"Radyoların Hikayesi" Kent Meydanı AVM'de - Son Dakika
Güncel

"Radyoların Hikayesi" Kent Meydanı AVM'de

"Radyoların Hikayesi" Kent Meydanı AVM\'de

Kent Meydanı AVM sponsorluğunda, Bursa Enerji Müzesi'ne kalıcı olarak bağışlanacak olan "Radyo Hikayesi" adlı sergi Bursalılar tarafından yoğun ilgi gördü.

03.07.2013 13:56  Güncelleme: 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fotoğraf sanatçısı Aise Amet'in 3. kişisel sergisi "Radyo Hikayesi", Kent Meydanı AVM'de gerçekleştirilen açılış töreniyle Bursalı sanatseverler ile buluştu. Retro radyoların fotoğraflarından oluşan sergide Amet, MDF üzerine UV baskı tekniğini kullanarak radyoların dokularının ön plana çıkmasını sağlamış. Farklı bir baskı tekniği desteklenen sergide, radyo teması ile ahşap dokusunun birleşmesi sayesinde radyolar romantik bir havaya bürünmüş. "Radyo Hikayesi" adlı, radyoları ve radyo dokularını konu alan fotoğraflardan oluşan sergisinin fotoğraf çekimlerinde, "Radyonun mucidi ve ilk prototipini yapan efsane mucit Nikola Tesla'dan ve radyonun insan hayatındaki yerini en iyi anlatan filmlerden biri olan, Robbie Williams'ın bir savaşın ortasında bir radyo programcısını oynadığı "Günaydın Vietnam"dan etkilendiğini belirten Amet, radyonun keşfi ve yayın haline dönüşmesi için uzun araştırma ve geliştirme süreçleri yaşanmış. 1880'ler de başlayan bu serüvende pek çok aşama bulunuyor. İnsanların evlerinde radyo keyfi yapmaları için 40 yıl gibi uzun bir süre beklemeleri gerekmiş. Ortaya çıktığından bugüne kadar, en yaygın kullanılan teknoloji özelliğine sahip olan radyonun tahtını önce televizyon, ardından da mp3'ler sarstı. Fakat radyo eskisi kadar olamasa da, hayatın bir parçası olmaya devam ediyor. Müzik muteber oldukça insanın hayatındaki yerini yitirmeyecek kitle iletişim aracıdır, hatta bana göre radyo en romantik icattır" dedi.

Sponsorluğunu Kent Meydanı AVM'nin üstlendiği, Bursa Enerji Müzesi'ne bağışlanarak kalıcı hale gelecek olan sergi 2 Temmuz - 7 Ağustos 2013 tarihleri arasında Kent Meydanı AVM -3. Katta yer alan Sanat Galerisi'nde izlemine açık olacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Radyoların Hikayesi' Kent Meydanı AVM'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement