Qe3'ten Çıkış Sinyalleri Altına Yaramadı - Son Dakika
Ekonomi

Qe3'ten Çıkış Sinyalleri Altına Yaramadı

Qe3\'ten Çıkış Sinyalleri Altına Yaramadı

Karakaş Atlantis AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Karakaş: "Altında yükseliş trendi beklentisi korunuyor. Gerçek yükselişin başladığını söylemek için zamana ihtiyaç var, bazı kritik seviyelerin aşı...

26.10.2013 11:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MUSAB TURAN - Karakaş Atlantis AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Karakaş, "Altında yükseliş trendi beklentisi korunuyor. Gerçek yükselişin başladığını söylemek için zamana ihtiyaç var, bazı kritik seviyelerin aşıldığını görmeliyiz"

AA muhabirine altındaki fiyat değişimlerine ilişkin beklentilerini aktaran Karakaş, yükseliş trendi beklentisini koruduğunu vurguladı.

Karakaş, özellikle Fed'in parasal genişlemenin artırılmasına ilişkin kararlarından sonra onsta görülen yükselişin 10 yıl boyunca devam ettiği ve devamında 2011 sonbaharıyla başlayan düzeltme hareketiyle onsun üzerindeki köpüğün ciddi manada azaldığını kaydetti.

Bir süredir devam eden düzeltme hareketinde oluşan ara yükseliş hareketlerinin tepki hareketinden öteye gidemediğini dile getiren Karakaş, "Altında gerçek yükselişin başladığını söylemek için zamana ihtiyaç var ve bazı kritik seviyelerin aşıldığını görmeliyiz" ifadelerini kullandı.

Fed'in Eylül ayındaki genişlemenin devamına ilişkin açıklamasından sonra Borsa İstanbul'da (BIST) oluşan olumlu havanın devam ettiğini belirten Karakaş, "Son zamanlarda piyasaların iştahlı olduğunu ve bu iştahlı piyasanın yıl sonuna kadar devam edeceğini öngörmekteyiz. Gelişen piyasalar içerisinde yer alan Türkiye'de 10 yıldır yaşanan malı disiplinin ülkenin itibarını olumlu etkilediğini ve yabancı yatırımcılar için bu durumun ülkemizi diğer gelişen ülkeler nezdinde bir adım öne geçirdiğini görmekteyiz" değerlendirmesini yaptı.

Borsadaki yukarı yönlü trende ilişkin yorumlarını aktaran Karakaş, "Özel sektör yatırımlarının ekonomi üzerindeki ağırlığı da bir diğer olumlu ayrıntı olarak öne çıkmaktadır. Veriler ışığında Borsa İstanbul'da uluslararası piyasalardan kaynaklanan her geri çekilmelerin alım fırsatı olduğunu ve yatırımcılar için bu durumun kaçırılmaz bir fırsat olduğunu düşünmekteyiz" ifadelerini kullandı.

Güvenli liman tartışması

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk de QE3'ün sonlanacağı yönündeki tedirginliklerin altın fiyatlarına olumsuz etkide bulunduğunu belirterek, "Likidite sıkılaştırılmasının başlayacağı beklentisiyle altının 'Güvenli Liman' olma özelliği geride kalan iki, üç yıla göre daha az kabul görüyor" dedi.

Küresel piyasalarda gözlerin  Fed'in gelecek hafta yapacağı faiz toplantısına çevrildiğine işaret eden Yıldırımtürk, Fed toplantısında faiz değişikliği beklenmediğini kaydetti. Yıldırımtürk, "Faiz değişikliği beklenmiyor ancak, toplantı sonrasında yapılacak açıklamalar piyasaların yönü üzerinde etkili olacak.

Önümüzdeki 6 ay boyunca piyasalarda işlem gören altının ons fiyatının dalgalanma gösterebileceğini belirten Yıldırımtürk, şunları kaydetti:

"Gelecek altı aylık süreçte global piyasalarda dalgalanma daha da sertleşebilir. Bu gelişmelerin (Bütçe ve borç tavanı) altın fiyatına olan ilgiyi artırması beklenirken, temelde likidite sıkılaştırılmasının başlayacağı beklentisiyle altının 'Güvenli Liman' olma özelliği geride kalan iki, üç yıla göre daha az kabul görüyor. Hatta, altına alıcı geldikçe büyük bankaların altın fonlarından yüklü satışlar gelmeye devam ediyor. Bu gerekçelerle altında zayıf fiziki ve yoğun kaldıraçlı işlemler devam edebilir. Ancak, altın fiyatındaki yükselişler daha sınırlı, kar realizasyonu ve yeni açık pozisyon oluşturma amaçlı satışlarla düşüşlerin daha sert olduğu gözleniyor." - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Qe3'ten Çıkış Sinyalleri Altına Yaramadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement