Psm Caz Festivali Yıldız İsimlerle Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Psm Caz Festivali Yıldız İsimlerle Devam Ediyor

"Her müziğin caz festivali" söylemiyle yola çıkan ve caz çatısı altında farklı müzik türlerinin heyecan verici tüm tonlarını yansıtan PSM Caz Festivali, dünyaca ünlü isimlerle temposunu sürdürüyor.

23.05.2019 10:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

25 Nisan'da John McLaughlin'in The 4th Dimension grubuyla verdiği özel konserle başlayan festival, Alan Parsons Project'ten Chris Botti'ye Kamaal Williams'tan Diablo Swing Orchestra'ya dünyaca isimleri müzikseverlerle buluşturmaya devam ediyor. Şimdiye kadar birbirinden efsane ismin yanı sıra pek çok yetenekli genç sanatçıya kapılarını açan; Caz'lık Sinema, Sanatçılar Parkı'nda Caz, Kontra Plak Buluşması gibi yan etkinliklerle PSM dışına da çıkan Festival, 1 Haziran'a kadar yine dopdolu konser ve ücretsiz atölye programlarıyla baharın son günlerini caz ile süsleyecek.

25 Nisan'daki açılış konserinin ardından bugüne kadar birçok unutulmaz konsere ev sahipliği yapan PSM Caz Festivali'nin 1 Haziran'a kadar devam eden programında romantik tarzıyla Grammy ödüllü trompet ustası Chris Botti, rock tarihinin en başarılı albümlerine ilham olan "ses sihirbazı" Alan Parsons'ın unutulmaz parçalarını grubuyla canlandıracağı nefes kesici Alan Parsons Live Project, caz ve hip hop'ı en özgün şekilde harmanlayan Kamaal Williams, swing ile heavy metal enerjisini birleştiren Diablo Swing Orchestra, performanslarında seyirciye kendi yolculuklarından bir parça sunan Geeva Flava, dünyadan yayılan tüm ilhamların müzik aracılığıyla yansıması Bidar, son yılların en sevilen caz vokallerinden Elif Çağlar yer alıyor.

Caz'lık Sinema'dan atölyelere ve genç yetenekleri buluşturan Jazz It Up konselerine…

Caz'lık Sinema kapsamında ücretsiz olarak Amfi'de devam eden film gösterimlerinde; bir yaz aşkı efsanesi Grease; Johnny Cash'in hayatını kronolojik olarak perdeye aktaran Walk the Line ve efsanevi big band şefi ve aranjör Glenn Miller'ın hayatını konu alan The Glenn Miller Story yer alıyor. Bunun yanı sıra; caz eşliğinde yoga yapmanın keyfini sunan "Inhale, Exhale, Jazz It Yoga", ülkemiz caz sahnesinin duayen kalemleri Sevin Okyay ve Feridun Ertaşkan ile cazın altın çağına dair öykülerin yeniden canlanacağı "Cazın Altın Çağı" ve çocukları caz sahnesinin ikonlarıyla tanıştıracak "Efsaneler" atölyesi ücretsiz katılıma açık olacak.

PSM Caz Festivali'nin yerli caz sahnesini geliştirmek ve yeni yetenekleri desteklemek amacıyla başlattığı Jazz It Up kapsamında ise aytenbando ve Gizem Gündoğdu Septet, Zorlu PSM'deki Amfi'de dinleyecilerin karşına çıkacak.

PSM Caz Festivali'nin biletleri, Zorlu PSM gişelerinde ve biletix.com'da satışta.

Program Detayları

Kamaal Williams// 22 Mayıs Çarşamba// Studio

Geeva Flava/ Bidar// 22 Mayıs Çarşamba// Touché

Barış Demirel – Barıştık Mı/ Efe Demiral 'Uyku Pansiyon'// 23 Mayıs Perşembe// Touché

An Evening with Chris Botti// 24 Mayıs Cuma// Turkcell Sahnesi

Elif Çağlar// 25 Mayıs Cuma// Touché

Alan Parsons Live Project// 31 Mayıs Cuma// Turkcell Sahnesi

Diablo Swing Orchestra// 1 Haziran Cumartesi// Studio

Caz'lık Sinema Film Gösterimleri

Grease// 23 Mayıs Perşembe 20.00

Walk the Line// 28 Mayıs Salı 20.00

The Glenn Miller Story//30 Mayıs Perşembe 20.00

Jazz It Up!

aytenbando// 24 Mayıs Cuma 19.00

Gizem Gündoğdu Septet// 1 Haziran Cumartesi 19.00

Atölyeler

Yetişkin Atölyeleri | Cazın Altın Çağı (Sevin Okyay ve Feridun Ertaşkan)// 25 Mayıs Cumartesi// 17.00

Çocuk Atölyeleri | Efsaneler Atölyesi// 26 Mayıs Pazar// 14.30 & 15.30

Zorlu PSM Hakkında - www.zorlupsm.com

Kültür sanat hayatının buluşma noktası Zorlu PSM 5. yaşını kutluyor. Bugüne kadar, dünyaca ünlü gösterilerden alanında en iyi sanatçılara, Broadway müzikallerinden, tiyatro oyunlarına; DJ performanslarından, konserlere; sergilerden, film gösterimlerine, partilere ve festivallere 5 bin etkinlikte 2 milyon sanatseveri ağırlayan Zorlu PSM, her sezon daha da güçlendirdiği altyapısı ve çeşitlendirdiği programıyla sanatsever ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.

Zorlu PSM açılışından bu yana 2.202 kişilik kapasitesi ve zenginleştirilmiş akustik özelliğine sahip Turkcell Sahnesi ve yine aynı sahnede oluşturduğu yeni "Sahne Üstü Ayakta" konseptinde eş zamanlı 3.200 kişi ağırlarken, hem oturmalı hem ayakta konser izleme imkanı sunan "Hibrid" düzen ile de İstanbul'un kışlık konser mekanı ihtiyacına da cevap vermeye devam ediyor. Doğal akustik özelliğiyle tasarlanan 717 kişi kapasiteli Turkcell Platinum Sahnesi, 1.000 kişi kapasitesiyle Zorlu PSM'nin muhteşem atmosferinin yaz aylarında açık havaya taşınmasını sağlayan Amfi , oturmalı 120 kapasiteli Touché ve bugüne kadar birçok davet ve etkinliğe ev sahipliği yapmış olan 750 kişi kapasiteli Sky Lounge ve 5,200 m2'lik fuaye alanları ile Zorlu PSM sanat ile kendini ifade etmek isteyen herkese farklı olanaklar sunuyor. Lezzetli menüsüyle Turkcell Sahnesi'nin fuaye alanında bulunan Cheers, etkinlikler öncesi ve sonrasında sanatseverlerin favori mekanı olmaya devam ediyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Psm Caz Festivali Yıldız İsimlerle Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement