Rabia'ya Yeni Bir Protez Bacak Takılacak - Son Dakika
Yaşam

Rabia'ya Yeni Bir Protez Bacak Takılacak

Rabia\'ya Yeni Bir Protez Bacak Takılacak

Geçtiğimiz günlerde Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde 5 yıldır kullandığı protez bacağın değiştirilmesi amacıyla talepte bulunan Rabia Erden, yeni protez bacağına kavuşuyor.

03.12.2018 11:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçtiğimiz günlerde Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde 5 yıldır kullandığı protez bacağın değiştirilmesi amacıyla talepte bulunan Rabia Erden, yeni protez bacağına kavuşuyor. Erden'in bacağına protezin takılması için tedavisine başlandı.

Geçtiğimiz günlerde İhlas Haber Ajansı'na (İHA) konuşan 20 yaşındaki Rabia Erden, kendisini yavaşlatan protez bacağının değiştirilmesi yeni protez bacak yardımında bulunmuştu. Bunun üzerine kendisine protez bacak yapılacak Erden'in tedavisine de başlanıldı. Erden, kontrollerinin tamamlanmasının ardından heyetin de uygun gördüğü takdirde kısa zamanda yeni bir protez bacağa kavuşacak. Kendisine çok fazla yardım talebinde bulunanların olduğunu ifade eden Erden, "Umudumu hiç kaybetmedim ve umudun gerçekten iyi bir şey olduğunu gördüm. Bana destek olan, arayan, ulaşan, ulaşamayan, dua eden herkese teşekkür ederim" dedi.

Rabia Erden, "Okuldan geldiğimde babamı aramışlar. Kimin aradığını sordum. Milli Eğitim Bakanlığından aradıklarını söyledi. O an söylemedi. Akşam tekrar aradılar. Bacağımın durumunu sordular. Çok sevindim, o gece uyuyamadım. Beni bir hastaneye yönlendirdiler. Ben de tedavilerime başladım" diye konuştu.

"Umudumu kaybetmedim"

Sonrasında kendisinin Edirne'de bulunan araştırma hastanesine yönlendirildiği bilgisini veren Erden, "Edirne Trakya Üniversitesi Araştırma Hastanesine gittim. Yine gideceğim. Yorgunluğa strese gerçekten değiyor. Benim için yeni bir protez yapılacak. Eğer heyette uygun görürse yeni bir protez bacak takılacak. İnşallah her şey yolunda gider. Ben hala umudumu kaybetmedim, kaybetmeyeceğim de. Çünkü umut yaşamın kaynağı. Siz de hayal edin, umut edin. Bu sürecin sonunda ne olacak bilmiyorum ama mutlu olacağıma inanıyorum. Çünkü değiyor, gerçekten değiyor" açıklamalarında bulundu.

"Hepsine teşekkür ederim"

Kendisine destekte bulunan herkese teşekkür eden Rabia Erden, "Nasıl teşekkür edeceğimi bilemiyorum. Çok teşekkür ederim. Bu kadar kısa sürede bu kadar geri dönüş alabileceğimi hiç bilmiyordum. Beni çok fazla arayan oldu. Bana ulaşan ulaşamayan, dua eden bile o kadar çok oldu ki hepsine teşekkür ederim. İyi insanlar hala var. Umudumun bittiği anlarda yardımıma koştular. Sağlık Bakanlığımızın çok fazla yardımı oldu. Gazetenin çok yardımı oldu. Bazen umut her şeye deva olabiliyor" şeklinde konuştu. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Rabia'ya Yeni Bir Protez Bacak Takılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement