Ramazanda İtikaf Dönemi - Son Dakika
Güncel

Ramazanda İtikaf Dönemi

Kırklareli'nde Hazreti Muhammed'in sünnetlerinden "itikaf"ı yerine getirmek için ramazan ayının son 10 gününü ibadetle geçirmek isteyen 2 kişi, Karacaibrahimbey Camisi'nde itikafa girdi.

07.06.2018 10:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırklareli'nde Hazreti Muhammed'in sünnetlerinden "itikaf"ı yerine getirmek için ramazan ayının son 10 gününü ibadetle geçirmek isteyen 2 kişi, Karacaibrahimbey Camisi'nde itikafa girdi.

İtikafa (Ramazanın son 10 gününde Allah'ın hoşnutluğunu kazanmak üzere dünya işlerinden ilgiyi kesip camiye kapanarak ibadet etme) giren Hüseyin Yazıcı (63) ile Nadir Göker (67), Kur'an-ı Kerim okuyup, tesbihatta bulunuyor.

Vatandaşlar, zaruri ihtiyaçları dışında camiden çıkmıyor.

Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hazreti Muhammed'in sünnetlerinden itikafı yerine getirmekten mutluluk duyduğunu söyledi.

5 yıldır itikafa girdiğini belirten Yazıcı, tüm vatandaşları gelecek yılda ittifaka davet etti.

İnsanın camide kendisini çok huzurlu hissettiğini ifade eden Yazıcı, "Dinimiz Peygamber Efendimizin sünnetiyle kıyamete kadar baki kalacaktır inşallah. Peygamberimiz ramazan ayının son 10 gününde itikafa girmiştir. Biz de bu sünneti ihya için Efendimizin sünnetine tabi olmak açısından itikafa girdik. Allah kabul eylesin. İtikaf bir yerde durmak beklemek anlamındadır. Dini manada namaz kılınan cemaatlerin buluştuğu camilerde ramazanın son 10 gününde bu ibadetin yapılması, Peygamber Efendimizin sünnetidir. Biz de burada bunu ihya için arkadaşla birlikte ibadetlerimizi yapmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Yazıcı, cami içerisinde Kur'an okuyarak, sohbetler yaptıklarını aktardı.

Göker ise camide kendilerini manen iyi hissettiklerini dile getirdi.

"Dünyevi işlerden uzaklaşmak, bunda tabii insan manen bir tat alıyor" diyen Göker, şöyle konuştu:

"Biz de daha fazla kardeşimizle birlikte bu ibadeti yerine getirmek istiyoruz. Camide olduğumuz için 5 vakit namazımızı cemaatle kılıyoruz, vaktimiz müsait olduğu için Kur'an-ı Kerim, dini eserler okuyoruz, aramızda sohbet ediyoruz. 'Kadir Gecesi' ramazanın son 10 gününde gizli olduğu için bu süreci en iyi şekilde değerlendirmeyi arzuluyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ramazanda İtikaf Dönemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement