Rahatsızlıklarına Rağmen Altın Koza'ya Gelen 'Taçsız Kraliçeler'e Yoğun İlgi - Son Dakika
Güncel

Rahatsızlıklarına Rağmen Altın Koza'ya Gelen 'Taçsız Kraliçeler'e Yoğun İlgi

Rahatsızlıklarına Rağmen Altın Koza\'ya Gelen \'Taçsız Kraliçeler\'e Yoğun İlgi

Türk Sineması'nın taçsız kraliçeleri Türkan Şoray ve Fatma Girik, bu yıl 20'incisi gerçekleştirilen Altın Koza Film Festivali'nin açılış törenine 'küçük sakatlıklara' rağmen katıldı.

17.09.2013 12:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Sineması'nın taçsız kraliçeleri Türkan Şoray ve Fatma Girik, bu yıl 20'incisi gerçekleştirilen Altın Koza Film Festivali'nin açılış törenine 'küçük sakatlıklara' rağmen katıldı. Filiz Akın ve Hülya Koçyiğit ile birlikte 'Onur Konuğu' olan Türkan Şoray, geçen yıl sağ ayak baş parmağı kırık vaziyette geldiği Adana'da, bu yıl kavalyesi Halit Ergenç'in desteğiyle yürüyebildi. Fatma Girik ise sol bileğini incittiği için gecede kolu sargılı haldeydi.

Altın Koza Film Festivali'nin Merkez Park Amfitiyatro'daki açılış töreni görkemli oldu. 'Yeşilçam'ın 4 Yapraklı Yoncası' diye anılan Türkan Şoray, Hülya Koçyiğit, Fatma Girik ve Filiz Akın geceye damgasını vurdu. Klasik otomobillerle törenin yapıldığı Merkez Park'a gelen Türkan Şoray'a Halit Ergenç, Hülya Koçyiğit'e Yetkin Dikiciler, Fatma Girik'e Sinan Tuzcu, Filiz Akın'a Yiğit Özşener eşlik etti. Yaklaşık 3 bin kişinin izlediği törene akın eden Adanalılar, Türk Sineması'nın taçsız kraliçelerine sevgi gösterilerinde bulundu. Sanatçılar da bu sevgiyi karşılıksız bırakmayıp, uzatılan elleri sıktı, birlikte fotoğraf çektirdi, imza dağıttı.

TÜRKAN SULTAN: BU SEVGİ ÖMRÜME 10 SENE KATMIŞTIR

Törenin onur konukları, Adanalıların coşkulu alkışları karşısında duygulu anlar yaşadı. Duygularını dile getiren Türkan Şoray, Altın Koza'nın Türk Sineması'na büyük hizmetler verdiğini vurguladı. Şoray, "Hepiniz harikasınız. Gösterdiğiniz bu sevgi herhalde ömrüme 10 sene katmıştır. Hepinizi kalbinizden tek tek öpüyorum" dedi.

'MASUMİYET, ROMANTİZM TÜKETİLDİ'

Filiz Akın ise uzun sanat yaşamında Türk halkının kendisinden bıkmadığı için teşekkür etti. Sinema sanatı sayesinde bugünlere geldiğini kaydeden Filiz Akın, "Benim için 'siz başkasınız' diyorsunuz. Masumiyet, romantizm tüketim toplumuyla yok oldu. Bizlerde hala o yok olanları görüyorsunuz sanırım. Beni hastalıktan kurtaran da, iyileştiren de o güzel duygularınız zaten" diye konuştu.

'YAŞASIN SİNEMA'

Hülya Koçyiğit ise Türk Sineması'nın 100 yıldır oyuncularla halkı buluşturduğunu vurgulayıp, "Yaşasın sinema, yaşasın Türk Sineması. Bu gece gerçekten çok özel bir gece, çünkü 50 yılın üzerinde Türk Sineması'na hizmet etmiş, sizlerin gönüllerinde taht kurmuş, büyük sanatçılarla aynı sahneyi paylaşmak benim için gerçekten büyük gurur" diye seslendi.

'FİLM FESTİVALLERİ ÇOK GÜZEL'

Fatma Girik de Yılmaz Güney ile birlikte oynadığı Ezo Gelin filmi ile Altın Koza'da ödül aldığını hatırlatıp, o yıllarda topuklu ayakkabılarıyla toprak zeminde, tahta masalar arasında bata çıka yürüdüğünü anlattı. Kendisini sinemanın en güzel ağlayan oyuncusu olarak gösteren Fatma Girik, "Nerede yapılırsa yapılsın, film festivalleri çok güzel oluyor. Genç oyuncular da çok başarılı işler çıkarıyor" dedi.

'Yeşilçam'ın 4 Yapraklı Yoncası' törenin sonunda kavalyeleri ile birlikte halkı selamladı. İzleyiciler de sanatçıları ayakta alkışladı. Festivalin ev sahibi Adana Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz, gecenin anısına sanatçılara birer plaket sundu. Şarkıcı Göksel, eski Türk Filmleri müziklerini seslendirdiği konser verdi.

GÜÇLÜKLE YÜRÜDÜ

Türkan Şoray ve Fatma Girik'in, küçük rahatsızlıklarına rağmen törene katılmaları takdirle karşılandı. Türkan Şoray, geçen yıl sağ ayak baş parmağı kırık vaziyette geldiği Adana'da, bu kez rahatsızlığı nedeniyle kavalyesi Halit Ergenç'in desteğiyle yürüyebildi. Fatma Girik ise sol bileğini incittiği için geceye kolu sargılı katılması dikkat çekti. - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Rahatsızlıklarına Rağmen Altın Koza'ya Gelen 'Taçsız Kraliçeler'e Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Denizli'nin Buldan ilçesinde minibüs yangını
    16:21 Denizli'nin Buldan ilçesinde minibüs yangını

    Denizli'nin Buldan ilçesinde, İ.Ö'nün kullandığı minibüste çıkan yangın sonucunda araç kullanılamaz hale geldi. Yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü.

  • Samsun'un Bafra ilçesinde silah ele geçirilen 3 kişi gözaltına alındı
    16:20 Samsun'un Bafra ilçesinde silah ele geçirilen 3 kişi gözaltına alındı

    Samsun Emniyet Müdürlüğü Bafra Narkotik Büro Amirliği ekipleri, ihbar üzerine Kemalpaşa ve İğdir mahallerinde N.K, V.K. ve A.K'ye ait adreslerde arama yaptı. Aramada 2 ruhsatsız av tüfeği, kurusıkı tabanca ve 5 dolu kartuş ele geçirildi. Zanlılar gözaltına alındı.

  • Kuşadası'nda Aranan 2 Şüpheli Yakalandı
    16:20 Kuşadası'nda Aranan 2 Şüpheli Yakalandı

    Aydın'ın Kuşadası ilçesinde çeşitli suçlardan aranan 2 şüpheli, polis ekipleri tarafından yakalandı. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, gerçekleştirdikleri çalışmalar sonucunda 'Kasten Yaralama' suçundan aranan bir şahsı ve 'Bina İçinde Muhafaza Altına Alınmış Olan Eşya Hakkında Hırsızlık, Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapma veya Sağlama, Mala Zarar Verme' suçlarından aranan bir diğer şahsı yakaladı. Her iki şüpheli de tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Kütüphane Haftası'nda Malatya'nın Kale ilçesinde kitap okuma etkinliği düzenlendi
    16:20 Kütüphane Haftası'nda Malatya'nın Kale ilçesinde kitap okuma etkinliği düzenlendi

    Kale İlçe Halk Kütüphanesi, Kale Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ile Kale Belediyesi Gençlik Merkezi tarafından Kütüphane Haftası dolayısıyla kitap okuma etkinliği düzenlendi. Etkinlikte gençlerin kütüphaneye ilgisi artırılmak ve okuma alışkanlığı kazandırılmak amacıyla 30 dakika boyunca kitap okundu. Programa katılan gençlere ve ilçedeki kurum amirlerine hafta kapsamında kitap hediye edildi.

  • Samsun'da Uyuşturucu Operasyonu: Firari Hükümlü Dahil 4 Kişi Yakalandı
    16:19 Samsun'da Uyuşturucu Operasyonu: Firari Hükümlü Dahil 4 Kişi Yakalandı

    Samsun'un İlkadım ilçesinde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda, firari hükümlü de dahil olmak üzere 4 kişi yakalandı. Operasyonda, uyuşturucu ve uyuşturucu ticaretinden elde edildiği değerlendirilen para ele geçirildi.

  • Kayseri'de otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 ölü, 3 yaralı
    16:19 Kayseri'de otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 ölü, 3 yaralı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde meydana gelen kazada, otomobil ile motosiklet çarpıştı. Kazada motosiklet sürücüsü hayatını kaybederken, bir kadın ve çocuğu da yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Trabzon'da meyve fidanı aşılama etkinliği düzenlendi
    16:19 Trabzon'da meyve fidanı aşılama etkinliği düzenlendi

    Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü kampüsünde düzenlenen meyve fidanı aşılama etkinliğine Vali Aziz Yıldırım, Akçaabat Ziraat Odası üyeleri, Affan Kitapçıoğlu Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri katıldı. Etkinlik kapsamında meyve fidanı aşılaması teorik ve pratik olarak gerçekleştirildi. Uzmanlar tarafından aşılanan 200 fidan katılımcılara hediye edildi.


Advertisement