Rahmi M. Koç Bilim Madalyası Genç Bilim İnsanlarını Teşvik Edecek" - Son Dakika
Güncel

Rahmi M. Koç Bilim Madalyası Genç Bilim İnsanlarını Teşvik Edecek"

Rahmi M. Koç Bilim Madalyası Genç Bilim İnsanlarını Teşvik Edecek"

Koç Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı ve Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, bu yıldan itibaren verilmeye başlanan "Koç Üniversitesi Rahmi M. Koç Bilim Madalyası" ile çalışmalarıyla dünyaya ve insanlığa değer katan genç bilim insanlarını teşvik etmeyi amaçladıklarını söyledi.

06.12.2016 14:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Koç Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı ve Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, bu yıldan itibaren verilmeye başlanan "Koç Üniversitesi Rahmi M. Koç Bilim Madalyası" ile çalışmalarıyla dünyaya ve insanlığa değer katan genç bilim insanlarını teşvik etmeyi amaçladıklarını söyledi.

Koç Üniversitesi'nin başarılı ve öncü bilim insanlarını ödüllendirmek amacıyla bu yıl ilk kez verdiği "Koç Üniversitesi Rahmi M. Koç Bilim Madalyası"nın sahibi Prof. Dr. Aydoğan Özcan oldu.

Ömer M. Koç, Rahmi Koç Müzesi'nde gerçekleştirilen ödül töreninde yaptığı konuşmada, Koç Üniversitesi'nin temellerinin 1993 yılında merhum Vehbi Koç tarafından "Sermaye bulunur, makine alınır, teknoloji transfer edilir fakat iyi eğitilmiş insan gücü yoksa netice almak zordur." ilkesiyle atıldığını hatırlattı.

Koç Üniversitesi'nin kuruluşunu ve 23 yıllık yolculuğunu anlatan Ömer M. Koç, "Amacımız, ülkemizde uluslararası nitelikte, yaratıcı, bağımsız ve objektif düşünebilen liderlik vasıflarına sahip yetkin mezunlar verecek, özgür düşünceyle bilimin sınırlarını zorlayarak Türkiye ve insanlığa hizmet edecek örnek bir üniversite kurmaktı. Üniversitemiz Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Cumhuriyet sizden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister' sözünü düstur olarak kabul edip yıllar içinde bilimsel ve akademik çalışmalarıyla hür düşüncenin beşiği haline geldi." dedi.

Hedeflerinden sapmadan, görevlerini aksatmadan 23 yıldır ülkenin ve dünyanın en iyi eğitim kurumları arasındaki yerlerini her geçen yıl daha da sağlamlaştırdıklarını belirten Ömer M. Koç, bugün 7 fakülte, 16 araştırma merkezi, 4 araştırma ve eğitim forumu, 112 laboratuvar ve Koç Üniversitesi Araştırma Hastanesi ile Türkiye'nin en önemli eğitim ve araştırma kurumlarından biri haline geldiklerini ifade etti.

Üniversitenin sahip olduğu birikimin günümüz bilim dünyasına önemli katkılarda bulunduğunu vurgulayan Ömer M. Koç, "Günümüzde ülkelerin sınırları olsa da bilgi sınır tanımıyor. Sınırların kalktığı dijital çağda, dünyanın herhangi bir yerindeki bilimsel çalışmayla elde edilen bilgi ve teknolojik gelişme tüm dünyaya ışık tutuyor. Bizlere düşen de insanlık için bu denli önemli bilgiyi üreten, bunun için yılmadan çalışan tüm bilim insanlarına, bilime gönül verenlere gerekli zemini oluşturup, icap eden desteği vermektir." diye konuştu.

Ömer M. Koç, Koç Üniversitesi olarak Şeref Başkanı Rahmi M. Koç'un kıymetli katkısı ve desteğini bu yıldan itibaren "Koç Üniversitesi Rahmi M. Koç Bilim Madalyası" ile pekiştirmekten mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Bu yıldan itibaren çalışmalarıyla dünyaya ve insanlığa değer katan genç bilim insanlarını teşvik etmek amacıyla "Koç Üniversitesi Rahmi M. Koç Bilim Madalyası" verileceğini belirten Ömer M. Koç, "Sayın Rahmi M. Koç'un üniversitemize verdiği güçlü desteği, genç bilim insanlarının çalışmalarıyla birlikte geleceğe taşıyacağına inandığımız bu ödül, Koç Üniversitesi var olduğu sürece devam edecek." ifadelerini kullandı.

Ömer M. Koç, "Bu yıl ilk kez verdiğimiz Koç Üniversitesi Rahmi Koç Bilim Madalyası'nı büyük bir gururla fen, mühendislik ve tıp alanlarında yaptığı çalışmalarla müreffeh ve aydınlık bir dünyada sağlıklı bir şekilde yaşayabilmemiz için önemli katkıları olan genç bir bilim insanımıza takdim ediyoruz. Tüm dünyada önemli yankılar uyandıran çalışmaları için kendisini tebrik eder, bundan sonra da büyük başarılar elde edeceğine olan inancımı ifade etmek isterim." dedi.

"Türk gençliğine bilim alanında rol modeller sunmak adına değerli bir adım"

Ödülünü Koç Holding ve Koç Üniversitesi Şeref Başkanı Rahmi M. Koç'un elinden alan Prof. Dr. Aydoğan Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Koç Üniversitesi'ne ve Rahmi M. Koç'a böyle bir ödülü başlattıkları ve genç bilim insanlarına değer verdikleri için teşekkür etti.

Bu ödül programının başlatılmasının Türk gençliğine bilim alanında rol modeller sunmak adına değerli bir adım olduğunu vurgulayan Özcan, "Türkiye'de gençlerin aslında çok güzel yetişme imkanları var. Gençlerimizin değerli bilim insanlarından, onların çalışmalarından ilham almaları ve bu rol modellerle kariyerlerini biraz daha erken planlamaları gerekiyor. Bu açıdan Koç Üniversitesi'nin başlattığı ve Sayın Rahmi M. Koç'un adına verilen Bilim Madalyası'nı çok önemli buluyorum." dedi.

Başarılı çalışmaları nedeniyle 2012 yılında Popular Science dergisi tarafından dünyanın en parlak 10 bilim insanı arasında gösterilen Özcan, Kaliforniya Üniversitesi (Los Angeles) ve Howard Hughes Sağlık Enstitüsü'nde profesör olarak görev yapıyor.

Kaliforniya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'ne bağlı Biyo ve Nano-Fotonik Laboratuvarı'nı yöneten Özcan, Kaliforniya Nano Sistemleri Enstitüsü'nde yardımcı direktör olarak çalışmalarını yürütüyor. 33 adet yayımlanmış patenti ve 20'den fazla onay bekleyen patent başvurusu olan Özcan'ın bir kitabı ve önde gelen hakemli dergi ve konferanslarda yayımlanan 450'den fazla makalesi bulunuyor.

Özcan, hesaplamalı görüntüleme, algılama ve tanı konularına yaptığı üstün katkılardan dolayı birçok uluslararası ödülün sahibi oldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Rahmi M. Koç Bilim Madalyası Genç Bilim İnsanlarını Teşvik Edecek' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement