Protestolarla Sarsılan İran'a Hükümetten Uyarı: Tuzaklara Karşı Dikkatli Olun - Son Dakika
Güncel

Protestolarla Sarsılan İran'a Hükümetten Uyarı: Tuzaklara Karşı Dikkatli Olun

İran'daki protestolarla ilgili açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Bozdağ, "Kaos tüm bölgeye zarar verir. İran halkı ve yönetimi tuzaklara karşı dikkatli olmalı." diyerek uyarıda bulundu.

03.01.2018 11:17  Güncelleme: 12:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, İran'daki olaylarla ilgili önemli uyarılarda bulundu. Bozdağ, "İran'da meydana getirilecek krizini bölgeye zarar vereceği aşikar. Olayları yakından takip ediyoruz. İran halkı ve yönetimi tuzaklara karşı dikkatli olmalı." dedi.

"KAOS VE ÇATIŞMA TÜM BÖLGEYE ZARAR VERİR"

Twitter hesabından paylaşımlarda bulunan Hükümet Sözcüsü Bozdağ, " Türkiye, İran'daki olayları yakından takip etmektedir. Türkiye, İran'da huzur, sükun, barış ve istikrarın korunmasını önemsemektedir. İran'da meydana gelecek/getirilecek kriz, kaos ve çatışmaların İran, İranlılar ve bölgeye zarar vereceği aşikardır." ifadelerini kullandı.

"KURULACAK TUZAKLARA KARŞI DİKKATLİ OLUN"

Bekir Bozdağ, "İran'da huzur,sükun,barış ve istikrarın korunması için iktidarın ve halkın; kışkırtma ve provokasyonlara; kurulan ve kurulacak tuzaklara karşı dikkatli, basiretli ve sağduyulu hareket etmesinin gerekliliğini ve önemini bir kez daha vurgulamakta fayda görüyoruz." diye konuştu.

"TÜRKİYE DIŞ MÜDAHALELERE KARŞIDIR"

Ayrıca Bozdağ, "Türkiye, dış müdahalelerle veya şiddet kullanarak zorla ya da anayasa ve yasaların çizdiği meşru yol dışında başka bir yöntemle iktidara gelmeye de iktidarı değiştirmeye de karşıdır." açıklamasında bulundu.

Protestolarla Sarsılan İran'a Hükümetten Uyarı: Tuzaklara Karşı Dikkatli Olun

PROTESTOLARIN 7'İNCİ GÜNÜNDE BİLANÇO AĞIR: 23 ÖLÜ

İran'daki olaylar, 28 Aralık'ta Meşhed'de bir grup göstericinin, ülkedeki hayat pahalılığı, işsizlik, yolsuzluk gibi sorunları protesto etmesiyle başlamıştı. Kısa sürede rejim karşıtı gösterilere dönüşen protesto eylemleri, Tahran, Kermanşah, Senendeç, Zencan, Şiraz, Kum, Şiraz, Ahvaz, Zahidan, Erak, Hurrem Abad gibi pek çok kente yayıldı. Ülke genelindeki olaylarda şimdiye kadar en az 23 kişinin hayatını kaybettiği, 1000'den fazla göstericinin gözaltına alındığı bildirildi.











Protestolarla Sarsılan İran\'a Hükümetten Uyarı: Tuzaklara Karşı Dikkatli Olun

Son Dakika Güncel Protestolarla Sarsılan İran'a Hükümetten Uyarı: Tuzaklara Karşı Dikkatli Olun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement