Ramazan Ayında Beyaz Et Tercihi Daha da Arttı - Son Dakika
Yerel

Ramazan Ayında Beyaz Et Tercihi Daha da Arttı

Ramazan Ayında Beyaz Et Tercihi Daha da Arttı

Ramazan ayının gelmesi ile birlikte Bilecik’te tavuk ve tavuk ürünlerinin satışının arttığı, vatandaşların beyaz ete, fiyatından ve hafif olmasından dolayı rağbet gösterdiği belirtildi.

28.06.2016 14:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ramazan ayının gelmesi ile birlikte Bilecik'te tavuk ve tavuk ürünlerinin satışının arttığı, vatandaşların beyaz ete, fiyatından ve hafif olmasından dolayı rağbet gösterdiği belirtildi.

Ramazan ayı ile birlikte tavuk satışlarının beklenilenden daha fazla arttığı belirtilirken, fiyatların ise önceki aylara göre pek de artış göstermediği kaydedildi. Vatandaşların daha çok fiyatının uygun olmasından dolayı beyaz ete ilgi gösterdiğini aktaran dile getiren sektör çalışanı Sezgin Yıldız, et satışlarının Ramazan ayı ile birlikte hızla arttığını dile getirdi. Yıldız, "Ramazan ayının gelmesi ile tavuk ürünleri satışı bayağı arttı, şu anda zaten bazı ürünleri yetiştiremez duruma geldik. Fiyat ve protein bakımında olsun insanların birazda maddi sıkıntılarından dolayı piliç ürünlerimiz bayağı bir satılıyor. Kırmızı et üzerinden değerlendirirsek piliç ürünlerini şu anda Ramazan sebebiyle indirime girdi. O yüzden müşterinin ilgisi çok fazla. Bütün pilicin fiyatı 6,25, piliç bonfile 9.99, piliç cordon bleu 3,25, salçalı döner 5,69, piliç pirzola 9.99 satılıyor. Ramazan özel dilimli ürünlerde ne alırsan 1 TL'den satışını gerçekleştiriyor. Bu ürüne ve bütün tavuk ürününe vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor" dedi.

Öte yandan, şarküterilerden piliç ve piliç ürünleri almak için gelen vatandaşlarda fiyatının uygun olmasından dolayı Ramazan'da beyaz eti tercih ettiklerini ifade ettiler. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ramazan Ayında Beyaz Et Tercihi Daha da Arttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement