"Radyo Karaelmas" Yayına Başladı - Son Dakika
Güncel

"Radyo Karaelmas" Yayına Başladı

"Radyo Karaelmas" Yayına Başladı

BEÜ bünyesinde kurulan "Radyo Karaelmas", internet üzerinden yayın hayatına başladı Rektör Prof. Dr. Özer: "Radyonun sadece üniversite radyosu olarak kalmasını değil şehrin radyosu olmas...

04.12.2013 18:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) bünyesinde kurulan ve internet üzerinden yayına başlayan radyoya "Karaelmas" ismi verildi.

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, üniversite bünyesinde kurulan "Radyo Karaelmas"ın yayın hayatına başlamasının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, radyonun açılmasıyla büyük mutluluk yaşadıklarını ve açılışını 4 Aralık Dünya Madenciler Günü'ne denk getirdiklerini söyledi.

Radyonun isminin "Karaelmas" olmasının madencileri anma ve üniversitelerinin eski isminin Zonguldak Karaelmas Üniversitesi olması açısından önem taşıdığını ifade eden Özer, "Radyonun sadece üniversite radyosu olarak kalmasını değil şehrin radyosu olmasını istiyoruz. İnşallah bununla alakalı çalışmaları da arkadaşlarımız yapacaklar. Ben 4 Aralık Dünya Madenciler Günü'nde tüm madencilerin gününü kutluyorum. Maden kazalarında hayatını kaybeden maden şahitlerine Allah'tan rahmet diliyorum" diye konuştu.

"Karaelmas" televizyonu kurulacak

Üniversite bünyesinde kurulan radyonun iletişim hizmeti açısından önemli olduğuna dikkati çeken Prof. Dr. Özer, şöyle konuştu:

"İki ay içerisinde internet üzerinden yayın yapacak 'Karaelmas Televizyonu' kurulacak. Bunun çalışmaları da devam ediyor. Üniversitemiz bu çalışmalarla kentle bütünleşmesinin yanı sıra kendi hizmetlerimizle ilgili kampüslerimizde ki haberleşme ağını güçlendirmiş olacak. Radyo Karaelmas'ta müzik yayınları olacak. Bunun yanında üniversitemizin tüm etkinlikleri buradan duyurulacak. Ayrıca üniversitemiz  bünyesindeki Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde görev yapan doktorlarımız sağlık programları yapacak. Kısacası üniversitemizle ilgili orada canlı yayınlar olacak. Öğrencilerimizden, çalışanlarımızdan ve şehirden gelen geri beslemelere göre de programlar sürekli güncellenecek."

Açılışı gerçekleştirilen radyonun ilk konuğu, 4 Aralık Dünya Madenciler Günü olması nedeniyle, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürü Burhan İnan oldu.

İnan, canlı yayında, madencilik sektörü ve yer altında kömür üretimi hakkında bilgiler verdi. - Zonguldak

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement