Rasmussen-Plevneliev görüşmesi - - Son Dakika
Güncel

Rasmussen-Plevneliev görüşmesi -

Rasmussen-Plevneliev görüşmesi -

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Bulgaristan'ı ziyareti sırasında "Rusya'yı Ukrayna sınırındaki askeri birliklerini bir an önce geri çekmeye çağırıyoruz" dedi.

11.04.2014 22:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Bulgaristan'ı ziyareti sırasında "Rusya'yı Ukrayna sınırındaki askeri birliklerini bir an önce geri çekmeye çağırıyoruz" dedi.

Rasmussen, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev ile görüştü. İkili daha sonra birlikte basına açıklama yaptı.

Görüşmelerinin ana konusunun Ukrayna'daki gelişmeler olduğunu ifade eden Rasmussen, Rusya'nın Ukrayna sınırındaki askeri birliklerini çekmesi dışında uluslararası topluluğunun güvenini artıracak önlemler almasını istedi.

Rasmussen, şunları söyledi:

"Rusya'nın kuvvet kullanarak yeni sınırlar çizme, Ukrayna'nın egemenliğini sınırlandırma, uluslararası topluluğunun çıkarlarına aykırı olan yeni etki alanları oluşturma çabalarını görüyoruz. NATO, Rusya'nın yasa dışı faaliyetleri sonucu ortaya çıkan bölgesel istikrarsızlık karşısında yasal önlemleri almaktadır. Karadeniz bölgesindeki işbirliğimizi artırarak, NATO'nun müttefiklerini savunarak her türlü tehdidi önlemek en doğal görevidir. NATO zirvesine hazırlanırken, NATO'yu güçlü tutarak savunma bütçemizdeki sorunlara çözüm bulmalıyız."

Krize siyasi ve diplomatik çözüm arayışının doğru yol olduğunu vurgulayan Rasmussen, Rusya'nın uluslararası görevlerini yerine getirerek, Ukrayna hükümeti ile doğrudan diyaloğa gitmesi gerektiğini söyledi.

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev de "Ukrayna'nın bağımsızlık ve toprak bütünlüğüne yönelik ihlaller Avrupa'daki barış ve istikrara yönelik büyük bir tehdit oluşturur" dedi.

"Rusya'nın Ukrayna'da istikrarsızlık yaratma girişimlerini onaylamayız" diyen Plevneliev, Ukrayna halkının kendi kaderini kendisinin belirleme hakkına sahip olduğunu ve bu kararları özgür ve dürüst seçimlerde alınacaklarını belirtti.

Bulgaristan'ın NATO üyeliğinin 10. yıl dönümünün kutlandığı şu sıralarda ülkesinin üyeliğini doğru bir karar olarak değerlendiren Plevneliev, "Son 10 yılda Bulgaristan güvenilir bir NATO müttefiki olarak kendini kanıtlamıştır" ifadesini kullandı.

-plevneliev

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Rasmussen-Plevneliev görüşmesi - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Marmaris Cumhur İttifakı Adayı Serkan Yazıcı, Görevine Sadık Kalacağına Yemin Etti
    17:53 Marmaris Cumhur İttifakı Adayı Serkan Yazıcı, Görevine Sadık Kalacağına Yemin Etti

    Marmaris Cumhur İttifakı adayı Serkan Yazıcı, seçilmesi halinde Atatürk İlke ve İnkılapları'na bağlı kalacağını, kamu kaynaklarını israf etmeden kullanacağını ve partizan faaliyetlerden kaçınacağını belirterek görevine sadık kalacağına yemin etti.

  • Gaybubet evlerinde saklanan 4 FETÖ üyesi yakalandı
    17:52 Gaybubet evlerinde saklanan 4 FETÖ üyesi yakalandı

    Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonda, 'Gaybubet' evlerinde saklanan ve haklarında yakalama kararı bulunan ihraç kaymakam ve sayıştay denetçisi de dahil olmak üzere 4 FETÖ üyesi yakalandı. Operasyon kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.


Advertisement