Pursaklar 15 Temmuz Programına Şehitlik Ziyaretleriyle Başladı - Son Dakika
Yerel

Pursaklar 15 Temmuz Programına Şehitlik Ziyaretleriyle Başladı

Pursaklar 15 Temmuz Programına Şehitlik Ziyaretleriyle Başladı

Terörle mücadele ve FETÖ’nün işgal girişimine karşı kahramanlık destanı yazan şehitler, kabirleri başında dualarla anıldı.

12.07.2017 08:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Terörle mücadele ve FETÖ'nün işgal girişimine karşı kahramanlık destanı yazan şehitler, kabirleri başında dualarla anıldı. Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin ilçedeki şehitlikleri ziyaret ederek dua edip, bayrak astı.

AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, Pursaklar Kaymakamı İhsan Kara, Belediye Başkanı Selçuk Çetin, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Kabasakaloğlu, şehit aileleri ve çok sayıda kişinin katılımıyla 15 Temmuz Demokrasi Destanı ve Milli Birlik Günü etkinlikleri başladı. Pursaklar Şehitliği'nde gerçekleşen törende protokol konuşmaları, Kur'an tilaveti, kabir ziyareti ve dualar edildi. Programda konuşan AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, "Hain kalkışmaya karşı en güzel mücadeleyi millet olarak verdik. PKK'ya, FETÖ'ye ve diğer terör örgütlerine devletimiz en güzel cevabı bundan sonra da verecektir. Şehitlerimizi rahmetle anıyorum, milletimizin başı sağ olsun" dedi. 15 Temmuz'da ihanet edenlerin yargılandığını hatırlatan Kaymakam İhsan Kara da "15 Temmuz'da vatansever olanlar bunu canlarıyla, kanlarıyla, verdikleri emeklerle gösterdiler. İhanet edenler ise şimdi hesap veriyorlar" diye konutu.

Ölümlerin en güzelinin şehitlik olduğunu belirten Belediye Başkanı Selçuk Çetin ise "Rabbim şehitlerimize rahmetiyle muamele etsin. Rabbim, Peygamberimizin ve şehitlerimizin şefaatinden bizleri mahrum bırakmasın. Ölümlerin en güzeli şehadettir. Dünyanın geçici olduğunu biliyoruz. Dünya senin olsa, Ankara senin olsa neye yarar. Hepimiz bir gün öleceğiz. Ailelerimize sabırlar diliyorum. Rabbim vatanımızı korusun" şeklinde konuştu.

Kur'an tilavetinin ardından kabirleri ziyaret eden Başkan Çetin şehitlerin bayraklarını yenileyip öperek dua etti. Saray Şehitliğini de ziyaret eden Başkan Çetin şehidin mezarına su döküp dua ederek ziyaretlerini tamamladı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Pursaklar 15 Temmuz Programına Şehitlik Ziyaretleriyle Başladı - Son Dakika

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement