Radyasyon Seviyesi Tehlikeli Olan Telefonlar - Son Dakika
Teknoloji

Radyasyon Seviyesi Tehlikeli Olan Telefonlar

Radyasyon Seviyesi Tehlikeli Olan Telefonlar

2016 yılı içerisinde büyük telefon markaları bir yarışa girdi.

24.08.2016 15:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2016 yılı içerisinde büyük telefon markaları bir yarışa girdi. Radyasyon seviyesi yani SAR değeri yüksek oranda olan telefonlar belirlendi.

Eğer kullandığınız telefonun SAR değeri yüksekse bu telefonlar sizin için sağlık problemlerine yol açabilir. Günümüzde dünya üzerinde yaşayan milyarlarca insanda cep telefonu, tablet veya bilgisayar gibi çeşitli radyasyon yayan cihazlar oldukça fazla bulunuyor. Bazı insanlar bu cihazları yalnızca ihtiyaçları doğrultusunda kullanıyor. Telefon kullanan bazı insanlar yalnızca konuşma ve SMS gibi özellikleri kullanırken, bazı insanlar çeşitli sosyal medya hesaplarında, oyunlarda, maillerde gün boyu vakit geçirebiliyor. Ancak bu geçirdikleri vakitlerin ardından vücutlarına yüksek oranda radyasyon yükleniyor.

Günümüzde uzun bir süre telefonundan uzak kalmayı başaran insan sayısı çok az. Telefonlar elimizin ve hayatımızın birer parçası olmuş durumda. ve tahmin edebileceğiniz gibi bu yazılan yazı da ya bir bilgisayar, bir tablet ya da akıllı telefon üzerinden yazılıyor. Aynı zamanda sizin bu yazıyı okumak için kullanacağınız cihazlar da bu saydıklarımdan başkası olmayacak. Bir cep telefonunun 15 dakikalık kullanımdan sonra sizde yarattığı etkiyi buyurun kendiniz görün.

Radyasyon günümüzün en çok sağlık problemleri yaşatan etmenlerinden sadece biri. Radyasyon için bazı insanlar aşırı zararlı dese de bunun aksini savunup da çok büyük zararları yok diyebilen kişiler de mevcut. Cep telefonları için belirlen SAR değerleri yani maksimum cihazdan yayılan radyasyon değeri kilogram başına 1.6 watt. Eğer herhangi bir model 1.6watt/kilogram değerinden yüksek değerde radyasyon yayıyorsa bu cihazın Amerika Birleşik Devletlerinde satışı yapılamıyor.

Bu sene SAR değeri en yüksek seviyeye yakın olan 5 adet telefon belirlenmiş durumda. Eğer sizlerde de bu cihazlardan biri varsa o cihazdan acilen kurtulmaya bakın.

İşte O 5 Tehlikeli Cihaz

Huawei Vitria (SAR: 1.49)

Alcatel One Touch Evolve (SAR: 1.49)

Motorola Moto E(SAR: 1.5)

Motorola Droid Ultra (SAR: 1.54)

Motorola Droid Maxx (SAR: 1.54)

Kaynak: Technosfer

Son Dakika Teknoloji Radyasyon Seviyesi Tehlikeli Olan Telefonlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement