Ramallah'ta Filistinli Tutuklu Allan'a Destek Gösterisi - Son Dakika
Politika

Ramallah'ta Filistinli Tutuklu Allan'a Destek Gösterisi

İsrail'in "idari tutuklama" uygulamasını protesto için yaklaşık iki aydan bu yana açlık grevini sürdüren ve geçen cuma komaya giren avukat Muhammed Allan'a Ramallah'ta destek gösterisi düzenlendi.

18.08.2015 23:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsrail'in "idari tutuklama" uygulamasını protesto için yaklaşık iki aydan bu yana açlık grevini sürdüren ve geçen cuma komaya giren avukat Muhammed Allan'a Ramallah'ta destek gösterisi düzenlendi.

Ramallah'taki el-Menara Meydanı'nda başlayan ve başkanlık binası yakınlarına kadar devam eden yürüyüşe onlarca Filistinli katıldı. Filistin bayrağı ile Allan'ın resimlerini taşıyan göstericiler, Filistinli tutuklunun serbest bırakılmasını istedi.

Güvenlik güçleri, göstericilerin başkanlık binasına yaklaşmasını engelledi.

Daha önce açlık grevi yapan ve İsrail makamları tarafından serbest bırakılan İslami Cihad Hareketi yöneticilerinden Hıdır Adnan, eylemde yaptığı konuşmada, Allan'ın serbest bırakılması için yönetimin ve Filistinli grupların gerçek anlamda harekete geçmesi gerektiğini ifade etti.

Adnan, "Yönetim, Allan'ın serbest bırakılması meselesini gerekli mercilere taşımalı. Devlet Başkanı Abbas'ın destek gösterisinin başkanlık binasına ulaşmasına izin vermesi, İsrail parlamentosundaki ana muhalefet lideri İzak Herzog'u kabul etmesinden daha faydalı olurdu" diye konuştu.

İsrail parlamentosundaki ana muhalefet lideri İzak Herzog, bugün Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas'la Ramallah'taki başkanlık binasında bir araya gelmişti.

Nablus kentinde yaşayan Allan (30), 16 Kasım 2014'te tutuklanmış, geçen temmuzda, İsrail makamlarının, zanlıları herhangi bir suçlama olmaksızın ve mahkemeye çıkarmadan cezaevinde tutmasına imkan veren "idari tutuklama" uygulamasını protesto amacıyla açlık grevine başladığını duyurmuştu. Filistin Esirler Cemiyeti, Allan'ın cuma günü komaya girdiğini ve solunum cihazına bağlandığını açıklamıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Ramallah'ta Filistinli Tutuklu Allan'a Destek Gösterisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement