Ramazan Ayı Bu İftar Mekanları ile Daha Güzel! - Son Dakika
Kadın

Ramazan Ayı Bu İftar Mekanları ile Daha Güzel!

Ramazan Ayı Bu İftar Mekanları ile Daha Güzel!

Womenist olarak şimid de birbirinden lezzetli menüleriyle unutulmaz bir iftar yemeği sunan birkaç mekandan bahsetmek istedik. Canlı fasıl müziği, iftar gelenekleri ve harikulade manzaralarıyla sizleri bekliyorlar...

23.07.2012 12:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Asitane

Osmanlı Saray Mutfağının unutulmuş lezzetlerini tarihi reçetelerden uyarlayan ve günümüz Türk mutfağından seçmelerle bir araya getiren Asitane, her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayının geleneklerini yaşatmaya devam ediyor. Gizli kalmış bir hazine olarak nitelendirdikleri Osmanlı Mutfağı'nı en güzel örnekleriyle sunan Asitane'de 20 Temmuz - 18 Ağustos 2012 tarihleri arasında Zadegan İftarı var. En zengin Osmanlı mutfağını sunan Asitane'nin menüleri; Topkapı ve Dolmabahçe Sarayları'nın mutfak masraf kayıtları, çeşitli kütüphanelerdeki belgeler, eski Osmanlı sözlükleri ve çok sayıda belge gözden geçirilerek oluşturuluyor...

Adres: Kariye Camii Sok. No: 6 Edirnekapı - İstanbul

Tel: 212 635 79 97

Suada Club/Gs Adası

İftar programınız için alternatiflerden biri de iki kıta arasındaki adada, yani Suada Club/ Gs Adası'nda. Sevdiklerinizle birlikte oldukça keyifli bir iftar geçirebileceğiniz bu seçkin mekanda zengin iftar menüsünün yanında Ramazan'a özel performansıyla hoş vakit geçirmenizi sağlayacak 3 kadın müzisyenden oluşan Sazende Fasıl Topluluğu da var!

Adres: Kuruçeşme - İstanbul

Tel: 212 263 73 00

Siz misafirlerin ulaşımı, Kuruçeşme Parkı'ndaki iskeleden Suada'ya ait tekneler ile ücretsiz olarak sağlanıyor.

Armada Teras

Armada'da iftar, bir İstanbul geleneği doğrusu. Tadı paylaştıkça artan geleneksel iftar sofrasında kişiye özel Armada Semaverleri'nde demli çay, soğuk Ahırkapı şerbeti, leziz mi leziz menüye eşlik ediyor. Ayrıca restoranın kurulduğu 1994 yılından beri gerçekleştirdiği seyyar dondurma arabalı, limonatalı, koz helvalı türlü Ramazan etkinlikleri de Ramazan'ı derinden hissederek yaşamanıza yardımcı oluyor.

Adres: Ahırkapı Sok. No: 24 Sultanahmet - İstanbul

Tel: 212 455 44 55

Jumeirah

Tarih ve ihtişamın biraraya geldiği Pera Palace Hotel'de bulunan Jumeirah, geleneksel iftar sofraları sunan bir başka kaliteli mekan. Büyüleyici atmosferiyle bambaşka bir deneyim sunan Jumeirah, Ramazan Ayı'nda Orient Terrace'in keyifli ortamında, yüksek tavanlı tarihi salonlarında birbirinden özel menülerle unutulmaz bir iftar yemeğine ev sahipliği yapıyor. Baş Aşçı Arif Kemal Doğan'ın özenle hazırladığı iftar menüsünde 'Kanlıca yoğurdu ile servis edilen mantı, Mantarlı Piliç Dolması, Kuzu Tandır gibi geleneksel ve vazgeçilmez lezzetler bulunuyor...

Adres: Meşrutiyet Cad. No: 52 Tepebaşı - İstanbul

Tel: 212 377 40 00

Zeyrekhane Restaurant

Şehzadebaşı Külliyesi, Süleymaniye, Sultanahmet, Ayasofya, Topkapı Sarayı Kubbeleri, Galata, Beyoğlu, Eski Pera, Beyazıt... Zeyrekhane'nin manzarasını tarif ederken kullanacağımız kelimeler! Kendine özgü, sıcacık, nostaljik atmosferinde Türk Mutfağı'nın en seçkin lezzetleri de canlı müzik eşliğindeki iftarda sizlerle... Mekanın dekorasyonu ile Rahmi Koç ve Azize Taylan bizzat ilgilenmişler. Aksesuarlardaki çini çalışmaları ise dünyaca ünlü çini ustamız Sıtkı Olçar'a ait.

Adres: Sinanağa Mah. İbadethane Arkası Sk. No: 10 Zeyrek - Fatih İstanbul

Tel: 212 532 27 78

Olive Restaurant

Tarihi Yarımada'nın ilk teras restoranı olan Olive Restaurant'da Ramazan bir başka gerçekten de. Türk Mutfağı'ndan harikulade örneklerin yanında Ayasofya,Topkapı Sarayı ve Galata Kulesi'ni içine alan geniş manzarasıyla Yaşmak Sultan Oteli'nin terasında sizleri ağırlamayı bekliyor.

Adres: Ebusuud Cad. Yaşmak Sultan Oteli Teras Katı 14-20 Sirkeci İstanbul

Tel: 212 528 13 47

Cloud 7 Terrace

Hilton ParkSA, açık havada geleneksel Türk ve Osmanlı mutfağının seçkin lezzetlerini tamamen yenilenen açık hava mekanı Cloud 7 Terrace'da nefes kesen Boğaz manzarası eşliğinde sevdikleriyle tatmak isteyenleri bekliyor. İstanbul'da Ramazan coşkusunu nefes kesen Boğaz manzarası, barbeküde hazırlanan enfes lezzetler, Osmanlı Şerbeti, naneli limonata ve boza ikramları ve Hilton servis kalitesi eşliğinde unutulmaz kılacağınız Hilton ParkSA'daki iftar akşamlarında 10 kişi ve üzeri %10 indirim uygulanıyor. 0-6 yaş çocuklar ücretsiz, 6-12 yaş çocuklar için ise %50 indirim var.

Adres: Bayıldım Cad. No: 12 Maçka İstanbul

Tel: 212 310 12 00

The Doubles Restaurant

Hilton'un Asya yakasındaki ilk 5 yıldızlı oteli olan DoubleTree by Hilton İstanbul- Moda, özellikle Anadolu Yakası sakinlerinin çokça tercih edeceği, lezzetli iftar yemeği için tavsiye edebileceğimiz adreslerden. Otelin The Doubles Restaurant'ı, sunduğu eşsiz iftar menüsü ve Osmanlı mutfağından tatlar ile sizi bekliyor.

Adres: Caferağa Mahallesi Albay Faik Sözdener Cad. No: 31 Kadıköy İstanbul

Tel: 216 542 43 56

Safran Restaurant

Şehrin en güzel manzaraya sahip restoranlarından Safran Restaurant, yenilendikten sonra yepyeni dekoru ve menüsüyle şimdilerde daha da iddialı. Yaklaşık 15 yıldır Ceylan InterContinental Otel'in çatı katında hizmetini sürdüren Safran'da canlı fasıl müziği eşliğinde sunulan lezzetli iftar menüsü, haftalık olarak değişiyor. Safran, Academie Internationale de la Gastronomie ödülü ile uluslararası alanda da kabul görmüş bir restoran...

Adres: Asker Ocağı Cad. No: 1 Taksim - Beyoğlu İstanbul

Tel: 212 368 44 44 - 5550/5551

Fuat Paşa Yalısı

Sevilen pekçok türk dizisine ev sahipliği yapan Fuat Paşa Yalısı, deniz kenarında bulunan Hasbahçe'nin keyif dolu manzarası eşliğinde iftariyeliklerden ara sıcaklara zengin bir iftar sofrası sunuyor. Sevdiklerinizle birlikte nostaljik bir yalının eşsiz güzelliği eşliğinde huzurlu bir iftar geçirebileceğiniz Fuat Paşa Yalısı, tüm Ramazan ayı boyunca hizmetinizde.

Adres: çayırbaşı Caddesi. No: 148 Büyükdere-Sarıyer İstanbul

Tel: 212 242 98 60 ( 5 Hat )

Kaynak: Womenist.net

Son Dakika Kadın Ramazan Ayı Bu İftar Mekanları ile Daha Güzel! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement