Pursaklar'daki Endemik Vadi'de nesli tükenmekte olan Angora tavşanları yaşatılmaya çalışılıyor - Son Dakika
Güncel

Pursaklar'daki Endemik Vadi'de nesli tükenmekte olan Angora tavşanları yaşatılmaya çalışılıyor

Pursaklar Belediyesince ilçeye kazandırılan Endemik Vadi, nesli tükenmekte olan Angora tavşanlarından ikisine yuva oldu.

18.12.2022 13:50  Güncelleme: 13:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pursaklar Belediyesince ilçeye kazandırılan Endemik Vadi, nesli tükenmekte olan Angora tavşanlarından ikisine yuva oldu.

Endemik Vadi'de Ankara'nın endemik bitkileri, endemik hayvanları ve tıbbi aromatik bitkilerinin korunması, yaşatılması, üretilmesi ve bunlarla ilgili bilimsel çalışmaların yapılması amaçlanıyor.

Endemik Vadi, Türkiye'de nesli tükenmeye yüz tutan iki Angora tavşanına da ev sahipliği yapıyor.

Vadide görev yapan veteriner İsa Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Angora tavşanlarını yetiştirerek, Türkiye'ye ait biyolojik bir mirası geri kazanmaya çalıştıklarını belirtti.

Angora tavşanlarının yetiştirilmesini herhangi bir ticari hedefiyle yapmadıklarını aktaran Demir, "Buradaki iki tavşan yıllar sonra kendi ana vatanlarında, kendi topraklarında dünyaya geldi ve büyümeyi başardı." dedi.

Angora tavşanının çok nazlı bir hayvan olduğunu belirten Demir, üreme yeteneklerinin zayıf ve diğer türlerle kıyaslandığında çok çekingen bir ırk olduğunu söyledi.

İsa Demir, Angora tavşanlarının bulundukları ortama adaptasyon sürecinin yavaş ilerlediğine değinerek, şunları kaydetti:

"Kendine ait yaşam alanlarını tanıyıp oraya ait olduklarını hissetme durumları söz konusu. Önce kendilerini güvende hissetmeleri gerekiyor. Kendisini güvende hissedecek ki yavruyu da büyütme imkanı olduğuna kanaat getirecek, sonra bize yavru verecek. Bütün bunlar için uğraşılıyor, çaba gösteriliyor."

Pursaklar\'daki Endemik Vadi\'de nesli tükenmekte olan Angora tavşanları yaşatılmaya çalışılıyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Pursaklar'daki Endemik Vadi'de nesli tükenmekte olan Angora tavşanları yaşatılmaya çalışılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement