PTT'den "Türk Kahvesi Kültürü ve Geleneği" konulu anma pulu - Son Dakika
Ekonomi

PTT'den "Türk Kahvesi Kültürü ve Geleneği" konulu anma pulu

PTT\'den "Türk Kahvesi Kültürü ve Geleneği" konulu anma pulu

Posta ve Telgraf Teşkilatı AŞ (PTT AŞ), "Türk Kahvesi Kültürü ve Geleneği" konulu anma pulunu tedavüle çıkardı.

14.08.2020 13:23  Güncelleme: 14:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Posta ve Telgraf Teşkilatı AŞ (PTT AŞ), "Türk Kahvesi Kültürü ve Geleneği" konulu anma pulunu tedavüle çıkardı.

PTT AŞ'den yapılan açıklamaya göre, 2013'te Türkiye adına UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesi'ne girmeye hak kazanan "Türk Kahvesi Kültürü ve Geleneği" konulu anma pulu ve ilk gün zarfı bugün tedavüle sunuldu. 3 lira 10 kuruş bedelle satışına başlanan pullara ait ilk gün zarfı ise 5 lira karşılığı www.filateli.gov.tr adresinden, filateli cep uygulamasından ve PTT iş yerlerinden alınabiliyor.

Söz konusu filatelik ürünlerin satışının yanı sıra PTT Pul Müzesi Anafartalar Mah. Atatürk Bulvarı No: 3 Ulus Altındağ/ANKARA adresinde mesai saatleri içinde "Türk Kahvesi Kültürü ve Geleneği 14.08.2020 ANKARA" ibareli ilk gün damgası kullandırılmaya başlandı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde toplum sağlığının korunmasına destek olunması, PTT iş yerlerinde yoğunluk yaşanmasını önlemek ve müşterilerin filatelik işlemlerini PTT iş yerlerine gelmeden yapabilmeleri amacıyla ilk gün zarfını posta damgasıyla talep edenlere bu hizmet de verilebilecek.

Hizmetten yararlanabilmek için ürünün www.filateli.gov.tr adresinden 6 ay içinde satın alınması gerekecek.

Müşterilerin, hazırlanan filatelik ürünler için ilk gün damgası ve posta damgası talepleri, bugün itibarıyla 3 ay içinde PTT AŞ'ye iletildiği takdirde karşılanacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi PTT'den 'Türk Kahvesi Kültürü ve Geleneği' konulu anma pulu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor
    00:28 Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor

    Burdur'da gerçekleşen İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, 2024 yılı yatırım planları ele alındı. Toplantıda, Burdur genelinde 267 projenin yürütüldüğü açıklandı.

  • Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi
    21:49 Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi

    Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü ve Hizan Sağınlı Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan yol kontrollerinde 2 şahsa toplam 34 bin 440 TL idari para cezası verildi. Yapılan operasyonda 4 adet keklik, 4 adet kafes ve 5 adet tuzak ele geçirildi. Keklikler sağlık kontrollerinin ardından doğaya salındı ve kafes ile tuzaklar imha edildi.


Advertisement