Rasime-Recai Şeyhoğlu Kütüphaneler Zincirinin Son Halkası Belçika'ya - Son Dakika
Yerel

Rasime-Recai Şeyhoğlu Kütüphaneler Zincirinin Son Halkası Belçika'ya

Rasime-Recai Şeyhoğlu Kütüphaneler Zincirinin Son Halkası Belçika\'ya

Eğitimci ve Yazar Recai Şeyhoğlu, annesi Rasime Şeyhoğlu ile birlikte Rasime-Recai Şeyhoğlu Kütüphane zinciri kurarak yurdun çeşitli il, ilçe ve köylerine kadar 34 kütüphane kazandırdı.

20.09.2013 12:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eğitimci ve Yazar Recai Şeyhoğlu, annesi Rasime Şeyhoğlu ile birlikte Rasime-Recai Şeyhoğlu Kütüphane zinciri kurarak yurdun çeşitli il, ilçe ve köylerine kadar 34 kütüphane kazandırdı. Şeyhoğlu ailesinin 35.kütüphanesi ise ilk kez yurt dışında Belçika'da açalacak. Bu amaçla, Rasime-Recai Şeyhoğlu, kütüphaneleri için, ilk etapta 1047 adet kitabı uçakla Belçika'ya gönderdi.

1500 kitapla açılacak olan kütüphanenin 1047 kitabı Bergama Belediyesi tarafından Charleroi'ya gönderildi. Fazıl Hüsnü Dağlarca, Tevfik Fikret, Nazım Hikmet, Orhan Kemal, Aziz Nesin, Bekir Yıldız, Cemal Süreyya, M.Z.Saçlıoğlu, Nedim Gürsel, Attila İlhan ,Ömer Asım Aksoy, Feyza Hepçilingirler, Füruzan, Sait Faik, Sabahattin Ali, Sevgi Soysal, Oya Baydar, Yaşar Kemal, Ferit Edgü, Tarık Dursun K., Ahmet Büke gibi ozan ve yazarların kitaplarına yer verilecek olan kütüphanede Türkçe sözlük, yazım kılavuzu ve felsefe sözlüğü de yer alacak.

Rasime-Recai Şeyhoğlu Kütüphaneler Zinciri fotoğraf sergisi ile Rasime Şeyhoğlu'na ait özel eşyaların ve Aydınlanma yolunda İmece Gazetesi arşivinin de yer alacağı kütüphanede Pir Sultan Abdal, Karacaoğlan, Dadaloğlu ile ilgili kaynak kitapların yanı sıra Felsefeci Nermi Uygur'un kitapları da bulunacak. Charleroi ve yakın illerde oturan 200 binin üzerindeki gurbetçilerin Belçika topraklarında doğan çocuklarına Türk Edebiyatı'nı tanıtma-sevdirme amacıyla kurulacak olan kütüphane açılışında sürpriz konukların yer alacağını belirten Eğitimci ve Yazar Recai Şeyhoğlu, "Aydınlanma-aydınlatma yolunda verdiğimiz uğraşı nedeniyle çok mutluyuz. Guinness Rekorlar Kitabı'na girmemiz halinde mutluluğumuz daha da büyüyecek. İzmir Ansiklopedisi'ne zincir olarak girdiğimiz için de çok mutluyuz. Çabalarımıza omuz verenleri saygıyla selamlıyoruz. Yurt dışı kütüphanemizi ilk kez açmaktayız. Bu bana ve anneme mutluluk vermektedir. Belçika'daki, Türk ailelerinin Türk edebiyat ustalarını okumaları, kültürümüzü yaşatmak adına bizlere ayrı bir haz vermektedir." diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Rasime-Recai Şeyhoğlu Kütüphaneler Zincirinin Son Halkası Belçika'ya - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement