Rakka'nın Dibindeki Havaalanında DEAŞ'tan Geriye Sadece Enkaz Kalmış - Son Dakika
Güncel

Rakka'nın Dibindeki Havaalanında DEAŞ'tan Geriye Sadece Enkaz Kalmış

Suriye'de Rakka'nın batısındaki havalimanında enkaza dönmüş çok sayıda savaş uçağı, Reuters tarafından fotoğraflandı. Fotoğraflarda DEAŞ'tan geriye sağlam hiçbir şeyin kalmadığı görülüyor.

10.04.2017 14:06  Güncelleme: 14:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'nin hava indirme operasyonu ve komandolarla destek verdiği Rakka harekatında, kentin batısındaki Tavrah ilçesi de düşmek üzere.

Terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG'lilerin çoğunlukta olduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDF), Tabka askeri havalanını ele geçirdikten sonra Tavrah'daki çemberi daralttı. DEAŞ teröristleri ile YPG'lilerin çatışması, Rakka yolu üstünde yoğunlaşıyor. Tavrah ve Rakka arasında 60 kilometre bulunuyor.

DEAŞ'TAN GERİYE SADECE ENKAZ KALMIŞ

Reuters haber ajansı, DEAŞ'tan geri alınan Tabka askeri havalimanında çekilen fotoğrafları dünyaya servis etti. Fotoğraflarda enkaza dönmüş çok sayıda savaş uçağı yer alıyor.


ABD, geçen ay helikopterlerle 100'den fazla deniz piyadesini bölgeye indirmişti. ABD öncülüğündeki koalisyon uçakları da, bölgede yaşayan halka havadan bildiri atmıştı. Atılan bildirilerde sivillerden Fırat Nehri üstünde bot veya tekne kullanmamaları isteniyordu. Uyarı metninde "DEAŞ silahlarla militan nakliyesi için bot ve tekne kullanıyor. Bota ve tekneye binmeyin, hava saldırıları geliyor" ifadesi yer alıyordu.


Tabka Barajı ve hemen yanındaki Tavrah ilçesi, Rakka operasyonu için hayati önem taşıyor. Rakka'dan DEAŞ'ın süpürülmesi için büyük operasyonun yakın zamanda başlaması bekleniyor.


DEAŞ SAVAŞA HAZIRLANIYOR

Elinde tuttuğu en büyük kent Musul'u adım adım kaybeden Terör örgütü DEAŞ, başkent ilan ettiği Suriye Rakka'da savaşa hazırlanıyor. DEAŞ'ın an itibariyle son kalesi olan ve Kasım 2016'dan bu yana etrafı çevrilen kentte, 300 bin kadar sivilin yaşadığı tahmin ediliyor. Sivilleri canlı kalkan olarak kullanan örgüt, elindeki tüm imkanları savaş için seferber etmiş durumda.


Elindeki toprakların üçte ikisini kaybeden terör örgütü DEAŞ, Irak'ın en büyük ikinci kenti Musul'u da yitirmesi halinde sadece Rakka'ya sıkışacak.

Terör örgütü, batıdaki en büyük merkezi El Bab'dan Türkiye'nin sınır ötesi harekâtı Fırat Kalkanı ile temizlenmişti.

İşte havaalanından diğer kareler:



Rakka\'nın Dibindeki Havaalanında DEAŞ\'tan Geriye Sadece Enkaz Kalmış

Son Dakika Güncel Rakka'nın Dibindeki Havaalanında DEAŞ'tan Geriye Sadece Enkaz Kalmış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement