Putin ve Erdoğan, Askeri Teknik İşbirliğini Detaylı Şekilde Görüşecek - Son Dakika
Güncel

Putin ve Erdoğan, Askeri Teknik İşbirliğini Detaylı Şekilde Görüşecek

Putin ve Erdoğan, Askeri Teknik İşbirliğini Detaylı Şekilde Görüşecek

– Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Basın Sözcüsü Dmitri Peskov, Putin ile Türk mevkidaşı Recep Tayyip Erdoğan'ın Soçi'deki görüşmelerinde askeri teknik işbirliğine ilişkin konuları detaylı bir şekilde görüşeceklerini bildirdi.

03.05.2017 10:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

– Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Basın Sözcüsü Dmitri Peskov, Putin ile Türk mevkidaşı Recep Tayyip Erdoğan'ın Soçi'deki görüşmelerinde askeri teknik işbirliğine ilişkin konuları detaylı bir şekilde görüşeceklerini bildirdi.

Peskov gazetecilere yaptığı açıklamada, Putin'in Soçi'de Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapacağı görüşmenin çok önemli olduğunu söyleyerek, "Türk tarafı Suriye sorununu ve askeri teknik işbirliği dahil olmak üzere ikili işbirliğini görüşmek istediğini dile getirdi. Aynı zamanda diğer uluslararası ve bölgesel konularda da fikir alışverişi yapılacak." dedi.

Gazetecilerin "S-400 sistemlerinin sevkiyatı ve Türkiye için kredi konularına değinilecek mi?" sorusu üzerine Peskov, "Askeri teknik işbirliği detaylı biçimde görüşülecek" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in davetine icabetle bugün Rusya'ya gideceğini belirtti.

Terörle mücadele

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya ziyaretinde ikili ilişkilerin yanı sıra terörle mücadele konusunun da masaya yatırılacağını belirtilerek, "Suriye meselesiyle ilgili olarak da Cenevre ve Astana süreçlerinin takibi, aralık ayında hayata geçirilen ateşkesin yaygınlaştırılması, ateşkes ihlallerinin son bulması, akan kanın durması, sivillere yardım ulaştırılması ve siyasi geçişin sağlanması için atılması gereken adımlar görüşülecektir." denildi.

Kalın, ziyaret kapsamında ticaret hacminin ve karşılıklı yatırımların artırılması, turizmin geliştirilmesi, enerji işbirliğinin güçlendirilmesi başta olmak üzere ikili ilişkilerin de ele alınacağını bildirdi. - Moskova

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Putin ve Erdoğan, Askeri Teknik İşbirliğini Detaylı Şekilde Görüşecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement