Ramazan Bayramı Kutlanıyor - Son Dakika
Güncel

Ramazan Bayramı Kutlanıyor

Tunceli'de Ramazan Bayramı dolayısıyla bayramlaşma programı düzenlendi.

05.07.2016 12:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tunceli'de Ramazan Bayramı dolayısıyla bayramlaşma programı düzenlendi.

Valisi Osman Kaymak, Tunceli Polisevi'nde düzenlenen törende, protokol üyeleriyle bayramlaştı, bir süre sohbet etti.

Vali Kaymak, gazetecilere yaptığı açıklamada, bayramların insanların kaynaşmasına vesile olan müstesna günler olduğunu söyledi.

Devam eden terörle mücadelenin ülkenin huzuru ve vatandaşların güven içinde yaşaması için kararlılıkla sürdürüldüğünü vurgulayan Kaymak, şöyle konuştu:

"Tunceli'de elimizden geldiği kadar halkımızın mutluluğu için, ilimizin refahı için askerimizle, polisimizle bir mücadele veriyoruz. Amacımız bu topraklar üzerinde, Türk, Kürt, Alevi, Sünni demeden herkesin kardeşçe yaşamasıdır. İnsanlar dünyanın öbür ucundan gelerek bizi birbirimize düşürüyor. Amerika'dan gelip PYD ile kardeş oluyor ama bugün burada bizi Kürt ile Türkü, Alevi ile Sünni'yi birbirine düşman göstererek birbirimize düşürmeye çalışıyor. Türkiye üzerinde çok ciddi oyunlar var. İnşallah hep beraber halkımızla bu duyarlılığa sahip olarak bunların önüne geçeceğiz. Gerçekten Tunceli halkına çok teşekkür ediyoruz. Geçtiğimiz süreçte bize çok yardımcı oldular. İlimizde hendek kazma olayı olmadı, halkımız artık terörden bıkmış, illallah ediyor."

Kaymak, şunları kaydetti:

"Biz de inşallah diyoruz ki 'dağdakiler, kardeşim, bırak gel. Bu işin sonu yok' diyoruz. 'Gelmezseniz sonunuz ölüm olacaktır. Adalete teslim olun' diyoruz. İnşallah onlar da akıllarını başlarına toplayıp gelip teslim olurlar. Değilse bu mücadele sonuna kadar devam edecek. Tabii ki bayram gününde bunları konuşmak istemeyiz ama ülkemizin gerçeği. İnşallah gelecek bayramda bunları konuşmadan gerçek barışı, kardeşliği, birliği, beraberliği konuşuruz, diyorum. Allah'dan niyazımız ülkemizdeki birliğin, beraberliğin devam etmesi, gerçek barışın, kardeşliğin olmasıdır."

Törene Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ali Çardakçı, 4. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Levent Ergün, Vali Yardımcısı Olgun Öner, kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ramazan Bayramı Kutlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement