Psikolog Burcu Sevinç Çetin Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Psikolog Burcu Sevinç Çetin Açıklaması

Psikolog Burcu Sevinç Çetin Açıklaması

Özel Gaziantep Anka Hastanesi Psikoloğu Burcu Sevinç Çetin, okulların kapanmasına az bir süre kala aileleri, çocuklarına karşı olumsuz davranışlardan kaçınmaları konusunda uyardı.

07.06.2017 12:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Özel Gaziantep Anka Hastanesi Psikoloğu Burcu Sevinç Çetin, okulların kapanmasına az bir süre kala aileleri, çocuklarına karşı olumsuz davranışlardan kaçınmaları konusunda uyardı.

Karnesinde notları düşük olan çocuklara olumsuz davranmanın ilerleyen zamanlarda daha kötü sonuçlara yol açabileceğini belirten Psikolog Çetin, "Bu süreç, çocuklarda stresin yanı sıra duygusal gerginlik de oluşturabilir. Bu stresi ve gerginliği azaltmakta en büyük görev ise ebeveynlere düşmektedir. Korumacı ve baskıcı olan ebeveynlerin çocuklarının başarılı olmak bir yana, umursamaz olduğu ve derse olan ilgisinin azaldığını görmekteyiz " dedi.

Çocuğun kötü karne getirmesinin altında yatan nedenleri araştırmanın önemli olduğuna dikkat çeken Özel Gaziantep Anka Hastanesi Psikoloğu Burcu Sevinç Çetin, ailelere,"Bu dönemde çocuklarınızın karne notları düşük olduğu için ona kızmak, onu cezalandırmak ve başkasıyla kıyaslamak yerine ilk önce kendinizi sorgulamalısınız. Çocuklarınızla doğru iletişim kurmanız önemli. Baskı ve beklentilerinizi bir kenara bırakıp, çocuklarınıza onların her zaman yanında olduğunuzu ve seneye derslerinde daha başarılı olacağı konusunda ona güvendiğinizi söylemelisiniz. Bu yaklaşım, çocuklarınızın sorumluluk sahibi olmasında, kendisine güvenmesinde ve başarılı olma yolunda adımlar atmasında etkili olur" önerilerinde bulundu.

Tatilde Dinlenmesine Fırsat Verin

Ailelerin, çocuklarının karnesinde kötü not olması durumunda bile tatilde dinlenmesine ve tatilin keyfini çıkarmasına fırsat vermesi gerektiğini vurgulayan Psikolog Çetin, "Önümüzdeki günlerde başlayacak olan 3 aylık yaz tatili döneminde olabildiğince çocuklarınızla birlikte keyifli zaman geçirin. Onlara yapabilecekleri sorumluluklar yükleyin. Tatil boyunca çocuklarınızın bilgisayar başında geçireceği zamanı iyi planlayın. Onu, istediği bir aktiviteye yönlendirmek motivasyonunu arttıracaktır. Tatil döneminde dersten uzaklaşmamaları ve gelişimlerinin daha iyi ve kapsamlı ilerlemesi için günlük en az 1 saat kitap okumaları da önemlidir "şeklinde ifade etti. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Psikolog Burcu Sevinç Çetin Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement