum" dedi.

Daha sonra söz alan Hakkâri Vali Yardımcısı Abdullah Şen ise verilecek projelerle Hakkâri'de önemli atılımlar beklediklerini vurguladı. Şen, Hakkâri'nin proje kültürüne sahip bir il olduğuna dikkat çekti.

Şen "Nimetin şükrünü eda edelim, Hakkâri'nin proje kültürünü arttıralım"

Hakkâri Vali Yardımcısı Şen "Katılım az da olsa şunu biliyorum ki Hakkâri'nin imajına göre bir proje kültürümüz var. Projeler iyi ancak sayı nispeten az. Sizden ricam bu projelerin içeriğini ve balıklarını iyi bir şekilde kavrayıp kamuoyu duyurusu yapmak, bir Hakkâri sevdalısı olarak bu işe el atmanızı istiyorum. Maksadın hâsıl olması noktasında burada önemli desteğe ihtiyacımız var. Devletimiz çok şükür bütün imkânları seferber etmiş durumda. Kalkınma Ajansları yerel ihtiyaçları yerinde tespit ediyor ve çok ciddi kaynaklar aktarıyor buraya. Bunun kadrini bilelim. Bir nimetin şükrünü eda etmemiz gerekiyor. Hakkâri'nin kurtuluşu için mükemmel bir fırsattır bu. Bölgeyi çok iyi bilen bir Genel Sekreterimiz var, bize pozitif ayrımcılık da yapıyor. Kıymetini bilelim ve bu desteklerin hakkını projelerimizle verelim. Sizden isteğim istihdamı zerre kadar bir katkı sunacak olsanız buna minnettar oluruz" diye konuştu.

Toplantıda daha sonra DAKA Uzmanları Bade Altunel ve Sencer Özen tarafından proje süreci, başvuru şartları, kaynak kullanımı ve teknik bilgiler ile ilgili slâyt sunum eşliğinde bilgiler verildi.

Proje ile ilgili vatandaşların sorularının cevaplanmasıyla DAKA Hakkâri Tanıtım Toplantısı da sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Projeni Yap, Desteği Kap' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Siyaset Akademisi'nden 244 kadına sertifika
    16:11 AK Parti Siyaset Akademisi'nden 244 kadına sertifika

    Diyarbakır'da AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları tarafından düzenlenen 'AK Parti Siyaset Akademisi' programını tamamlayan 244 kadına sertifikaları takdim edildi. Programda konuşan AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları İnsan Hakları Başkanı Oya Eronat, siyaset akademisinin kadınlar için yapıldığını belirterek, Cumhurbaşkanı'nın kadınlara verdiği değeri vurguladı. Sertifikalar, depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarına da verildi.

  • Altun: 31 Mart 2024 yerel seçimleri Türkiye'nin demokrasi yolculuğunda önemli bir kilometre taşı
    16:08 Altun: 31 Mart 2024 yerel seçimleri Türkiye'nin demokrasi yolculuğunda önemli bir kilometre taşı

    Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, yerel yönetimlerin belirlenmesi amacıyla pazar günü yapılacak seçimler dolayısıyla kaleme aldığı ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) medyasında geniş yer bulan "Türkiye'de Mahalli İdareler Seçimleri" makalesinde, "31 Mart 2024...

  • Rize'de Mahkeme, Deterjana Dayanaklı Olmayan Mutfak Tezgahı İçin Ayıplı Mal Kararı Vermedi
    16:08 Rize'de Mahkeme, Deterjana Dayanaklı Olmayan Mutfak Tezgahı İçin Ayıplı Mal Kararı Vermedi

    Rize'de yaşayan bir vatandaşın deterjana dayanaklı olmayan mutfak tezgahı nedeniyle açtığı davada mahkeme, tezgahın ayıplı mal olmadığı kararını verdi. Mahkeme, tezgahta kullanılan mermerin sıradan deterjanlarda dahi yüzeyinin bozulabilecek taşlardan olduğunu ancak kullanım hatasından kaynaklı bu duruma geldiği tespitiyle davanın reddine hükmetti.

  • Tunceli'de Yaban Keçileri Munzur Vadisi Milli Parkı'nda Görüntülendi
    16:07 Tunceli'de Yaban Keçileri Munzur Vadisi Milli Parkı'nda Görüntülendi

    Tunceli'de koruma altındaki yaban keçileri, Munzur Vadisi Milli Parkı'nda yiyecek ararken objektife yansıdı. Milli park, bozayı, kurt, vaşak, su samuru, kartal, yaban domuzu, sincap ve yaban keçisi gibi türlere ev sahipliği yapıyor. Keçiler, izlendiklerini fark edince zirvelere doğru tırmandı.

  • İzmir'de 31 Mart Seçimlerinde 16 Bin 277 Personel Görev Yapacak
    16:07 İzmir'de 31 Mart Seçimlerinde 16 Bin 277 Personel Görev Yapacak

    İzmir Valiliği, 31 Mart Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimi için 16 bin 277 personelin görev yapacağını duyurdu. Seçimde 10 bin 721 sandıkta 3 milyon 459 bin 970 seçmenin oy kullanabileceği belirtildi. İl genelinde seçimlerin huzur ve güven ortamında gerçekleşmesi için gerekli tedbirlerin alındığı açıklandı.

  • MARSU, Mardin Artuklu ilçesinde yeni sondaj kuyusu kazma çalışmalarını tamamladı
    16:07 MARSU, Mardin Artuklu ilçesinde yeni sondaj kuyusu kazma çalışmalarını tamamladı

    Mardin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MARSU), Artuklu ilçesine bağlı Nur Mahallesi'nin bir kısmında yaşanan içme ve kullanma suyu sorununa çözüm sağlamak amacıyla başlattığı yeni sondaj kuyusu kazma çalışmalarını tamamladı. MARSU, Artuklu ilçesi Nur Mahallesi'nde bazı yerleşimlerin artan nüfus ve yapılaşmayla birlikte ihtiyaç duyulan içme suyu talebini karşılamak için başlattığı derin içme ve kullanma suyu amaçlı sondaj kuyusu kazı çalışması çalışmalarını bitirdi. Açılan sondaj kuyusunu mevcut şebeke hattına entegre etmek için ek olarak 300 metre uzunluğunda ek şebeke hattı döşeme işlemleri gerçekleştirildi.


Advertisement