PYD, Örgüt'e Kızını Vermeyenlerden 20 Bin Dolar Para İstiyor - Son Dakika
Güncel

PYD, Örgüt'e Kızını Vermeyenlerden 20 Bin Dolar Para İstiyor

Türkiye'ye sığınan Suriyeli bazı aileler, PYD'nin örgüte eleman kazandırmak için erkek çocuğu bulunmayan ailelerin kızlarını almaya çalıştığını, vermek istemeyenlerden de zorla 20 bin dolar talep ettiğini belirtti.

19.02.2018 11:32  Güncelleme: 14:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli bazı aileler, terör örgütü PYD/ PKK'nın örgüte eleman kazandırmak için erkek çocuğu bulunmayan ailelerin kızlarını almaya çalıştığını, vermek istemeyenlerden de zorla 20 bin dolar talep ettiğini belirtti.

TERÖRİSTLER GENÇLERİ ZORLA ÖRGÜTE KAZANDIRIYOR

Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesinden ailesiyle Şanlıurfa'ya gelen Ömer İsmail, atalarından miras kalan topraklarının, terör örgütü PYD/PKK'nın kontrolüne geçmesinin ardından çok zor günler geçirdiklerini söyledi. Teröristlerin gençleri zorla örgüte kazındırmaya çalıştığını, ev, arazi ve araçlarını gasbettiğini dile getiren İsmail, karşı gelenlerin ise baskıların artması nedeniyle çareyi Türkiye'ye sığınmakta bulduğunu vurguladı.

PYD, Örgüt'e Kızını Vermeyenlerden 20 Bin Dolar Para İstiyor

KIZINI VERMEK İSTEMEYENLERDEN 20 BİN DOLAR İSTİYORLAR

Yüzde 99'u Arap olan ilçede, PYD/PKK'nın örgüte yakın Kürt kökenli aileleri yerleştirerek demografik yapıyı değiştirdiğini ifade eden İsmail, şöyle konuştu: "Teröristler özellikle gençleri zorla silah altına almaya çalışıyorlardı. Genç erkek bulunmayan evlerden genç kızları alıyorlardı, kızını vermek istemeyenden ise 20 bin dolar istiyorlardı. Bizim değil 20 bin dolar, 20 dolarımız bile yoktu. Mecburen içimiz kan ağlaya ağlaya kızlarımızı alıp götürmelerini izliyorduk. Bir akşam evimize gelip kardeşimin kimliğini aldılar ve sabaha alacaklarını söylediler. Sonra 65 yaşındaki amcamın evine gitmişler ve oğlu olmadığı için iki kızını vermesini istemişler. Amcam karşı çıkınca da silah dipçiğiyle darbedip kanlar içinde bırakmışlar. Kardeşim ve amcamın kızlarını vermemek için kaçmaya karar verdik. Gece yarısı kardeşlerim amcam ve ailemle gizlice sınıra gelip Türkiye'ye sığındık."

"ÇATIDAN EVİMİZE BAKIP AĞLIYORUZ"

İlçede artık Arap nüfusun neredeyse kalmadığını dile getiren İsmail, ata mirası topraklarında İran ve Irak'tan getirilen teröristlerin yaşadığını, bunun da kendilerine çok acı verdiğini söyledi. Kendilerine kapılarını açan Türkiye ve Türk halkına minnettar olduklarını aktaran İsmail, şunları kaydetti: " TSK'nin Afrin'de başlattığı operasyondan dolayı çok mutluyuz. İnşallah Tel Abyad ilçesi de terör örgütünden temizlenir ve evlerimize tekrar döneriz. Şimdi Akçakale ilçesinde sınıra yakın bir ev kiraladık ve orada yaşıyoruz. Evimizi ve topraklarımızı çok özlüyoruz. Bazen oturduğumuz binanın çatısına çıkıp Tel Abyad ve evimize bakıp hasret gidermeye çalışıyoruz ama içimiz kan ağlıyor çünkü bu zalimlerin yüzünden evlerimize dönemiyoruz. Şimdi ilçenin yüzde 99'u PYD/PKK ve onların kontrolündeki Kürtlerden oluşuyor. Bu zorba ve katillerin amacı türlü oyunlarla topraklarımızda bir terör devleti kurmaktır."

PYD, Örgüt'e Kızını Vermeyenlerden 20 Bin Dolar Para İstiyor

MADDİ MANEVİ BASKI YAPTILAR

Said Numan ise PYD/PKK'nın yaptıklarına dayanacak güçleri kalmadığı için ailesiyle Türkiye'ye kaçtıklarını anlattı. PYD/PKK'nın amacının bir terör devleti kurmak olduğunu ancak Türkiye'den başka bir ülkenin buna karşı çıkmadığını dile getiren Numan, şöyle konuştu: "Tel Abyad ilçesinde arazimiz vardı, çiftçilikle uğraşıyordum. Savaş öncesi ailemle rahat geçiniyorduk. Önceleri DEAŞ, sonra PYD/PKK gelince bize maddi manevi baskı yaptılar. Bunların amacı bölgenin demografik yapısını değiştirmektir. Önce arazimizi elimizden aldılar sonra da bir kardeşimi almak istediler. Bizim için artık Tel Abyad ilçesinde yaşama şansı kalmamıştı. Gözümüz yaşlı, evimizi, topraklarımızı geride bırakarak Türkiye'ye geldik. Akçakale ilçesinde akrabalarımızın da desteğiyle ayakta durmaya çalışıyoruz. Vatan hasreti çok kötü bir olay. Rabbim kimseyi vatansız etmesin. İnşallah bir gün PYD/PKK bölgeden temizlenirse evimize döneriz."

PYD, Örgüt\'e Kızını Vermeyenlerden 20 Bin Dolar Para İstiyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel PYD, Örgüt'e Kızını Vermeyenlerden 20 Bin Dolar Para İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Elazığ'da Ramazan Ayında Camilerde Mukabele Geleneği
    10:40 Elazığ'da Ramazan Ayında Camilerde Mukabele Geleneği

    Elazığ'da Ramazan ayında camilerde mukabele geleneği devam ediyor. Hz. Muhammed ve Hz. Cebrail'in Kur'an-ı Kerim'i karşılıklı okumaları anlamına gelen mukabele geleneği, İmam-ı Azam ve İzzet Paşa ile Saray camilerinde yaşatılıyor. Genç hafızlar ve öğrencilerin de katıldığı mukabele, camii cemaati tarafından büyük ilgiyle takip ediliyor.

  • Bilecik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Dilencilere Karşı Çalışma Başlattı
    10:40 Bilecik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Dilencilere Karşı Çalışma Başlattı

    Bilecik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Ramazan ayında çarşıda ve cami önlerinde dilenenlere yönelik çalışma başlattı. Denetimlerde yakalanan 2 dilenci idari para cezasıyla gönderildi.

  • Adana'da Günübirlik Kiralık Dairede Cinayet: 2 Tutuklama
    10:39 Adana'da Günübirlik Kiralık Dairede Cinayet: 2 Tutuklama

    Adana'da günübirlik kiralık dairede kalan bir kişi tabancayla vurularak öldürülmüş halde bulundu. İlgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan 2 şüpheli tutuklandı.

  • Fenerbahçe Sportif Direktörü: Oyuncularımız hayati tehlike yaşadı
    10:39 Fenerbahçe Sportif Direktörü: Oyuncularımız hayati tehlike yaşadı

    Fenerbahçe Sportif Direktörü Mario Branco, Trabzonspor maçı sonrası oyuncularının hayati tehlike yaşadığını ve kendilerini savunduklarını söyledi. Branco, oyuncularının nefsi müdafaa içinde hareket ettiğini ve suçlamaların temelsiz olduğunu belirtti.

  • Hatay'da İsa Mesih Kilisesi Vakfı Kuruldu
    10:38 Hatay'da İsa Mesih Kilisesi Vakfı Kuruldu

    Hatay'da kurulan İsa Mesih Kilisesi Vakfı, Türkiye Cumhuriyeti'nin tarafı olduğu Uluslararası Sözleşmeler ile Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, kanunları ve tüm mevzuat hükümlerine uygun olarak Hıristiyan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve usulüne uygun olarak ikamet eden yabancı uyruklu Hıristiyanlar'ın temel kurallara uygun olan dini, sosyal, kültürel ihtiyaçlarını karşılamak ve toplumda sevgi ve dayanışmayı sağlamak amacıyla kurulmuştur.

  • Şanlıurfa'da Tepsi Yemekleri Mahalle Fırınlarını Süslüyor
    10:37 Şanlıurfa'da Tepsi Yemekleri Mahalle Fırınlarını Süslüyor

    Ramazan ayında Şanlıurfa'da binlerce tepsi yemeği, mahalle fırınlarında pişirilerek sofralara sunuluyor. Fırıncılar, yoğun talebi karşılamakta zorlanıyor.

  • Mustafa Bozbey: Kayapa'da çöplük yapılmayacak
    10:37 Mustafa Bozbey: Kayapa'da çöplük yapılmayacak

    CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, Kayapa Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya gelerek, Kayapa'da çöplük yapılmayacağını söyledi. Bozbey, çöp alanının rehabilite edilerek yeşil bir alan yapılacağını belirtti.

  • Kocaeli'de Üreticilere Yüzde 50 Hibeli Sertifikalı Hibrit Karpuz Tohumu Desteği
    10:37 Kocaeli'de Üreticilere Yüzde 50 Hibeli Sertifikalı Hibrit Karpuz Tohumu Desteği

    Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, atıl durumdaki arazilerin tarıma kazandırılması amacıyla üreticilere yüzde 50 hibeli sertifikalı hibrit karpuz tohumu desteği sağlayacak.


Advertisement