Ramazan Eğlencesi Değil, Ramazan Öğreticisi Sokak Cumhuriyet Meydanında - Son Dakika
Güncel

Ramazan Eğlencesi Değil, Ramazan Öğreticisi Sokak Cumhuriyet Meydanında

Ramazan Eğlencesi Değil, Ramazan Öğreticisi Sokak Cumhuriyet Meydanında

Balıkesir'in Sındırgı İlçesinde Geleneksel Ramazan Sokağı etkinlikleri başladı.

15.05.2019 16:43  Güncelleme: 16:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sındırgı Belediyesi'nin Ramazan geleneklerini yaşatmak, ilçe halkına eski ramazan aylarını hatırlatmak ve çocukların aileleri ile birlikte hoş vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla geleneksel hale getirdiği Ramazan eğlenceleri Ramazan ayı boyunca her akşam Cumhuriyet Meydanında hayat buluyor.

Özellikle çocukların değerler eğitimine tabi tutulması vatandaşlardan tam not alıyor. Geleneksel hale gelen Ramazan Sokağı etkinliklerinde Kavuklu ve Karagöz Hacivat gölge oyunu ile çocukların gönlünde taht kuran Murat Seyman interaktif oyunlarla Ramazan ayının maneviyatını da çocuklara iletiyor. Gölge oyununda yardak ise Mustafa Çelik tarafından yürütülürken, orta oyunları ve çocuk oyunları Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Personelince yapılıyor. Hacivat gölge oyununda sosyal yaşama dair çocuklar için eğitici örneklere yer verilirken, oyun ve yarışmalara katılabilmek için konulan dua okuma şartı ise her çocuğun en az bir dua okumasına vesile oluyor.

Haftanın belirli günlerinde ise Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından canlı Hacivat karagöz gösterisi ve tasavvuf konserleri düzenleniyor.

Cumhuriyet Meydanında gerçekleşen etkinlikler ile 7'den 70'e herkes Ramazan Sokağı etkinliklerinde buluşuyor. Özellikle çocukların ilgisini çeken etkinlikler eğlencelerin yanında Ramazan ayının manevi atmosferini işleyen yarışmalar ve etkinlikler ile süsleniyor. Bu yıl 10.su düzenlenen Ramazan programı adeta çocuklar için bir eğitim yuvası oldu. Çocukların bilgi ve becerilerini geliştiren yarışmaların yanında ailelerin de teravih namazı sonrası keyifle çaylarını yudumlayabileceği bir alan oluşturuldu. Açılan stantlar da meydana ayrı bir renk kattı. Şişme oyun parkları da çocukların gözdesi oldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ramazan Eğlencesi Değil, Ramazan Öğreticisi Sokak Cumhuriyet Meydanında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement