Protestolar Esnasında Kaybolan Kırım Tatarı Ölü Bulundu - Son Dakika
Dünya

Protestolar Esnasında Kaybolan Kırım Tatarı Ölü Bulundu

Kırım’ın başkenti Simferapol’da 3 Mart'ta Lenin Meydanı’ndaki gösteride kaybolan Kırım Tatarı Reshat Ametov’un ölü olarak bulunduğu açıklandı.

18.03.2014 15:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırım'ın başkenti Simferapol'da 3 Mart'ta Lenin Meydanı'ndaki gösteride kaybolan Kırım Tatarı Reshat Ametov'un ölü olarak bulunduğu açıklandı.

Gösteri esnasında kimliği belirsiz, askeri üniformalı üç adam tarafından götürüldüğünü iddia edilen Ametov'un yakınları olay üzerine polise şikayette bulunmuştu. Belogorsk kabasının dışında bir arazide bulunan cesedin üzerinde şiddete maruz kaldığına dair izler tespit edildi. İnsan Hakları Ögütü Avrupa ve Orta Asya direktörü Rachel Denber, Ametov cinayetinin son haftalarda artan Kırım'daki kanunsuzluk ikliminden kaynaklandığını ve sorumluların bulunup cezalandırılması gerektiğini ifade etti.

39 yaşındaki sezonluk inşaat işçi olarak çalışan, üç çocuk sahibi Ametov Kırım'daki Tatar toplumun yakından tanıdığı bir isimdi. Bir çok kez mahallelerindeki problemlerle ilgili yerel yönetimlere dilekçe yazan Ametov'un Facebook üzerinden Kırım'ın ve Kırım Tatarları'nın geleceğiyle ilgili tartışmalara girdiği öğrenildi.

3 Mart sabahı Lenin Meydan'ında Kırım Hükümet Binası önündeki küçük çaplı barışçıl gösteriye katılan Ametov gece evine dönmemişti. Kaybolduğunu düşünen ailesi, polise başvurmuş, gösteriye katılan diğer eylemcilerle irtibata geçmiş ama bir sonuç alamamıştı - SİMFEREPOL

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Protestolar Esnasında Kaybolan Kırım Tatarı Ölü Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement