Ramazana Doğru - Son Dakika
Güncel

Ramazana Doğru

Ramazana Doğru

Eyüp Belediyesi, ilçenin çeşitli yerlerinde ay boyunca özel etkinlikler düzenleyecek

06.07.2013 11:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eyüp Belediyesi, ramazanda ilçenin çeşitli yerlerinde özel etkinlikler düzenleyecek.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Eyüp Belediyesi, Eyüp Sultan Meydanı, Tarihi Cülus Yolu, Feshane, Haliç Etkinlik Alanı, mahalleler ve belediyenin önündeki eski Osmanlı evlerinde ramazan boyunca çeşitli etkinlikler organize edecek.

Eyüp'teki "Ramazan Özel Programı", her gün saat 13.00'da başlayıp sahura kadar devam edecek.  Etkinlikler için, Eyüp Sultan Camisi Meydanı'ndaki havuzun üzerine sahne kurulurken, vatandaşların ibadetlerini sıcaktan etkilenmeden gerçekleştirebilmeleri için meydana revaklar ve özel soğutma sistemleri konuldu.

Ramazanda gül kokularının yayılacağı Eyüp Sultan Meydanı'nda havuzun üzerine kurulan platformda dünyaca ünlü kariler, Kur'an-ı Kerim tilaveti icra ederken, hilal şeklinde sahnede sanal umre yapılacak. Sahnenin arkasına  yerleştirilen perdeye yansıyan görüntüler, lazer şovu ve mapping gösterileri Eyüp Sultan'a gelenleri Mekke'ye götürecek, kutsal topraklarda umre yapan Müslüman kardeşleriyle aynı manevi duyguyu, hazzı yaşama şansına kavuşturacak.

Ramazan süresince haftanın bir günü Eyüp Sultan Meydan'ında "Kutlu Yolun İlk Yolcuları" isimli tiyatro oyunu, Beyaz Düşler Sahnesi oyuncuları tarafından sergilenecek. Meydanda, ilahi konserleri, tasavvuf müziği eşliğinde sema gösterileri ve ney dinletileri de gerçekleştirilecek. Halkın ilgisini ve güvenini kazanan hocalar, alimler, İslam sohbetleriyle Eyüp'teki programların baş konuğu olacak.

Ramazanda, sahne kenarlarına kurulacak led ekranlardan Kadir Gecesi ve perşembe akşamları Eyüp Sultan Camisi'nden meydana canlı mevlit yayını yapılırken, kurulacak Eyüp Sultan Sebili'nden Osmanlı şerbetleri ve ayranlar Eyüp'ü ziyaret edenlere ikram edilecek.

İşitme engelliler ve turistler de unutulmadı

Eyüp Sultan Meydanı'nda gerçekleştirilecek önemli etkinlikler, işitme engelliler için işaret diliyle yapılırken, led ekranlardan turistler için İngilizce ve Arapça altyazı verilecek.

Eyüp, meddah, karagöz, orta oyunu, kukla gösterisi, hat, tezhip, ebru, geleneksel el sanatları, açıkhava sergileri Ramazan'da manevi huzuru ve tarihi yaşamak isteyen binlerce kişinin buluşma noktası olacak.

Haliç etkinlik alanındaki ramazan programı

Eyüp Belediyesi, Haliç etkinlik alanında da ramazan ayı boyunca etkinlikler düzenleyecek. Tasavvuf müziği, fasıl, Türk sanat musikisi konserleri, sema gösterisi, Hacivat-Karagöz, ortaoyunu gösterileri, jonglör, ateş yutan adam, sihirbaz gösterileri ramazan süresince Eyüp Belediyesi Haliç etkinlik alanında sergilenecek.

Ramazanın ilk günü Eyüp Belediyesi, her sene olduğu gibi binlerce kişinin buluştuğu ilk gün iftarını Haliç etkinlik alanında düzenleyecek. 8 bin kişinin davetli olduğu ilk gün iftarında, sanatçı Ertuğrul Erkişi konser verecek.

Ramazanın ikinci gününde Dursun Ali Erzincanlı, 1 Ağustos Perşembe günü İbrahim Sadri, 5 Ağustos Pazartesi günü Bedirhan Gökçe Eyüplülerle buluşacak. Haliç etkinlik alanında, yerel derneklerin iftar yemekleri de düzenlenecek.

Eyüp Belediyesi, ayrıca ramazan ayı boyunca geçmiş yıllarda olduğu gibi tarihi Cülus Yolu ve ilçenin tüm mahallelerinde de açıkhava iftarları ve sahur programları organize edecek. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ramazana Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement