Putin, Rusya'da ikinci koronavirüs aşısının tescillendiğini duyurdu - Son Dakika
Ekonomi

Putin, Rusya'da ikinci koronavirüs aşısının tescillendiğini duyurdu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesinde koronavirüse yönelik geliştirilen ikinci aşının da tescillendiğini duyurdu.

14.10.2020 15:45  Güncelleme: 18:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Putin, video konferans yoluyla yetkililerle yaptığı toplantıda, ülkesindeki koronavirüs (Kovid-19) aşı çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Rusya'nın aşı çalışmalarında bugün "sevindirici bir haber" aldıklarını belirten Putin, " Novosibirsk'teki Vektör Araştırma Merkezi, bugün Kovid-19'a karşı geliştirdikleri 'EpiVakKorona' adlı aşıyı tescil etti." diye konuştu.

"BU AŞILARI ÖNCELİKLE RUS PAZARINA TEDARİK ETMELİYİZ"

Putin, Rus aşılarını yurt dışına göndereceklerini ve yabancı partnerlerle bu konudaki iş birliğinin sürdüğünü belirterek "Ancak yurt dışına yönelik aşıları, bu aşamada aşıların gönderileceği ülkedeki tesislerde üretmeye odaklanmalıyız. Şu anda hem birinci hem de ikinci aşının üretimini artırmalıyız. Her şeyden önce bu aşıları Rus pazarına tedarik etmeliyiz. Aşılar, Rus eczacılık ağına mümkün olduğunca geniş biçimde ulaştırılmalı" dedi.

İLK AŞI 11 AĞUSTOS'TA TESCİLLENMİŞTİ

Rusya'daki Gamaleya Araştırma Enstitüsü tarafından geliştirilen ilk Rus Kovid-19 aşısı Sputnik V, 11 Ağustos'ta tescil edilmişti. Rusya Sağlık Bakanlığı'nın onay verdiği aşının daha sonra seri üretimine geçilmişti.

Putin ilk aşının tescili için şu ifadeleri kullanmıştı:

"Bildiğim kadarıyla bu sabah dünyada ilk defa yeni koronavirüs enfeksiyonuna karşı bir aşı tescil edildi. Oldukça etkili çalıştığını, istikrarlı bir bağışıklık oluşturduğunu ve gerekli tüm denetimleri geçtiğini biliyorum"

Putin, Rusya\'da ikinci koronavirüs aşısının tescillendiğini duyurdu
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Putin, Rusya'da ikinci koronavirüs aşısının tescillendiğini duyurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • muro : hikaye. birincisine ne oldi. 1 0 Yanıtla
  • A.D: BUDA HERGÜN AŞI BULUYOR AMA FOSSS :D 0 0 Yanıtla
  • Ayvaz: Ruslar her şeyi yapar. Çünkü adamlar 70 yıl boyunca tek başına yaşamla mücadele ettiler. Yaşamak için her şeyi yaptılar. Her şeyin yaparlar ama her şeyin kötüsünü yaparlar. O yüzden Rus yapımı her şeye ehemmiyetle yaklaşmak gerekiyor. 0 0 Yanıtla

Advertisement