Ramazan etkinlikleri kapsamında "Medine'yi Aydınlat Festivali" düzenleniyor (1) - Son Dakika
Güncel

Ramazan etkinlikleri kapsamında "Medine'yi Aydınlat Festivali" düzenleniyor (1)

Ramazan etkinlikleri kapsamında başkent Tunus'ta "Medine'yi Aydınlat" adıyla düzenlenen festivalde, ülkenin en ünlü tarihi eserleri tanıtılıyor.

19.04.2022 10:14  Güncelleme: 10:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ramazan etkinlikleri kapsamında başkent Tunus'ta "Medine'yi Aydınlat" adıyla düzenlenen festivalde, ülkenin en ünlü tarihi eserleri tanıtılıyor.

Başkent Tunus'un merkezinde yer alan Medine'nin (eski şehir) girişinde yer alan Bab el-Bahr tarihi yapısının üzerindeki ışık gösterisinde, seyircilere ülkenin önemli tarihi figürleri ve tarihi eserleri yansıtıldı.

Müzik ve halk dansları eşliğinde düzenlenen gösteriyi yüzlerce Tunuslu seyretmek üzere Bab el-Bahr yapısının karşısında yer alan Zafer Meydanı'nda toplandı.

Turizm Bakanlığının katkılarıyla düzenlenen gösteride AA muhabirine açıklamada bulunan Turizm Bakanlığı yetkilisi Enes Buhris, "Tunus'un tarihi eserlerini tanıtmak ve turizme kazandırmak için bu etkinliği düzenliyoruz. Gösteri ile başkent Tunus'u canlandırmayı ve ülkenin tarihi mirasının tanıtılmasına katkıda bulunmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

Gösterinin ramazan boyunca devam edeceğini belirten Buhris, Tunusluları gösteriyi izlemeye davet etti.

Avrupa Birliği ve Almanya Ekonomik İşbirliği Kalkınma Bakanlığının desteği ile düzenlenen Medine'yi Aydınlat Festivali, 29 Nisan'a kadar devam edecek.

Ramazan etkinlikleri kapsamında "Medine\'yi Aydınlat Festivali" düzenleniyor (1)
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ramazan etkinlikleri kapsamında 'Medine'yi Aydınlat Festivali' düzenleniyor (1) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.


Advertisement