Randevu vaadiyle dolandırdıkları adamı gasbederek ormanlık alana terk eden çete çökertildi - Son Dakika
3.Sayfa

Randevu vaadiyle dolandırdıkları adamı gasbederek ormanlık alana terk eden çete çökertildi

Mersin'de bir kadın sayesinde buluşma vaadiyle erkekleri tuzağa düşüren 4 kişilik çete çökertildi. Çalışma sırasında bir vatandaşın şüpheli kadınla buluşma vaadiyle gasbedilip 6 bin liralık eşyasının çalındığı ve elleriyle ayakları bağlanarak ormanlık alana terk edildiği öğrenildi. Gözaltına alınan zanlılar suçlarını itiraf etti.

27.01.2021 12:03  Güncelleme: 15:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edinilen bilgiye göre, Mersin İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde 'jandarma dedektifleri' olarak adlandırılan Jandarma Suç Araştırma Timi tarafından sosyal medya dolandırıcılığı hakkında yapılan araştırmada, 1'i kadın 4 şüphelinin, vatandaşları dolandırmak amacıyla kadın şüpheli şahsı kullanarak sosyal medya üzerinden erkek şahıslar ile arkadaşlık kurdukları, bir müddet sonra randevu vererek tuzağa düşürdükleri, vatandaşları belirledikleri randevu yerine çağırarak buluşmaya gelen kişileri gasp ettikleri tespit edildi.

EL VE AYAKLARINI BAĞLAYIP ORMANA TERK ETMİŞLER

Ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğü sırada merkez Yenişehir ilçesinde bir şahsın aynı yöntemi kullanarak randevuya çağrıldığı, gelen vatandaşın maskeli 3 kişi tarafından bıçak ile tehdit edilerek kaçırıldığı, ağzının koli bandıyla bantlanıp, el ve ayaklarının bağlandıktan sonra üzerinden bulanan 6 bin lira para ile değerli eşyalarının gasp edildiği, ardından ormanlık alanda terk edildiği öğrenildi.

4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Bölgedeki güvenlik kameralarını da inceleyen ekipler, şüphelilerin kimliklerini tespit etti. Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde şahısların adreslerine eş zamanlı operasyon yapan ekipler, 1'i kadın 4 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramada Yenişehir ilçesinde gasbedilen 1 adet yüzük, 1 adet cep telefonu ile 6 bin lira para ele geçirildi.

SUÇLARINI İTİRAF ETTİLER

Şüpheli şahısları alınan ifadelerinde gasp olayını itiraf ederken, ele geçirilen malzemeler sahibine teslim edildi.

Jandarmadaki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen şahıslardan 3'ü tutuklanırken, kadın şüpheli ise adli kontrolle serbest bırakıldı.

Randevu vaadiyle dolandırdıkları erkekleri gasbederek ormanlık alana terk eden çete çökertildi
Randevu vaadiyle dolandırdıkları adamı gasbederek ormanlık alana terk eden çete çökertildi
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Randevu vaadiyle dolandırdıkları adamı gasbederek ormanlık alana terk eden çete çökertildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement