Rachel Corrie" Anıldı - Son Dakika
Güncel

Rachel Corrie" Anıldı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : "Rachel-Bir Amerikalı Vicdan" başlıklı belgeselden kesit Filistinli bir ailenin evinin yıkılmasını önlemek isterken İsrail buldozeri tarafından ezilerek öldürülen ABD'li barış aktivisti Rachel Corrie, Avusturya'nın başkenti Viyana'da anıldı.

06.04.2016 03:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

"Rachel-Bir Amerikalı Vicdan" başlıklı belgeselden kesit Filistinli bir ailenin evinin yıkılmasını önlemek isterken İsrail buldozeri tarafından ezilerek öldürülen ABD'li barış aktivisti Rachel Corrie, Avusturya'nın başkenti Viyana'da anıldı.

Viyana Yastaki Kadınlar Derneği, 16 Mart 2003'te öldürülen Rachel Corrie'nin anısına bir program düzenledi. Programda, Filistinli Yönetmen Yahya Barakat'ın 2005 yılında Rachel Corrie anısına yaptığı "Rachel-Bir Amerikalı Vicdan" başlıklı belgesel gösterildi.

Corrie'nin hayatı ve mücadelesinin anlatıldığı belgeselde, İsrail'in Filistin'de yerleşim yerleri açmak için buldozerlerle evleri yıkması ve insanları korkutması gösterildi.

Belgeselde, Filistinli bir ailenin yok edilmesini önlemeye çalışırken buldozer tarafından ezilen Corrie'nin insanlığın vicdanında halen yaşadığına vurgu yapıldı.

-"O bir kahramandı"

Viyana Yastaki Kadınlar Derneği üyesi Paula Abrams-Hourani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rachel Corrie'nin bir çok insan için "cesur yürekli sembolik bir insan olduğunu" söyledi.

Corrie'nin İsrail tarafından öldürülen bir Amerikalı olduğunu kaydeden Abrams-Hourani, "Ancak Amerika hükümeti, Corrie'nin öldürülmesini asla araştırmadı." dedi.

Ailesi tarafından açılan davanın İsrail mahkemesi tarafından reddedildiğini ifade eden Abrams-Hourani, "Rachel Corrie sembolik bir figürdür. O halen bütün insanlığın vicdanında yaşıyor. O bir kahraman ama onu kimse bilmiyor" diye konuştu.

-Rachel Corrie kimdir

ABD Washington kentinde 1979'da dünyaya gelen Rachel Corrie, Uluslararası Dayanışma Örgütü gönüllüsü bir insan hakları aktivistidir.

Gazze'nin güneyindeki Refah'ta, 16 Mart 2003 tarihinde Filistinlilerin evlerinin yıkılmasına karşı çıktığı sırada İsrail Savunma Kuvvetleri'ne bağlı zırhlı bir buldozer tarafından ezilerek öldürüldü. Evleri yıkmaya çalışan buldozerlerin karşısına çıkan Corrie, iki kez çiğnenmesi sonucu kafatası kırıldı, kaburgaları parçalandı ve akciğerleri delindi.

Corrie'nin ailesinin açtığı dava, İsrail Yüksek Mahkemesi tarafından reddedildi.

Filistin'de adı okul, hastane ve yeni doğmuş çocuklara verilen Rachel Corrie'nin anısına çok sayıda film yapıldı, tiyatro ve kitaplar yazıldı. Corrie'nin Filistin'den ailesine yazdığı mektuplar derlenerek "Bırakın Tek Başıma Direneyim" başlığıyla kitap olarak yayımlandı.

Rachel Corrie" Anıldı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Rachel Corrie' Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement