Ramazan'da İkindi Sohbetleri - Son Dakika
Güncel

Ramazan'da İkindi Sohbetleri

Ramazan\'da İkindi Sohbetleri

Ensar Vakfı Afyonkarahisar Şubesince düzenlenen, "Ramazanda İkindi Sohbetleri" devam ediyor.

05.06.2017 19:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ensar Vakfı Afyonkarahisar Şubesince düzenlenen, "Ramazanda İkindi Sohbetleri" devam ediyor.

Taş Medrese'de düzenlenen program öncesi üniversite öğrencisi Ammar Osman tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi.

"Türk Hukuk Tarihinde Avukatlık/İslam'da Vekalet" başlığında konuşan Afyonkarahisar Baro Başkanı Turgay Şahin, adalet hizmetlerinin bir ucundan tutmanın son derece önem arz ettiğini söyledi.

"Biz de bu adalet hizmetlerinin bir ucundan tutan meşhur tabirle saç ayağından birisi olan avukatlık mesleğini icra ederken Türk Hukuk ve İslam tarihinde bunun kökenlerini bulabilir miyiz diye baktık" diyen Şahin, " Roma'ya ya da Yunan'a dayanmadan mesleğimize nispet edecek bir pir bulabilir miyiz? Böyle bir arayışla kısa bir araştırmanın ürünü ile bir çalışma ortaya koyduk. Doktorluk ya da tıp mesleğinin kurucusu kimdir diye sorsak muhtemelen alacağımız cevap Sağlık İl Müdürümüzün 14 Mart Tıp Bayramı mesajında görüldüğü gibi olacaktır." dedi.

Dünya tarihinde batı bakış açısı ile avukatlık mesleğinin ortaya çıkışını aktaran Şahin ortalama bir Avrupalının, batılının, Amerikalının avukatlık mesleği kökeninin Mısır ve Yunan'a kadar uzandığı görüşünde olduğunu belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ramazan'da İkindi Sohbetleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement