Protez Bacağı Çalınan Engelli Adama Emeklilik Sürprizi - Son Dakika
Genel

Protez Bacağı Çalınan Engelli Adama Emeklilik Sürprizi

Protez bacağı çalınan engelli adama emeklilik sürprizi Protez bacağı çalınan Ataban: "SGK müdürü beni çağırdı 3 yıl önce emekli olduğumu söyleyince sevinçten kafamı duvarlara vurasım geldi, şok oldum" Protez bacağı çalınan engelli adama emeklilik sürprizi Adana'da camiye elini yüzünü...

17.11.2017 11:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Protez bacağı çalınan engelli adama emeklilik sürprizi

Protez bacağı çalınan Ataban: "SGK müdürü beni çağırdı 3 yıl önce emekli olduğumu söyleyince sevinçten kafamı duvarlara vurasım geldi, şok oldum"

Protez bacağı çalınan engelli adama emeklilik sürprizi

Adana'da camiye elini yüzünü yıkamaya gittiği sırada motosikleti ile üzerine bıraktığı protez bacağı çalınan engelli Eyüp Ataban'ın 3 yıl önce emekli olduğu ancak kendisine ulaşılamadığı için bankada 25 bin lira parası biriktiği ortaya çıktı

Büyük sevinç yaşayan engelli Eyüp Ataban, "SGK müdürü beni çağırdı 3 yıl emekli olduğumu söyleyince sevinçten kafamı duvarlara vurasım geldi, şok oldum" dedi

ADANA - Adana'da camiye elini yüzünü yıkamaya gittiği sırada motosikleti ile üzerine bıraktığı protez bacağı çalınan engelli Eyüp Ataban'ın 3 yıl önce emekli olduğu ancak kendisine ulaşılamadığı için bankada 25 bin lira parası biriktiği ortaya çıktı. Ataban, "SGK müdürü beni çağırdı 3 yıl önce emekli olduğumu söyleyince sevinçten kafamı duvarlara vurasım geldi, şok oldum" dedi.

Boyacılık yapan Eyüp Ataban 3.5 yıl önce çalışmak için Mersin'e gitti. Bir evin dış cephesini boyarken fırçanın yüksek gerilim hattına temas etmesi sonucu Ataban yaralandı. Mersin Devlet Hastanesi'ne kaldırılan ve burada tedavi edilen Ataban'ın sağ bacağı diz altından kesildi. Koltuk değneğine mahkum olan ve çalışamayan Ataban'a devlet bir süre sonra protez bacak verdi. Ataban'ın yaptığı başvuru sonrası 3 ayda bir bin 50 lira emekli maaşı bağlandı. Ataban ayrıca malülen emekli olmak içinde SGK'ya başvuru yaptı. Engelli maaşı ile ev kiralayıp engelli motosikletiyle ekmeğini kazanacak işler yapmaya başladı.

Yaklaşık 13.5 ay önce Merkez Sabancı Camisi'ne motosikletiyle elini yüzünü yıkamaya giden Ataban, protez bacağını çıkartıp motosikletin direksiyonuna astı. Dakikalar sonra geldiğinde ise ne motosikleti ne de protez bacağı bıraktığı yerde yoktu. Ataban hemen polisi arayarak bilgi verdi. Polis hırsızın motosiklet ve protez bacağı satacağı her yeri didik didik aradı ancak bir türlü bulunamadı. Polis motosikletin ve protez bacağın hurdacılara satılacağını da tahmin ederek Adana ve çevre illerdeki bütün hurdacıları da tek tek aradı ancak bir türlü bulunamadı.

"Ulaşılamayınca emekli olduğunu öğrenemedi"

Eyüp Ataban, yaşadığı bu acı olayları haber yaptırıp bir hayırseverin ya da devletin protez bacak alması, ayrıca malulen emekli olmak için de çağrıda bulundu. Bu çağrı üzerine SGK harekete geçti. Ataban'ın emeklilik başvurusunu inceleyen yetkililer Ataban'ın 3 yıl önce emekli olduğu ve maaşının da bir özel bankaya 3 yıldır yattığını, Ataban'a sabit adres ve telefonu olmadığından ulaşılamadığı için emekli olduğu bilgisinin verilemediğini belirledi. SGK yetkilileri medyada yer alan haberler üzerine Ataban'ı bulup SGK İl Müdürlüğüne getirdi. Ataban'a burada 3 yıl önce emekli olduğu söylendi. Daha sonrada bankada birikmiş 25 bin lira parası olduğu aylık 810 lira emekli maaşı bağlandığı bildirildi. Ataban habere inanamayarak bunun şaka olup olmadığını sordu. Daha sonra SGK yetkilileri Ataban'ı bankaya götürüp hem biriken parasını hem de ilk maaşını çekmesini sağladı.

"Devlet bana engelli maaşı veriyor ama beni bulamıyor"

Ataban, yaşanan olaylardan sonra çok mutlu olduğunu artık tek sorunun bir protez bacak almak olduğunu belirterek, "Benim haberlerim yapıldıktan sonra SGK il müdürü beni bulup makam odasına götürdü. Orada bana 'sen 3 yıl önce emekli olmuşsun biz sana ulaşamamışız, bankada bundan dolayı birikmiş 25 bin liran var' dedi. Ben bunu duyunca şok oldum. Sevincimden kafamı duvarlara vurmak istedim. Şuan çok mutluyum. Ben 3.5 yıldır emekli olmak için uğraşıyorum. Zaten 3 yıl önce emekli olmuşum. Ben devletten engelli maaşı alıyorum ama devlet beni bulamamış. Ama olsun artık emekliyim" diye konuştu.

Bu arada SGK ve il sağlık müdürlüğü de devreye girerek Ataban'a protez bacak almak için gerekli başvuruları yaptı. Ayrıca Ataban'a engelli motosikleti verildi.

Öte yandan, Eyüp Ataban hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret etmekten dava açıldığı öğrenildi.

Protez Bacağı Çalınan Engelli Adama Emeklilik Sürprizi
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Protez Bacağı Çalınan Engelli Adama Emeklilik Sürprizi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement