Rabat Vadisi'ne Doğa Gezisi - Son Dakika
Güncel

Rabat Vadisi'ne Doğa Gezisi

Tunceli'de çözüm süreciyle yakalanan olumlu havayı fırsat bilen 80 kişilik grup, yakın zamana kadar şiddetli çatışmaların yaşandığı Rabat Vadisi'ndeki tarihi ve doğal güzellikleri gezdi.

15.04.2013 12:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tunceli'de çözüm süreciyle yakalanan olumlu havayı fırsat bilen 80 kişilik grup, yakın zamana kadar şiddetli çatışmaların yaşandığı Rabat Vadisi'ndeki tarihi ve doğal güzellikleri gezdi.

Dersim Gezginler Grubu adıyla bir araya gelen 80 kişi, tarihi Rabat Kalesi'ni, köprüyü ve şelaleleri gezdi. Buradaki yavru dağ keçileriyle keyifli dakikalar geçiren grup üyelerinden bazıları şelalede yüzdü, bazıları da kalede halay çekti.

Geziyi organize eden fotoğraf sanatçısı Malik Kaya, Rabat Vadisi'nin Tunceli'de görülmeye değer yüzlerce yerden biri olduğunu söyledi.

Bölgede yaşanan çatışmalar nedeniyle daha önce vatandaşların doğayı ve tarihi mekanları gezme fırsatı bulamadığını belirten Kaya, "Çatışmalar nedeniyle buralara bir insan bile gelemezken, çözüm sürecinde onlarca insanı getirdik. Çözüm süreci olumlu sonuçlanıp barış sağlanırsa eminim buraya yüzlerce yerli ve yabancı turist gelecek" dedi.

Geziye katılanlardan Cem Arılı da sürecin desteklenmesi gerektiğini söyledi. Rabat Vadisi'ne gezi düzenlenmesinin önemli olduğunu vurgulayan Arılı, "Barış sürecinin gelmesiyle insanlar çok rahat şekilde tarihi ve doğal güzellikleri görebiliyor. Çözüm sürecinin olumlu devam etmesini arzuluyoruz ve temenni ediyoruz" diye konuştu.

Geziye katılan üniversite öğrencisi Şilan Özkan ise herkesin sürece katkı yapmak zorunda olduğunu belirtti.

Çözüm sürecini desteklediğini aktaran Fatma Uçar da "Çözüm süreciyle doğada daha rahat gezebiliyoruz. Bunun için mutluyum. Umarım, bundan sonra her şey daha iyi olur" ifadesini kullandı. - TUNCELİ

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Rabat Vadisi'ne Doğa Gezisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement