Ramazan da Bizim, Muharrem de Bizim" İftarı - Son Dakika
Yerel

Ramazan da Bizim, Muharrem de Bizim" İftarı

Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, "Düşmanın attığı taşlar kişinin tenini yaralar ama dosttan atılan gülün yürekte açtığı yaranın onarılması imkansız olmasa bile gerçekten zordur" dedi.

22.10.2015 00:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, "Düşmanın attığı taşlar kişinin tenini yaralar ama dosttan atılan gülün yürekte açtığı yaranın onarılması imkansız olmasa bile gerçekten zordur" dedi.

Musahip İş Adamları Derneği'nce bir tesiste düzenlenen "Ramazan da bizim, Muharrem de bizim" temalı iftar yemeğinde konuşan Vali Güvençer, hayır, güzellik ve iyilik taşıma gayretine el vermek durumunda olduklarını söyledi.

Bunun insanlık, vatandaşlık, kardeşlik ve hepsinden de öte bir kulluk borcu olduğunu vurgulayan Güvençer, şunları kaydetti:

"Bunun idrakinde olabilmek bu gayretin içerisinde olmak bile bence bir adımdır. Her zaman yüksek sesle her şeyi ifade edemesek de bir birimizi çok iyi anlıyor ve biliyoruz. Anladığımız ve bildiğimiz üzere davranışlarımızı yönlendirebilirsek, bugün olduğundan çok iyi yerlerde olacağız. Hepimiz biliyoruz ki düşmanın attığı taşlar kişinin tenini yaralar ama dosttan atılan gülün yürekte açtı yaranın onarılması imkansız olmasa bile gerçekten zordur" diye konuştu.

Anadolu Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Cengiz Hortoğlu da ülkenin birlik ve beraberliğine hizmet adına bir araya geldiklerini söyledi.

Birlik ve barış için her yere gitmeye hazır olduklarını dile getiren Hortoğlu, eğer ülkenin birliğine hizmet edilecekse, insanların bir birlerine olan sevgisini artırmaya vesile olacaksa böyle bir mekanda buluşmayı tercih ettiklerini ifade etti.

Hortoğlu, şunları kaydetti:

"Nerede birlik, barış ve kardeşlik konuşulacaksa, ister dağın tepesinde, ister bir ovada bir otel salonunda her yere gitmek bizim boynumuzun borcudur. Çünkü, ülkemizdeki birlik ve barışın, biz Aleviler ne kadar kıymetli bir şey olduğunu bizler biliyoruz. Geçmişte yaşadıklarımıza baktığımız zaman özellikle 7 Haziran seçimlerinden sonra son 4 ayda bu ülkenin başına gelenler bu değerlerin ne kadar önemli olduğunu bir kere daha ortaya koydu.  Sosyolojik fay hatlarımızda ciddi bir enerji birikmesi var. Bu enerjinin bir depreme dönüşme riski de bulunuyor. Sevgi dilinin yerini nefret dili almaya başladı. Birbirimizi sevmek zorundayız, sevgisizlikle yaşamak mümkün değil. Sevgi bu dünyanın kök hücresi."

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ise birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekti.

Daha güzel günler yaşama umudu içinde olduğunu vurgulayan Erkoç, "Bizler sizlere hizmet etmenin gayreti içerisindeyiz. İnşallah Kahramanmaraşımızda hep beraber birlik, beraberlik ve huzur içerisinde kardeşlik hukuku içerisinde daha güzel günler yaşayacağımız inancındayım" diye konuştu.

Musahip İş Adamları Derneği Başkanı Halil Karadaş da amaçlarının farklı olan insanların ortak değerlerde bir araya gelmesi olduğunu kaydetti.

Programa, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Erenler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Müslüm İbili, Alevi Kültür Derneği Kahramanmaraş Şube Başkan Yardımcısı Ünal Ateş ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ramazan da Bizim, Muharrem de Bizim' İftarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement