Putin ve Macron, St. Petersburg'ta Bir Araya Geldi - Son Dakika
Güncel

Putin ve Macron, St. Petersburg'ta Bir Araya Geldi

ST. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Başkanı Donald Trump ile Kuzey Kore lideri Kim Jong-un arasında yapılması planlanan zirvenin iptal edilmesinden dolayı üzüntü duyduklarını belirterek, "Bu zirvenin Kore Yarımadası'ndaki gerginliğin azaltılması için önemli bir adım olması bekleniyordu.

24.05.2018 23:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ST. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Başkanı Donald Trump ile Kuzey Kore lideri Kim Jong-un arasında yapılması planlanan zirvenin iptal edilmesinden dolayı üzüntü duyduklarını belirterek, "Bu zirvenin Kore Yarımadası'ndaki gerginliğin azaltılması için önemli bir adım olması bekleniyordu." dedi.

Putin, Rusya'nın St. Petersburg kentinde Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron gerçekleştirdiği yaklaşık dört saatlik görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Fransız meslektaşıyla Suriye, Ukrayna, İran ve Kore Yarımadası etrafında gelişen olayları değerlendirdiklerini anlatan Putin, "Suriye'de ana görev, Cenevre'de anayasa komitesinin oluşturulması ve Şam'ın bu yapıya temsilcilerini göndermesi. Suriye krizinin çözümünde siyasi sürece destek verilmesi noktasında Fransa ile hemfikiriz." diye konuştu.

Ukrayna krizinin çözümü için atılması gereken adımların da görüşmede ele alındığını belirten Putin, "Görüşmemizde, krizin istikrarlı şekilde çözülmesi için Minsk anlaşmalarının tümüyle uygulanmasının önemini vurguladık." dedi.

ABD Başkanı Trump ile Kuzey Kore lideri Kim arasında yapılması planlanan zirvenin iptal edilmesine yönelik görüşleri sorulan Putin, "Zirvenin iptal edilmesinden dolayı üzüntü duyuyoruz. Bu zirvenin Kore Yarımadası'ndaki gerginliğin azaltılması için önemli bir adım olması bekleniyordu. ABD ve Kuzey Kore'yi yakınlaştırmak için üzerimize düşeni yapacağız ve nihayetinde böyle bir zirvenin gerçekleşeceğini düşünüyoruz. Böyle bir zirve olmadan, bu denli önemli bir konu çözüme kavuşturulamaz." değerlendirmesinde bulundu.

Rus lider, ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarını da eleştirerek, "Bağımsız ülkelere tüm kısıtlamalar, yalnızca Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) tarafından onaylanabilir. Bunun dışındaki tüm adımlar hukuksuzdur." ifadelerini kullandı.

Basın toplantısında Rusya'nın uluslararası arenadaki konumuna övgüde bulunan Macron ise şunları kaydetti:

"Rusya'nın başta Ortadoğu olmak üzere, uluslararası arenadaki önemli konumunun farkındayız. Küresel problemlerin çözümünde Rusya'nın değişmez konumuna saygı duyarken, Rusya'nın da bizim ve ortaklarımızın çıkarlarına saygı göstermesi gerektiğini düşünüyoruz. Fransa bağımsız bir ülkedir ve kararlarını bağımsız bir şekilde almaktadır. Rusya ile diyaloğumuz da bağımsızlığın bir manifestosudur."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Putin ve Macron, St. Petersburg'ta Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Marmara Denizi'nde kimliği belirsiz ceset bulundu
    14:59 Marmara Denizi'nde kimliği belirsiz ceset bulundu

    Balıkesir'in Bandırma ilçesine bağlı Dutlimanı bölgesinde denizin üzerinde ceset gören bir vatandaşın haber vermesi üzerine, Marmara Denizi'nde kimliği belirsiz erkek cesedi bulundu. Cesedin önceki günlerde batan bir geminin mürettebatına ait olabileceği iddia ediliyor. Cenaze Bursa Adli Tıp Merkezi'ne kaldırılırken soruşturma devam ediyor.

  • Çorum'da öğrenci servisi ile otomobilin çarpıştığı kazada 15'i öğrenci 16 kişi yaralandı
    14:59 Çorum'da öğrenci servisi ile otomobilin çarpıştığı kazada 15'i öğrenci 16 kişi yaralandı

    Çorum'un Gülabibey Mahallesi'nde meydana gelen trafik kazasında, Şükriye Ç. idaresindeki otomobil ile öğrenci servis minibüsü çarpıştı. Kazada, 15'i öğrenci olmak üzere toplam 16 kişi yaralandı. Olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi. Yaralılar, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumlarının iyi olduğu belirtildi.

  • 15 Temmuz Derneği, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e suç duyurusunda bulundu
    14:58 15 Temmuz Derneği, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e suç duyurusunda bulundu

    15 Temmuz Derneği üyeleri, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in 15 Temmuz gazi ve şehitlerine yönelik hakaret içeren sözlerini gerekçe göstererek suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu dilekçesinde, Özel'in şehitlerin hatırasına hakaret ettiği ve halkın değerlerini aşağıladığı belirtildi. Dernek, Özgür Özel'in sözlerini kınayarak, şehit ailelerine ve gazilere yapılan hakareti kabul etmeyeceklerini vurguladı.

  • Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, gençlerle buluştu
    14:58 Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, gençlerle buluştu

    Alper Gezeravcı, Uşak Üniversitesi'nde düzenlenen 'Gençlik Buluşması'nda Türkiye Milli Uzay Programı ve insanlı ilk uzay misyonunu anlattı. Gezeravcı, gençlere başarıya giden yolda karşılaşacakları engellere karşı dirençli olmalarını ve hedeflerine odaklanmalarını tavsiye etti. Ayrıca, uzayda gerçekleştirdikleri özgün deneylerle Türkiye'nin gurur duyulacak bir görevi tamamladığını belirtti.

  • Yalova İlinde Çalı Fasulyesi Üretimini Artırma Projesi Kapsamında 104 Çiftçiye Tohum Dağıtıldı
    14:56 Yalova İlinde Çalı Fasulyesi Üretimini Artırma Projesi Kapsamında 104 Çiftçiye Tohum Dağıtıldı

    Yalova İlinde Çalı Fasulyesi Üretimini Artırma Projesi kapsamında 104 çiftçiye 300 kilo çalı fasulyesi dağıtıldı. Proje, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildi ve bakanlık, İl Özel İdare ve çiftçi katkısıyla desteklendi. Törende konuşan yetkililer, projenin önemini vurgulayarak çiftçilere teşekkür etti.

  • AFAD ve Vakıflar Genel Müdürlüğü işbirliğiyle Gazze'ye 2.960 ton insani yardım gemisi gönderildi
    14:56 AFAD ve Vakıflar Genel Müdürlüğü işbirliğiyle Gazze'ye 2.960 ton insani yardım gemisi gönderildi

    Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından Vakıflar Genel Müdürlüğü işbirliğinde hazırlanan 2.960 tonluk insani yardım gemisi, Gazze'ye ulaştırılmak üzere Mersin Uluslararası Limanı'ndan yola çıktı. Yardımlar arasında 125 bin gıda kolisi bulunuyor. Uğurlama töreninde konuşan yetkililer, Türkiye'nin Filistin davasına verdiği destekten bahsetti ve uluslararası toplumu Gazze'deki dram karşısında harekete geçmeye çağırdı.

  • Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Çine Kapalı Pazar Yeri'nde Vatandaşlarla Buluştu
    14:56 Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Çine Kapalı Pazar Yeri'nde Vatandaşlarla Buluştu

    Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Çine Kapalı Pazar Yeri'nde vatandaşlar ve esnaflarla buluştu. Çerçioğlu, coşkulu kalabalık eşliğinde alanda yürüyüş gerçekleştirerek Çineliler ile selamlaştı, hayırlı Ramazanlar diledi.

  • Yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi.
    14:54 Yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi.

    Yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi.


Advertisement