Pülümür İlçesindeki Başıboş Köpekler Hayvan Barınağına Teslim Edildi - Son Dakika
Güncel

Pülümür İlçesindeki Başıboş Köpekler Hayvan Barınağına Teslim Edildi

Pülümür İlçesindeki Başıboş Köpekler Hayvan Barınağına Teslim Edildi

Tunceli’nin Pülümür İlçesindeki başıboş hayvanlar, vatandaşların şikayeti üzerine belediye ekipleri tarafından toplatılarak Erzincan’daki hayvan barınağına teslim edildi.

16.11.2014 13:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tunceli'nin Pülümür İlçesindeki başıboş hayvanlar, vatandaşların şikayeti üzerine belediye ekipleri tarafından toplatılarak Erzincan'daki hayvan barınağına teslim edildi. Hayvanların Erzincan'a çöp kamyonuyla taşınması başta Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) olmak üzere hayvanseverlerin tepkisini çekerken, bazı basın yayın organlarında yer alan hayvanların preslenerek öldürüldüğü yönündeki iddiaların da asılsız olduğu belirtildi.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Pülümür Kaymakamı Mekan Çeviren, ilçede son 6 ay içerisinde 14 vatandaşın sokak köpekleri tarafından saldırıya uğradığını belirterek, "Bu konuda vatandaşlardan çok sayıda şikayet alıyorduk. Özellikle okula giden ilkokul öğrencileri sokak hayvanları nedeniyle korktuklarını; okula gidip gelmekte sıkıntı yaşadıklarını belirtti. Bunun üzerine yasal çerçeve içerisinde belediye görevlileri nezaretinde sahipsiz köpekler toplanarak Erzincan'daki hayvan barınağına götürüldü. Bunların dışında bazı basın yayın kuruluşlarında köpeklerin katledildiği yönündeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Bu tür haberlere itibar edilmemesini önemle rica ediyorum" dedi.

"HAYVANLARIN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ İDDİALARI GERÇEK DIŞIDIR"

Yaz mevsimiyle birlikte yaylaya çıkan sürü sahipleri ile arıcıların beraberlerinde götürdükleri köpekleri dönüşte ilçede bıraktıklarını belirten Belediye Başkanı Müslüm Tosun, vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine sahipsiz 36 köpeği Erzincan Belediyesi bünyesindeki hayvan barınağına sevk etmek üzere topladıklarını söyledi. Başkan Tosun, bu toplatmayla ilgili gerçekle ilgisi olmayan; köpeklerin öldürüldükleri yönlü haberlerin basına yansıdığını belirterek "Böyle bir şey söz konusu değildir. Bu konuya ilişkin HAYTAP'la telefon görüşmeleri yaptık. Onlar bizden söz konusu köpekleri Erzincan hayvan barınağına değil de şehrin dışına doğal bir alana salınmasını talep etti. Bunun doğru olmayacağını, bu hayvanların yaban hayvanlarına zarar verebileceğini ya da onlardan zarar görebileceğini kendilerine ifade ettik. Sonuç itibariyle hayvanların Erzincan'a sevkini uygun gördük. Toplanan 36 hayvan sapasağlam bir şekilde tutanakla barınağa teslim edildi ve bütün bunlar kayıt altına da alındı" diye konuştu.

Köpeklerin çöp kamyonuyla nakli konusunda eleştiri aldıklarını ifade eden Tosun, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu konudaki eleştirilerde bir nebze haklılık olabilir. Ancak, açık kamyonla bu hayvanların taşınması durumunda hayvanların araçtan atlayarak zarar görebileceği ihtimalini göz önünde bulundurduğumuz için bunu tercih ettik. Şunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki bu taşımada hiçbir canlı zarar görmedi." Hayvanların HAYTAP tarafından yapılan ihbar üzerine emniyet tarafından yakalandığı yönünde yer alan haberleri de yalanlayan Başkan Müslüm Tosun, sözlerine şöyle devam etti: "Erzincan Doğa ve Hayvan Koruma Derneği Başkanı Güler Öztürk'ün 'hayvanlar preslenip imha edilecekti. ya da ormana atılacaktı. Bizim çabalarımız sonucu Erzincan emniyeti tarafından yakalanarak barınağa teslim edildi yönlü iddiaları kesinlikle gerçek dışıdır. Sokak hayvanları, Erzincan Belediyesi Hayvan Barınağı yetkilileriyle yaptığımız irtibat sonucu teslim edilmiş, bu durum personelimiz tarafından hem fotoğraflarla hem de düzenlenen tutanakla kayıt altına alınmıştır. HAYTAP sitesinde yer alan fotoğraflar ve tutanak da hayvan naklinde görev alan personelimiz tarafından çekilmiş ve kendilerine gönderilmiştir"

TUNCELİ VALİLİĞİ DE YAZILI AÇIKLAMA YAPTI

Tunceli Valiliği de köpeklerin toplanıp nakledilmesine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Valilik açıklamasında, "İlimiz Pülümür ilçesinde vatandaşların şikayetleri üzerine, başıboş köpeklerin belediye tarafından toplanarak çöp kamyonuyla Erzincan Belediyesi hayvan barınağına teslim edilmek üzere götürülmesi olayı, bazı basın yayın organlarında, başıboş köpekler çöp kamyonunda preslenerek öldürüldü şeklinde haberleştirilmiştir. Konu hakkında Pülümür İlçe Belediye Başkanlığı'ndan alınan bilgi neticesinde, ilimiz Pülümür ilçesinde vatandaşların şikayetleri üzerine toplanan 36 sokak köpeği ilçe belediyesine ait çöp kamyonuyla Erzincan Belediyesi bünyesindeki hayvan barınağına götürüldüğü ve tutanakla teslim edildiği belirtilmiştir. Basın yayın organlarına yansıyan söz konusu olayla ilgili olarak varsa ihmali olanlar hakkında gerekli işlemin başlatılacağı hususu, kamuoyuna duyurulur" denildi. - TUNCELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Pülümür İlçesindeki Başıboş Köpekler Hayvan Barınağına Teslim Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türkiye-Irak İlişkileri: İçeride Nasıl Karşılanıyor?
    11:13 Türkiye-Irak İlişkileri: İçeride Nasıl Karşılanıyor?

    ORSAM Irak Çalışmaları Koordinatörü Dr. Bilgay Duman, gelişen Türkiye-Irak ilişkilerinin Irak'ın içinde nasıl karşılandığını AA Analiz için kaleme aldı.

  • Anadolu Otoyolu'nda kaza: 1 kişi yaralandı
    11:13 Anadolu Otoyolu'nda kaza: 1 kişi yaralandı

    Anadolu Otoyolu'nun Bolu kesiminde meydana gelen kazada, hafif ticari araç bariyere çarparak devrildi ve 1 kişi yaralandı. Yaralı, hastaneye kaldırıldı.

  • TÜROB Başkanı: Dolandırıcılar Otellerin ve Seyahat Şirketlerinin Kopyası Siteler Açabiliyor
    11:13 TÜROB Başkanı: Dolandırıcılar Otellerin ve Seyahat Şirketlerinin Kopyası Siteler Açabiliyor

    Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin, dolandırıcıların otellerin ve seyahat şirketlerinin internet sitelerinin birebir kopyası olan siteler açabildiklerini belirtti. Eresin ayrıca, Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasının turizm sektörü açısından memnuniyet verici olduğunu ve yerli tatilcilerin bayram döneminde memleket turizmine yöneleceğini söyledi. Ayrıca, Eresin sahte çevrim içi sitelere karşı dikkatli olunması gerektiğini ve otellerin kendi web sitelerinden rezervasyon yapılmasını tavsiye etti.

  • TGC'den yerel seçimler öncesi açıklama: Gazetecilere engel olunmamalı, internet kesintisi önlenmeli
    11:12 TGC'den yerel seçimler öncesi açıklama: Gazetecilere engel olunmamalı, internet kesintisi önlenmeli

    Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), yerel seçimler öncesi yaptığı açıklamada, seçimlerin demokrasi şenliği ortamında geçmesinin önemine dikkat çekti. Açıklamada, gazetecilerin seçim sonuçlarını şeffaf bir şekilde aktarabilmeleri ve sözlü, fiziksel engellemeyle karşılaşmamaları gerektiği vurgulandı. Ayrıca, internet kesintisi için önlem alınması ve gazetecilerin çalışma güvenliklerinin sağlanması gerektiği belirtildi.

  • Esenyurt'ta 5 katlı binada yangın çıktı: Mahsur kalan vatandaşları kurtarma çalışmaları sürüyor
    11:12 Esenyurt'ta 5 katlı binada yangın çıktı: Mahsur kalan vatandaşları kurtarma çalışmaları sürüyor

    Esenyurt'ta 5 katlı bir binada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangına müdahale eden ekipler, binada mahsur kalan vatandaşları kurtarmak için çalışmalarını sürdürüyor.

  • Erzincan'da Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında hafızlık ve Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışması düzenlendi
    11:12 Erzincan'da Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında hafızlık ve Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışması düzenlendi

    2024 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Erzincan merkez ilçe erkek din görevlileri arasında hafızlık ve Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışması düzenlendi. Yarışmalar, Diyanet personelinin kendilerini geliştirmelerini, hizmet aşkı ve heyecanını kaybetmeden görevlerini icra etmelerini sağlamak amacıyla gerçekleştirildi. Muhammediye Camii Uzman İmam-Hatibi Ersoy Satılmış hafızlık yarışmasında birinci seçilirken, Boyacılar Camii İmam-Hatibi Yusuf Kocatürk Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışmasında birinci oldu.

  • Antalya'da Rusya-Ukrayna savaşı sonrası yabancı akınıyla yükselen konut kira fiyatları normale döndü
    11:11 Antalya'da Rusya-Ukrayna savaşı sonrası yabancı akınıyla yükselen konut kira fiyatları normale döndü

    Rusya-Ukrayna savaşı sonrası Antalya'ya göç eden yabancıların artan konut kira fiyatlarına tepki göstermesiyle birlikte fiyatlar normale döndü. Pandemi döneminde inşaat sektörünün canlanması da fiyatların geri çekilmesine katkı sağladı. Antalya Emlakçılar, Oto Galericileri ve İş Takipçileri Odası Başkanı İsmail Çağlar, fiyatların yavaş yavaş aşağı inmeye başladığını belirtti ve 2024 yılında kira fiyatlarının enflasyona göre ilerleyeceğini söyledi.

  • Yozgat'ta dolandırıcılık suçundan aranan hükümlü yakalandı
    11:11 Yozgat'ta dolandırıcılık suçundan aranan hükümlü yakalandı

    Yozgat İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, dolandırıcılık suçundan aranan bir hükümlü yakalandı. Hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan Y.Ö., Yerköy ilçesinde gözaltına alındı. Hükümlü, jandarma tarafından yapılan işlemlerin ardından cezaevine teslim edildi.

  • Kars ve Ardahan'da Karın Ardından Soğuk Hava Etkili Oldu
    11:11 Kars ve Ardahan'da Karın Ardından Soğuk Hava Etkili Oldu

    Kars'ın Sarıkamış ilçesi ve Ardahan'da kar yağışının ardından soğuk hava etkisini gösterdi. Gece hava sıcaklığının sıfırın altında 10 dereceye düştüğü ilçede, araçların camları buz tuttu ve bina çatılarında buz sarkıtları oluştu. Belediye ekipleri, kar küreme çalışmalarına devam ederken, kızıl tilkilerin yiyecek bulmaya çalışması ve angutların dere kenarlarına gelmesi ise görüntülendi. Ardahan'da da gece hava sıcaklığı sıfırın altında 10 derece ölçülürken, buzlanma meydana geldi. Kağızman'a bağlı Günindi köy yolunun ulaşıma açılması için çalışmalar sürüyor.

  • Sivas'ta kırmızı ışıkta bekleyen kamyona arkadan çarpan araçta 5 kişi yaralandı
    11:10 Sivas'ta kırmızı ışıkta bekleyen kamyona arkadan çarpan araçta 5 kişi yaralandı

    Sivas'ın Şarkışla ilçesinde meydana gelen kazada, hafif ticari araç kırmızı ışıkta bekleyen kamyona arkadan çarptı. Kazada 5 kişi yaralandı ve olay yerine sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralılar hastaneye kaldırıldı ve kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey Günde 10 Durakta
    11:10 Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey Günde 10 Durakta

    Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, günde 10 durak noktasına uğrayarak seçim çalışmalarını sürdürüyor. Bozbey, halkın coşkusunu görmekten güç alarak yorulmadan çalışacağını belirtti.


Advertisement