Resmi Tatiller Takvimi 2019: Ramazan Bayramı Ne Zaman? Kurban Bayramı Tarihi Nedir? - Son Dakika
Güncel

Resmi Tatiller Takvimi 2019: Ramazan Bayramı Ne Zaman? Kurban Bayramı Tarihi Nedir?

Resmi Tatiller Takvimi 2019: Ramazan Bayramı Ne Zaman? Kurban Bayramı Tarihi Nedir?

Ramazan Bayramı ile Kurban Bayramı, resmi tatiller içinde tarihleri en çok merak edilen bayramlardır. 2019 resmi tatiller takvimine göre bu sene içerisinde 41 gün tatil yapmak mümkün olacak. En uzun tatil ise 2019 Ramazan Bayramı ile olacak. Peki Ramazan Bayramı ne zaman? Kurban Bayramı tarihi nedir? İşte 2019 resmi tatiller takvimi…

19.03.2019 10:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Resmi tatiller takvimi, çalışanların yıl içerisinde tatil planı yapmaları için önemlidir. Resmi tatiller içerisinde ise tarihini en çok merak edip araştırılan ise Ramazan Bayramı ile Kurban Bayramı ile başta geliyor. 2019 resmi tatiller takvimi çizelgesine göre bu yıl, sadece 8 gün izin kullanarak 41 gün tatil yapma imkanı olacak. Peki bu nasıl olacak? 2019 Ramazan Bayramı ne zaman? Kurban Bayramı tarihi nedir? İşte 2019 resmi tatiller takvimi ve tüm bayramların tarihleri…

RESMİ TATİLLER 2019

Resmi tatil, devlet tarafından belirlenmiş ve dini, milli, kültürel öneme sahip günler için ilan edilmiş tatil günleridir. Resmi tatil, özel ve kamu sektörü olsun herkes için geçerlidir. İdari tatil ise sadece kamuda çalışanlar için çalışma günlerinin de bir karar ile tatil edilmesi demektir. Ve sadece kamu görevlilerini kapsar.

2019 RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Ramazan Bayramı, çalışanların yıl içerisinde en çok bekledikleri tatildir. Daha çok hafta içine denk gelmesi istenir. Böylece hafta sonu tatili ile birleştirilerek uzun bir tatil elde etme imkanı doğar. Peki bu sene Ramazan Bayramı ne zaman?

2019 Ramazan Bayramı, 4-5-6 Haziran'da kutlanacak. Yarım gün tatil olan arife günü 3 Haziran Pazartesi gününe denk gelmektedir. Bu durumda Ramazan Bayramı ile hafta sonu tatilini birleştirmek için izin kullanmak gerekir. Eğer yarım gün izin alınırsa 1 Haziran Cumartesi ve 2 Haziran Pazar günü ile birleştirilmiş olacak ve Ramazan Bayramı tatili 6 güne çıkmış olacak. (1 Haziran Cumartesi ile 6 Haziran Perşembe)

İkinci seçenek için ise 1,5 gün izin kullanmak gerekir. Bu durumda Ramazan Bayramı tatili 9 güne çıkmış olur. Böylece 1 Haziran Cumartesi ile 9 Haziran Pazar günleri tatil yapma imkanı olacaktır. 2019 Ramazan Bayramı tarihi şöyle;

03 Haziran 2019 Pazartesi Ramazan Bayramı Arifesi

04 Haziran 2019 Salı Ramazan Bayramı (1.Gün)

05 Haziran 2019 Çarşamba Ramazan Bayramı (2.Gün)

06 Haziran 2019 Perşembe Ramazan Bayramı (3.Gün)

2019 KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

2019 resmi tatillere göre yılın ikinci en uzun tatili Kurban Bayramı. Çalışanların da özellikle yaz dönemine denk gelmesi nedeniyle tercih ettiği Kurban Bayramı hafta sonuna denk gelmesi nedeniyle biraz hayal kırıklığı yaratıyor. Fakat sadece 2 gün izin kullanarak 2019 Kurban Bayramı'nı da 9 güne çıkarmak mümkün.

Kurban Bayramı 10 Ağustos Pazar günü başlıyor ve 14 Ağustos Çarşamba günü sona eriyor. Bayramı takip eden 15 Ağustos Perşembe ve 16 Ağustos Cuma günleri için izin alırsanız Kurban Bayramı tatilini 9 güne çıkarabilirsiniz. 2019 Kurban Bayramı tarihi şöyle;

10 Ağustos 2019 Cumartesi Kurban Bayramı Arefesi

11 Ağustos 2019 Pazar Kurban Bayramı (1.Gün)

12 Ağustos 2019 Pazartesi Kurban Bayramı (2.Gün)

13 Ağustos 2019 Salı Kurban Bayramı (3.Gün)

14 Ağustos 2019 Çarşamba Kurban Bayramı (4.Gün)

2019 RESMİ TATİLLER TAKVİMİ

01 Ocak 2019 Salı Yılbaşı

23 Nisan 2019 Salı Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

0 1 Mayıs 2019 Çarşamba Emek ve Dayanışma Günü

19 Mayıs 2019 Pazar Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

03 Haziran 2019 Pazartesi Ramazan Bayramı Arifesi

04 Haziran 2019 Salı Ramazan Bayramı (1.Gün)

05 Haziran 2019 Çarşamba Ramazan Bayramı (2.Gün)

06 Haziran 2019 Perşembe Ramazan Bayramı (3.Gün)

15 Temmuz 2019 Pazartesi Demokrasi ve Milli Birlik Günü

10 Ağustos 2019 Cumartesi Kurban Bayramı Arifesi

11 Ağustos 2019 Pazar Kurban Bayramı (1.Gün)

12 Ağustos 2019 Pazartesi Kurban Bayramı (2.Gün)

13 Ağustos 2019 Salı Kurban Bayramı (3.Gün)

14 Ağustos 2019 Çarşamba Kurban Bayramı (4.Gün)

30 Ağustos 2019 Cuma Zafer Bayramı

28 Ekim 2019 Pazartesi Cumhuriyet Bayramı Arifesi

29 Ekim 2019 Salı Cumhuriyet Bayramı

Son Dakika Güncel Resmi Tatiller Takvimi 2019: Ramazan Bayramı Ne Zaman? Kurban Bayramı Tarihi Nedir? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şırnak Milletvekili Nevroz Uysal Aslan, İdil ilçesinin su sorununun çözülmesini talep etti
    17:43 Şırnak Milletvekili Nevroz Uysal Aslan, İdil ilçesinin su sorununun çözülmesini talep etti

    DEM Parti Şırnak Milletvekili Nevroz Uysal Aslan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Şırnak'ın İdil ilçesinin su sorununun çözülmesini talep etti. Aslan, İdil Belediyesinin su ve kanalizasyon şebekesini yenileme işinden dolayı 45 milyon lira borcu olduğunu ifade ederek, ilçenin su sorununun halen çözülmediğini belirtti. Aslan, belediyenin borçlarının Hazine tarafından silinmesini ve yeni bir su projesinin yapılmasını istedi.

  • Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclisi İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    17:40 Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclisi İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Fırat Görgel başkanlığında ilk kez toplandı. Nisan ayı olağan toplantısında gündem maddeleri okundu ve başkanvekilleri, divan katipliği, encümen ve ihtisas komisyon üyelerinin seçimi yapıldı. Ayrıca Tarihi Kentler Birliği ve Sağlıklı Kentler Birliğine üye seçimleri de gerçekleştirildi. Görgel, toplantının ardından yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş'ın yeniden imar ve inşa edilmesi noktasında tüm belediye başkanları ve meclis üyelerine teşekkür etti ve bu sorumluluğun layıkıyla yerine getirileceğine inandığını belirtti.

  • Bingöl'de İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi
    17:40 Bingöl'de İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

    Bingöl'de Vali Ahmet Hamdi Usta başkanlığında İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı düzenlendi. Toplantıda, 2024 yılında gerçekleştirilen projelerin değerlendirmesi yapıldı. Vali Usta, 132 projeden 12'sinin tamamlandığını, 84 projenin devam ettiğini ve 25 projenin ihale aşamasında olduğunu belirtti.

  • Ebrar Sitesi Aileleri: Hukuki Mücadelemizi Sürdüreceğiz
    17:40 Ebrar Sitesi Aileleri: Hukuki Mücadelemizi Sürdüreceğiz

    Kahramanmaraş'ta yaşanan depremde yakınlarını kaybeden Ebrar Sitesi aileleri, basın açıklaması yaparak hukuki mücadelelerini sonuna kadar sürdüreceklerini ifade etti. Açıklamada, felaketin sorumlularının yargı önünde hesap vermesi ve eksikliklerin giderilerek adil bir yargı süreci talep edildi.

  • AFAD Başkanlığı İklim Değişikliği Afet Yönetimi Projesi Kapanış Konferansı Düzenlendi
    17:39 AFAD Başkanlığı İklim Değişikliği Afet Yönetimi Projesi Kapanış Konferansı Düzenlendi

    Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı tarafından düzenlenen İklim Değişikliği Afet Yönetimi Projesi Kapanış Konferansı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Konferansta, iklim değişikliği ile mücadelede uluslararası işbirliğinin önemi vurgulandı ve 2053 hedeflerine ulaşmak için daha fazla çalışma gerektiği belirtildi. Ayrıca, Türkiye'nin farklı meteorolojik afetlere hazır olması gerektiği vurgulandı ve iklim değişikliğinin neden olduğu afetlere karşı önlemler alındığı ifade edildi.

  • Adıyaman'da Motosiklet ile Otomobil Çarpışması: 2 Yaralı
    17:39 Adıyaman'da Motosiklet ile Otomobil Çarpışması: 2 Yaralı

    Adıyaman'da meydana gelen trafik kazasında, M.A. yönetimindeki motosiklet ile sürücüsü belirlenemeyen otomobil çarpıştı. Kazada motosiklet sürücüsü M.A. ve motosiklette bulunan E.A. yaralandı. Yaralılar, sağlık ekipleri tarafından Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Her iki yaralının sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Aksaray'da Estetik Operasyon Dolandırıcılığı: Doktor ve 2 Kişi Tutuklandı
    17:39 Aksaray'da Estetik Operasyon Dolandırıcılığı: Doktor ve 2 Kişi Tutuklandı

    Aksaray'da estetik operasyonları ameliyat gibi göstererek kamuyu yüksek miktarda zarara uğrattığı iddia edilen doktor ile 2 kişi tutuklandı. Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma sonucunda, doktorun estetik operasyonları sağlık ameliyatı gibi göstererek haksız şekilde para talep ettiği ortaya çıktı. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 6 aylık çalışmanın ardından doktor ve iş yeri sahibi 2 şüpheliyi gözaltına aldı. Şüpheliler, tutuklanarak adliyeye sevk edildi.

  • Kızıldağ Karakucak Güreşleri Şampiyonu İbrahim Bölükbaşı'na Altın Kemeri Verildi
    17:38 Kızıldağ Karakucak Güreşleri Şampiyonu İbrahim Bölükbaşı'na Altın Kemeri Verildi

    Adana'nın Karaisalı ilçesinde düzenlenen Kızıldağ Karakucak Güreşleri'nde üst üste 3 kez şampiyon olan İbrahim Bölükbaşı, 2021'de altın kemer almayı hak etti. Ancak müsabakaların 2020'de Kovid-19 nedeniyle durdurulması sebebiyle ödülü verilmemişti. Sporcu, durumu yargıya taşıdı ve altın kemerin kendisine verilmesi kararı çıktı. Karaisalı Belediye Başkanı Bekir Şimşek, noter huzurunda Bölükbaşı'na ödülünü teslim etti. Bölükbaşı, altın kemeri çocuklarının eğitimi için kullanacağını belirtti.

  • Amasra, Bayram Tatilinde 80 Bin Kişi Tarafından Ziyaret Edildi
    17:38 Amasra, Bayram Tatilinde 80 Bin Kişi Tarafından Ziyaret Edildi

    Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, Ramazan Bayramında ilçenin 9 günlük bayram tatilinde günlük ortalama 80 bin kişi ağırlandığını açıkladı. Amasra, turizmde parlayan yıldızı olarak Karadeniz'in incisi olarak biliniyor.

  • Pütürge Belediye Meclisi İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    17:37 Pütürge Belediye Meclisi İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    Pütürge Belediye Meclisi, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından Belediye Başkanı Mikail Sülük başkanlığında ilk kez toplandı. Meclis üyelerinin görev dağılımı yapıldı ve yeni dönemde yapılacak projeler hakkında bilgi verildi.


Advertisement