Rahvan Atları Yarıştı - Son Dakika
Güncel

Rahvan Atları Yarıştı

Rahvan Atları Yarıştı

Arpaçay Kaymakamlığı tarafından bu yıl ilki gerçekleştirilen Arpaçay 1. Rahvan At Yarışları Şampiyonası kapsamında Kars ve Arpaçay'a bağlı köylerden gelen 36 at, büyük ödül 5 bin lira için yarış...

04.11.2013 11:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Arpaçay Kaymakamlığı tarafından gerçekleştirilen "Arpaçay 1. Rahvan At Yarışları Şampiyonası" kapsamında Kars ve Arpaçay'a bağlı köylerden gelen 36 at, büyük ödül 5 bin lira için yarıştı.

İlçenin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümü kutlamaları kapsamında düzenlenen at yarışlarına katılan atlar ve sahipleri, ilçe merkezine 700 metre uzaklıkta olan at yarışı alanına gelerek bir süre antrenman yaptı. Yarışlar kapsamında 5 grup oluşturuldu ve grup birincileri finalde yarıştı.

Final yarışında Metin Kurtal'ın sahibi olduğu at birinci, Arpaçay'dan Taner Erkaya'nın atı ikinci ve Arpaçay'a bağlı Tomarlı köyünden Ömer Doğu'nun atı da üçüncü oldu.

Yarışların sonunda Kurtal'a 5 bin, Erkaya'ya 2 bin 500 ve Doğu'ya da bin lira ödül verilirken, tüm yarışmacılara da katılım sertifikası takdim edildi.

Öte yandan 2. turda yapılan yarışlarda elenen bir yarışçı, kural hatası yapıldığı gerekçesiyle hakem heyetine itirazını iletti. Yarışçının itirazını değerlendiren heyet, yarışçıya ve atın sahibine 2. turda yapılan yarışın görüntülerini izletti. İtirazların devam etmesi üzerine hakem heyeti 2 yarışçıyı, diskalifiye etti.

Arpaçay Kaymakamı Faruk Erdem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisinin de at bindiğini ifade ederek, çevredekilerin de teşvikiyle böyle bir yarışma yapmaya karar verdiklerini söyledi.

Bölge insanının hafızasında atın önemli bir yere sahip olduğuna ve ulaşım araçlarının gelişmesine rağmen at biniciliğinin devam ettiğine değinen Erdem, "At sporuyla ilgilenen arkadaşlarımız var. Dolayısıyla bu arkadaşları teşvik etmek, ilçemizi de Türkiye'ye tanıtmak ve bu işe gönül verebilecek olan, daha önce yapmayan arkadaşlarımızı teşvik etmek amaçlı böyle bir yarış tertip ettik" dedi.

Erdem, yarışların güzel geçtiğini ve bunu gelenekselleştirmek istediklerini ifade ederek, "Bu ilki oldu ama ikinciden, üçüncüden sonra bu geleneksel hale gelecek. Bu sene biraz da acele oldu. Mevsim de sıkıştığı için programı yetiştiremedik. Seneye biz bunu festival şeklinde düzenlemeyi düşünüyoruz. At yarışlarının, ciritlerin, ok atmanın, kaz güzellik yarışmasının, konserlerin ve şölenlerin olduğu şekilde yapmayı planlıyoruz" diye konuştu.

Belediye Başkanı Enver Akkaya da bu tür organizasyonların devam edeceğini vurgulayarak, her ilkte bazı eksikliklerin ve hataların yaşanabileceğini kaydetti. Bu tür etkinliklerle halkı kaynaştırmayı ve birleştirmeyi amaçladıklarını anlatan Akkaya, "Herkes sulh, huzur ve birbiriyle samimi irtibatlar içinde kaynaştı" ifadelerini kullandı. - Kars

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Rahvan Atları Yarıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement