Ramazan Bayramı Ne Zaman? Ramazan Bayramı Tatili Kaç Gün? - Son Dakika
Güncel

Ramazan Bayramı Ne Zaman? Ramazan Bayramı Tatili Kaç Gün?

Ramazan Bayramı Ne Zaman? Ramazan Bayramı Tatili Kaç Gün?

On bir ayın sultanı Ramazan ayı, Ramazan Bayramı ile son buluyor. Peki, Ramazan Bayramı ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün? Kurban Bayramı ne zaman? Ramazan Bayramı ile ilgili hadisler ve daha fazlası haberimizde…

20.05.2019 09:39  Güncelleme: 09:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İslam dünyasının bir ay boyunca oruç tuttuğu, akşamları teravih namazları ile günü sonlandırdığı en mübarek aylardan Ramazan ayı, Ramazan Bayramı ile bitiyor. Ramazan Bayramı ne zaman? Kurban Bayramı tatili kaç gün? Ramazan Bayramı tatili kaç gün?

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Bir aylık orucun ardından gelen Ramazan Bayramı arifesi 3 Haziran Pazartesi gününe denk gelirken, 4-5-6 Haziran tarihleri ise Ramazan Bayramı olacak.

RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN?

Cumhurbaşkanlığı tarafından tüm kamu kurum ve kuruluşlarına Ramazan Bayramı tatilinin 9 gün olacağı belirtildi. Bayramda bütün kamu çalışanları 3 Haziran Pazartesi yarım gün, 7 Haziran Cuma tam gün idari izinli sayılacak. Yazıya göre:

"Ramazan Bayramı tatili 3 Haziran 2019 Pazartesi günü saat 13.00'te başlayıp 6 Haziran 2019 Perşembe günü sona erecektir. Kurum yöneticileri tarafından gerekli tedbirlerin alınarak hizmetlerin aksatılmaması, zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için asgari seviyede personel bulundurulması kaydıyla; kamu kurum ve kuruluşlarındaki bütün çalışanların 3 Haziran 2019 Pazartesi günü yarım gün ve 7 Haziran 2019 Cuma günü tam gün idari izinli sayılmaları Sayın Cumhurbaşkanımızca uygun görülmüştür. İdari izin süresince görevli olanlara herhangi bir fazla ödemede bulunulmayacak ancak kullanmadıkları idari izinleri, idarenin uygun gördüğü zamanlarda kullandırılabilecektir."

RAMAZAN BAYRAMI İLE İLGİLİ HADİSLER

Oruçlu için iki sevinç vardır: Biri,orucu açtığı zamanki sevincidir; diğeri de Rabbine kavuştuğu zamanki sevincidir. (Buhari, Savm, 2)

Ramazan ayı girdiği zaman cennetin kapıları açılır, cehennemin kapıları kapanır ve şeytanlar da zincire vurulur

(Müslim, Sıyam 2, (1079))

Oruçlu bir kimse yalanı ve yalanla iş yapmayı terk etmezse onun yemesini içmesini terk etmesine ALLAH'ın hiçbir ihtiyacı yoktur. [Buhari, Savm, 8.]

Oruç tutunuz, sıhhat bulunuz! (Et-tergib ve'Terhib, 2:83)

Sahura kalkmak berekettir. Bir yudum su içseniz bile onu terk etmeyiniz. Çünkü Allah sahura kalkanlara rahmet eder. (Müsned, 3:44)

Oruç tutun. Şüphesiz oruç Cehennem ateşine ve: dünyanın kötülük ve musibetlerine karşı kalkandır. (Cami'üs Sağir,4:212 )

"Oruçlu iken çirkin konuşmayın! Birisi size sataşırsa, "Ben oruçluyum" deyin.[Buhari, Savm, 9]

Kim Allah Teala yolunda bir gün oruç tutsa, Allah onunla ateş arasına, genişliği sema ile arz arasını tutan bir hendek kılar. (Tirmizi, Cihad 3, (1624))

Ramazan ayında, hasta veya ruhsat sahibi olmaksızın kim bir günlük orucunu yerse, bütün zaman boyu oruç tutsa bu orucu kaza edemez. (Buhari, Savm 29)

Kadir gecesini, kim sevabına inanıp onu kazanmak ümidiyle ihya ederse, geçmiş günahları affedilir

(Müslim, Müsafirin 174, (769): Ebu Davud, Salat 318, (1371): Tirmizi, Savm 83)

Resulullah (sav)'a :" Kadir gecesi (Ramazan'ın neresinde?) diye sorulmuştu. O da, Ramazanın tamamında." diye cevap verdi. [Ebu Davud, Salat, 324, ( 1387). ]

Rahmet kapıları dört gece açılır. O gecelerde yapılan dua, tevbe reddolmaz. Ramazan bayramının ve Kurban bayramının birinci geceleri, Berat gecesi ve Arefe gecesi. [İsfehani]

Peygamber efendimiz, Her kavmin bir bayramı vardır, bu da bizim bayramımızdır. Bayram, sevinç günleridir buyurdu. (Buhari)

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Hicri takvimde Zihicce ayı olarak bilinen ayın 10'unda kutlanan Kurban Bayramı 2019 yılında Miladi takvime göre 11 Ağustos 2019 Pazar günü kutlanacak. Kurban Bayramı arefesi ise10 Ağustos Cumartesi gününe denk gelecek. 4 gün sürecek Kurban Bayramı 14 Ağustos Çarşamba günü sona bulacak.

KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN?

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın dini günler takvimine göre Kurban Bayramı 2019 yılında, 4 gün sürecek. Buna göre:

10 Ağustos 2019 Cumartesi Kurban Bayramı Arefesi

11 Ağustos 2019 Pazar Kurban Bayramı (1.Gün)

12 Ağustos 2019 Pazartesi Kurban Bayramı (2.Gün)

13 Ağustos 2019 Salı Kurban Bayramı (3.Gün)

14 Ağustos 2019 Çarşamba Kurban Bayramı (4.Gün

Son Dakika Güncel Ramazan Bayramı Ne Zaman? Ramazan Bayramı Tatili Kaç Gün? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement